TGF, 'Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileriyiz'

Güncel Haberler 4.11.2021 12:39:35 0
TGF,

Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Fe­de­ras­yo­nu (TGF) Genel Baş­ka­nı Yıl­maz Ka­ra­ca, Cum­hu­ri­ye­tin ila­nı­nın 98. Yıl­dö­nü­mü do­la­yı­sıy­la yap­tı­ğı açık­la­ma­da, Ana­do­lu ba­sı­nı­nın Cum­hu­ri­ye­tin yıl­maz bek­çi­si ol­du­ğu­nu vur­gu­la­ya­rak, "Bunun için dün ol­du­ğu gibi, bugün de yarın da var gü­cü­müz­le ça­lı­şa­ca­ğız" dedi.

TGF Genel Baş­kan Yıl­maz Ka­ra­ca, TGF Yö­ne­tim Ku­ru­lu adına yap­tı­ğı ya­zı­lı açık­la­ma­da, Cum­hu­ri­ye­tin, ba­ğım­sız­lı­ğın ve öz­gür­lü­ğün te­mi­na­tı ol­du­ğu­nu vur­gu­la­dı.
Ka­ra­ca, "Hal­kın kendi ken­di­ni idare re­ji­mi olan cum­hu­ri­ye­tin bu top­rak­lar­da te­si­si­ni sağ­la­yan irade; hür ve ba­ğım­sız ya­şa­ma ar­zu­su­dur.
Cum­hu­ri­yet; Ana­do­lu'nun her kö­şe­si alev alev ya­nar­ken, asla ümit­siz­li­ğe ka­pıl­ma­yan bir baş­ko­mu­ta­nın yedi dü­ve­le mey­dan oku­du­ğu bir des­tan­dır.
Yok­luk­lar için­de dahi olsa asla mü­ca­de­le­yi bı­rak­ma­yan büyük Türk Mil­le­ti'nin des­ta­nı­dır.
İnan­cın, azmin ne­le­ri ba­şa­ra­bi­le­ce­ği­nin tüm dün­ya­ya ila­nı­dır.
Bugün ay yıl­dız­lı bay­ra­ğı­mı­zın al­tın­da öz­gür­ce ya­şa­ya­bi­li­yor­sak bunu Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk ve silah ar­ka­daş­la­rı­na ve cum­hu­ri­ye­ti­mi­ze borç­lu­yuz "dedi.
Kur­tu­luş Sa­va­şı ve Cum­hu­ri­ye­tin ilanı sü­re­cin­de, Ana­do­lu ba­sı­nı­nın ver­di­ği büyük mü­ca­de­le­yi de ha­tır­la­tan TGF Genel Baş­ka­nı Yıl­maz Ka­ra­ca, "He­pi­miz bi­li­yo­ruz.
Dün ol­du­ğu gibi bugün de aynı inanç­la Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin yıl­maz bek­çi­le­ri­yiz.
98 yıl bo­yun­ca her zaman dev­le­ti­nin ve mil­le­ti­nin ya­nın­da olan Türk ba­sı­nı, son­su­za kadar Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin ga­ran­ti­si ve ne­fe­ri­dir.
Cum­hu­ri­yet re­ji­mi ile biat kül­tü­rün­den de­mok­ra­si kül­tü­rü­ne koşan hal­kı­mız, uy­gar­lık yo­lun­da en önem­li adımı at­mış­tır.
Ter­ci­hi­ni de­mok­ra­si, insan hak ve öz­gür­lük­le­ri, dü­şün­ce ve ifade öz­gür­lü­ğün­den yana kul­lan­mış­tır.
Bu büyük mü­ca­de­le, basın hür­ri­ye­ti­nin ne denli önem­li ol­du­ğu­nun da en büyük is­pa­tı­dır.
Ül­ke­mi­zin en büyük ve en güçlü basın mes­lek ku­ru­lu­şu olan Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Fe­de­ras­yo­nu men­sup­la­rı ola­rak, Cum­hu­ri­ye­ti­miz 100 ya­şı­na ko­şar­ken, biz her zaman ol­du­ğu gibi gu­rur­la ya­nın­da ola­ca­ğız.
Ana­do­lu'nun dört bir kö­şe­sin­de var olma mü­ca­de­le­si veren mes­lek­taş­la­rı­mız başta olmak üzere, tüm hal­kı­mı­zın 29 Ekim Cum­hu­ri­yet Bay­ra­mı­nı kut­lu­yor, bu­gü­nü biz­le­re ar­ma­ğan eden dün­ya­nın en büyük li­de­ri Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk ve silah ar­ka­daş­la­rı­nı rah­met ve min­net ile anı­yo­ruz."


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °