MÜSİAD Rize Başkanı Taner Yelkenci, SAMEKS Verilerini Değerlendirdi

Güncel Haberler 8.11.2021 09:48:55 0
MÜSİAD Rize Başkanı Taner Yelkenci, SAMEKS Verilerini Değerlendirdi

Müs­ta­kil Sa­na­yi­ci ve İş Adam­la­rı Der­ne­ği (MÜSİAD) Rize Baş­ka­nı Taner Yel­ken­ci, Ekim ayı SA­MEKS ve­ri­le­ri­ni de­ğer­len­dir­di.

Müs­ta­kil Sa­na­yi­ci ve İş Adam­la­rı Der­ne­ği (MÜSİAD) Rize Baş­ka­nı Taner Yel­ken­ci, Ekim ayı SA­MEKS ve­ri­le­ri­ni de­ğer­len­di­re­rek, SA­MEKS Bi­le­şik En­dek­si Ekim ayına iliş­kin 56,5 pu­an­lık se­vi­ye­siy­le, yılın son çey­re­ği­ne yö­ne­lik eko­no­mik ak­ti­vi­te­nin hız ka­zan­dı­ğı­nı be­lirt­ti.
Baş­kan Yel­ken­ci, MÜSİAD SA­MEKS ve­ri­le­riy­le il­gi­li de­ğer­len­dir­me­sin­de, "Yılın üçün­cü çey­re­ği­ni 51,8'lik or­ta­la­may­la ge­ri­de bı­ra­kan SA­MEKS Bi­le­şik En­dek­si; Ekim ayına iliş­kin 56,5 pu­an­lık se­vi­ye­siy­le, yılın son çey­re­ği­ne yö­ne­lik eko­no­mik ak­ti­vi­te­nin hız ka­zan­dı­ğı­na işa­ret et­miş­tir.
Bu dö­nem­de her iki sek­tör­de de gözle gö­rü­nür bir to­par­lan­ma eği­li­mi ger­çek­le­şir­ken; bil­has­sa sa­na­yi sek­tö­rü­ne iliş­kin en­deks de­ğe­ri­nin son 15 ayın en yük­sek se­vi­ye­si­ne yük­sel­me­si dik­kat çek­mek­te­dir. Girdi alım­la­rın­da­ki ar­tış­la­ra rağ­men hiz­met sek­tö­rü­ne yö­ne­lik iş hac­mi­nin zayıf sey­ret­me eği­li­mi­nin Ekim ayı iti­ba­riy­le sona ermiş ol­ma­sı da bu dö­ne­me iliş­kin bir diğer olum­lu gös­ter­ge ola­rak kar­şı­mı­za çık­mak­ta­dır. TCMB'nin almış ol­du­ğu faiz in­di­ri­mi ka­ra­rı­nın pi­ya­sa faiz oran­la­rı­na yan­sı­ma­sıy­la bir­lik­te önü­müz­de­ki dö­nem­de reel sek­tör­de­ki can­lı­lı­ğın devam et­me­si ön­gö­rül­mek­le bir­lik­te, döviz ku­run­da ya­şa­nan yu­ka­rı yönlü ha­re­ket­ler ise ma­li­yet­ler yo­luy­la eko­no­mik ak­ti­vi­te­yi bas­kı­la­ma­yı sür­dü­re­cek­tir." dedi.


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °