PORTAKALLIK-İSLAMPAŞA MAHALLELERİ SAHİL PROJESİNDE İKİNCİ ETAP BAŞLADI

Güncel Haberler 11.11.2021 09:45:08 0
PORTAKALLIK-İSLAMPAŞA MAHALLELERİ SAHİL PROJESİNDE İKİNCİ ETAP BAŞLADI

Rize Be­le­di­ye­si ve Spor Toto Teş­ki­lat Baş­kan­lı­ğı ara­sın­da im­za­la­nan pro­to­kol kap­sa­mın­da Rize Mer­kez İslam­pa­şa ve Por­ta­kal­lık ma­hal­le­le­ri sahil şe­ri­din­de ya­pı­mı devam eden 10 mil­yon TL'lik sos­yal alan pro­je­sin­de 2. etap ça­lış­ma­la­rı baş­la­tıl­dı.

İslam­pa­şa-Por­ta­kal­lık Ma­hal­le­le­ri Dolgu Alanı Spor Komp­lek­si ola­rak ad­lan­dı­rı­lan proje, 550 met­re­lik sahil aksı üze­rin­de­ki 40 bin met­re­ka­re alan­da; halk ara­sın­da Yat li­ma­nı ola­rak bi­li­nen böl­ge­de inşa edi­li­yor. Ala­nın içe­ri­sin­de is­ke­le, kay­kay ve bi­sik­let par­ku­ru, mini golf sa­ha­sı, st­re­et wor­ko­ut, çocuk oyun alanı, yo­ga-jim­nas­tik alanı, yamaç pa­ra­şü­tü pisti ve model uçak pisti yer ala­cak.

Alan­da in­ce­le­me­ler­de bu­lu­nan Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi METİN, "Sahil kor­do­nun­da, özel­lik­le bizim yamaç pa­ra­şü­tü iniş alanı diye tabir et­ti­ği­miz Por­ta­kal­lık ma­hal­le­sin­den şehir mer­ke­zi­ne doğru yak­la­şık 40 dö­nüm­lük bir alanı ye­şil­len­di­re­ce­ğiz.
Bu­ra­da bir ka­mu­sal alan ola­rak is­ti­yo­ruz ki bütün va­tan­daş­lar gel­sin­ler bu­ra­da vakit ge­çir­sin­ler. Ön kıs­mı­nı da güzel bir şe­kil­de rek­re­as­yon alanı ya­pa­ca­ğız. Bu­ra­da olta ba­lık­çı­lı­ğı için ve daha sonra su gös­te­ri­le­ri için de kul­la­nı­la­bi­lecek hilal şek­lin­de bir is­ke­le ya­pa­ca­ğız. 40 dö­nüm­lük ala­nı­mız bir iki tane çocuk eğ­len­ce alanı, ağaç­lar ve çim­ler­den olu­şa­cak. Üze­rin­de hiç­bir sos­yal tesis, kafe, ka­fe­ter­ya ol­ma­ya­cak.
Rize'ye de­niz­le bü­tün­le­şen, in­san­la­rın ra­hat­lık­la otu­ra­bi­le­ce­ği, do­la­şa­bi­le­cek­le­ri güzel bir alan ka­zan­dır­mış ola­ca­ğız." dedi.
Baş­kan METİN, "Pro­je­yi üç aşa­ma­da ihale et­miş­tik. Bi­rin­ci aşama alt ya­pıy­dı. Alt ya­pıy­la il­gi­li dolgu ça­lış­ma­la­rı­nı be­le­di­ye­mi­zin im­kan­la­rıy­la ta­mam­la­dık. Şu anda ikin­ci aşa­ma­da­yız.
Bu­ra­da iki tane küçük de­re­miz var. Bun­la­rın bir ta­ne­si­ni ka­pa­lı bir ta­ne­si­ni de açık ge­çi­yo­ruz. Şu anda kısmi üst ya­pıy­la il­gi­li ça­lış­ma­lar devam edi­yor. Üçün­cü aşama ise ta­ma­mıy­la üze­rin­de­ki rek­re­as­yon ça­lış­ma­la­rı ger­çek­leş­ti­ri­lecek." dedi.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °