ARAŞTIRMACI-YAZAR RECEP KOYUNCU'DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI 'RİZE CUMHURİYET TARİHİ YENİDEN YAZILMALI

Güncel Haberler 4.11.2021 12:55:42 0
ARAŞTIRMACI-YAZAR RECEP KOYUNCU

Araş­tır­ma­cı-Ya­zar Recep Ko­yun­cu 'Rize'nin Cum­hu­ri­yet ta­ri­hi ye­ni­den ya­zıl­ma­lı­dır' di­ye­rek 'Ya­zı­lım­lar belge üze­rin­den olur­sa ger­çek eser olur' dedi.

Bilen bil­me­yen her­kes ko­nu­şu­yor ve ya­zı­yor di­ye­rek tepki gös­te­ren Araş­tır­ma­cı-Ya­zar Recep Ko­yun­cu'' Rize Cum­hu­ri­yet ta­ri­hi­nin ye­ni­den ya­zı­la­rak yan­lış an­la­ma­la­rın bel­ge­ler­le dü­zel­til­me­si ge­re­kir. Çok çar­pık bil­gi­ler var. Ben belge ile ko­nu­şu­yo­rum, Cum­hu­ri­yet Ta­ri­hi hak­kın­da çok fark­lı açık­la­ma­lar oku­yo­rum, bir­çok ki­tap­lar ya­zı­lı­yor.
Sa­de­ce du­yum­la­ra da­ya­lı ve yo­rum­lar zor­la­ma ile ya­pı­lın­ca or­ta­ya çok de­ği­şik ve ha­ya­li bil­gi­ler çık­mak­ta. Belge ol­ma­dan ya­zı­lan­lar bana göre ha­ya­li ki­tap­lar­dır. Bu işin daha da acısı buna Ri­ze­li­le­rin sebep ol­ma­sı ama yö­ne­ti­ci ola­rak ama yazan kişi ola­rak.
Şunu ay­rı­ca ra­hat­lık­la söy­lü­yo­rum ki bu şeh­rin halk kü­tüp­ha­ne­le­rin­de 1960 ön­ce­si­nin belge bil­gi­le­ri­ni kap­sa­yan ki­tap­lar Rize'deki bir­çok kü­tüp­ha­ne­den imha edil­me­si için geri dö­nü­şü­me gön­de­ril­miş. Bu çok vahim ve önem­li bir olay­dır.
Böl­ge­nin ve şeh­ri­mi­zin geç­mi­şi 1960 yılı ön­ce­si iti­ba­riy­le ke­sil­miş­tir. Kü­tüp­ha­ne­ler­de­ki 1960 ön­ce­si ki­tap­lar imha edil­mek üzere geri dö­nü­şü­me gön­de­ril­me­si kül­tü­rel an­lam­da yok ol­ma­nın gös­ter­ge­si­dir. Ki­tap­lar niçin ve nasıl imha edi­lir.
Ki­ta­bın mo­da­sı geç­mez. Onlar ne­sil­ler arası köprü va­zi­fe­si gör­mek­te­dir'' dedi.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °