ÇÖZÜM'DE ORGANİK TARIM HAFTASI KUTLANDI

Güncel Haberler 4.11.2021 13:03:02 0
ÇÖZÜM

Mer­kez Mu­ra­di­ye'de bu­lu­nan Çözüm Ko­le­jin­de Or­ga­nik Tarım Haf­ta­sı kut­la­ma­sı ya­pıl­dı.

Çözüm Ko­le­jin­de Or­ga­nik Tarım Haf­ta­sı kap­sa­mın­da Rize İl Tarım ve Orman Mü­dür­lü­ğün­den Zi­ra­at Mü­hen­di­si Özlem KORK­MAZ ta­ra­fın­dan öğ­ren­ci­le­re yö­ne­lik 'Or­ga­nik Tarım Nedir? Tarım Uy­gu­la­ma­la­rı Ne­ler­dir?' baş­lık­lı se­mi­ner ve­ril­di.

Çözüm'ün gün­de­min­de Or­ga­nik Tarım Var. Top­ra­ğı iş­le­yen, top­rak­ta hayat bulan, doğa ile mutlu olan ve te­vek­kü­lü yaşam kül­tü­rü ha­li­ne ge­ti­ren ne­sil­ler ye­tiş­tir­me ama­cı­mız ve "Bah­çe­de Ders İşle­yen Okul" mot­to­muz­la 21-25 Ekim ta­rih­le­ri­ni Or­ga­nik Tarım Haf­ta­sı ola­rak çe­şit­li et­kin­lik­ler­le kut­lan­dı.

Or­man­sız Yurt Vatan de­ğil­dir slo­ga­nıy­la ya­pı­lan açık­la­ma­da'' Oku­lu­mu­zun en mi­nik­le­ri tarım için ay­rıl­mış alan­da, ka­ra­la­ha­na, marul, nane, havuç, de­re­otu, soğan, may­da­noz, to­hum­la­rı eke­rek; ko­ku­suy­la oku­lu­mu­zu renk­len­di­recek limon fi­da­nı di­kim­le­ri ger­çek­leş­tir­di­ler. "Kuş­lar mer­ha­met yu­va­la­rın­da üşü­me­yecek' sö­zü­nün ışı­ğın­da öğ­ren­ci­le­ri­miz, kuş­lar için ağaç­la­ra yu­va­lar­la yem­ler as­tı­lar. Bir­bi­rin­den güzel müzik re­si­tal­le­ri­nin ger­çek­leş­ti­ği prog­ra­mı­mız­da, öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin ka­le­me al­dı­ğı or­ga­nik meyve gör­sel­le­ri de göz dol­dur­du. Okul bah­çe­miz­de ku­ru­lan "Çözüm Or­ga­nik Ma­na­vı' sa­tı­şın­dan elde edi­len ge­lir­ler LÖSEV'e ba­ğış­lan­dı. Emeği geçen öğ­ren­ci­le­ri­mi­zi ve öğ­ret­men­le­ri­mi­zi teb­rik ede­riz' de­nil­di.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °