Tarih: 16.11.2021 09:48

CHP RİZEDE İDDDİALI

Facebook Twitter Linked-in

Mil­le­ti eko­no­mik yön­den olum­suz yönde çok tep­ki­li.
AK Parti‘nin 20 yıla yak­la­şan tek ba­şı­na ik­ti­da­rı son dö­nem­de önem­li kan kay­bı­na uğ­ru­yor. Ya­pı­lan an­ket­ler ve ka­mu­oyu gös­ter­ge­le­ri yalan de­ğil­se te­la­fi­si güç so­nuç­la­rı önü­müz­de­ki se­çim­de gö­re­ce­ğiz.
Erken seçim yok, seçim za­ma­nın­da ya­pı­la­cak de­nil­se de si­ya­set­çi­ler yurt sat­hı­na ge­zi­le­re baş­la­dı.
Mut­fak­tan ne zaman ses gelse her se­çim­de ik­ti­da­rın so­nu­nun gel­di­ği­ne işa­ret­tir. Zira va­tan­da­şın karnı doy­maz­sa bir yer­ler­de sı­kın­tı var de­mek­tir.
Et, zey­tin, sıvı yağ, süt ve ma­mul­le­ri gibi za­ru­ri gıda mad­de­le­ri almış ba­şı­nı gi­di­yor.
Akar­ya­kıt, elekt­rik, kömür, do­ğal­gaz gibi it­ha­le da­ya­lı mad­de­le­rin fi­yat­la­rı ne­re­dey­se ay sür­me­den üç beş kez fiyat de­ği­şi­me uğ­ru­yor.
As­ga­ri üc­ret­li­nin du­ru­mu re­za­let.
Bir­kaç gün­dür Rize'deki bill­bo­ard­lar­da kim ta­ra­fın­dan asıl­dı­ğı be­lir­le­ne­me­yen AK Parti Genel Baş­ka­nı Sn. Er­do­ğan'ın büyük boy pos­ter­le­ri yer alı­yor. Dik­kat çeken afiş­le­rin bi­rin­de 'Tek bir cümle ile 10 ül­ke­yi dize ge­tir­di' 'de­ni­li­yor. Oku­yun­ca mem­nun­luk duy­dum tabii ki ama gönül is­ter­di ki keşke hiçte iyi git­me­yen eko­no­mi­yi de iki söz söy­le­mek­le dize ge­tir­sey­di de bütün mil­le­ti daha çok se­vin­dir­sey­di.
Va­tan­daş aşırı zam­lar kar­şı­sın­da kömür, do­ğal­gaz ve elekt­rik son­ra­sı kışı nasıl ge­çi­re­ce­ğim dü­şün­ce­siy­le yatıp kal­kı­yor.
Mut­fak­ta­ki yan­gı­nın sön­me­si için Tür­ki­ye'nin yeni Bir Kan De­ği­şi­mi­ne İhti­ya­cı Var.
Olası bir seçim için Rize'de kol­la­rı sı­va­yan ana mu­ha­le­fet par­ti­si CHP sa­ha­dan hiç çe­kil­mi­yor. Geçen ay Rize'ye gelen Genel Baş­kan Kemal Kı­lıç­da­roğ­lu'nun ili­miz­den çok mem­nun ay­rıl­dı­ğı­nı bi­li­yo­ruz. Ayrım yap­ma­dan her­kes­le gö­rü­şüp bilgi al­ma­sı­nı bu­gü­ne kadar bir­çok li­der­de hiç gör­me­dik. AK Parti li­de­ri­ne ga­ze­te­ci ola­rak dahi yak­la­şa­ma­dı­ğı­ma çok şahit oldum. İkiz­de­re gibi küçük bir il­çe­de atan­mış Ba­ka­nın yap­tı­ğı top­lan­tı­ya ga­ze­te­ci alın­ma­dı­ğı­na biz­zat şa­hi­dim ka­pı­dan geri çev­ril­dik.
Her gün so­kak­ta olan ekip olum­lu yönde güzel ilgi çe­ki­yor. Uzun süre sonra son yerel se­çim­de 1 İlçe Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı ve Be­le­di­ye Mec­lis üye­lik­le­ri ka­zan­mak in­sa­na olum­lu yak­la­şı­mın ürünü olsa gerek.
CHP Rize İl Baş­ka­nı Sal­tuk Deniz ve ekibi va­tan­da­şın ya­nın­da ol­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni eki­biy­le iyi ko­tar­ma­ya baş­la­dı.
Ön­ce­ki gün sabah kah­val­tı­sın­da Rize Ba­sı­nıy­la bu­lu­şan Baş­kan Sal­tuk Deniz'in so­ru­lan olum­lu ce­vap­lar ver­me­si ko­nu­la­ra ha­ki­mi­ye­ti­nin gös­ter­ge­siy­di. Baş­kan Deniz kah­val­tı­da "Hemen her ko­nu­da so­run­la­rın ya­şan­dı­ğı, so­run­la­rın çö­zül­me­di­ği, kat­mer­le­şe­rek art­tı­ğı gerek eko­no­mi­de gerek diş po­li­ti­ka­da so­run­la­rın art­tı­ğı bir sü­reç­ten geç­mek­te­yiz. İnsan­la­rı­mız daha fazla borç­la­nı­yor, daha fazla eko­no­mik sı­kın­tı çe­ki­yor. Bu so­run­la­rın çö­zül­me­si için yeni bir kan de­ği­şik­li­ği ya­pıl­ma­sı ge­re­ki­yor. İnsan­la­rın umu­du­nu ta­ze­le­mek için ye­ni­den yetki alın­ma­sı ge­re­ki­yor. De­mok­ra­si de­di­ği­miz olay böyle bir olay­dır. Eğer top­lum­da gü­ve­ni­niz azal­dı­ğı zaman, an­ket­ler­de ge­ri­ye düş­tü­ğün zaman ye­ni­den yetki alın­ma­lı­dır. Tür­ki­ye'de bir an önce erken seçim ka­ra­rı alın­ma­lı­dır. Çünkü ili­miz­de­ki so­run­la­rın bu ik­ti­dar ta­ra­fın­dan gö­rül­mek­te­dir. Bunu en basit çay ka­nu­nun­da gö­rü­yo­ruz. Rize'de çay ka­nu­nu­na karşı olan kimse var mı? Hemen hemen her­kes bir çay ka­nu­nun çık­ma­sı­nı is­ti­yor. Her­ke­sin is­te­di­ği ama AK Parti'nin bir türlü çı­kar­ta­ma­dı­ğı çay ka­nu­nuy­la karşı kar­şı­ya­yız. Onun için bir an önce erken seçim ya­pıl­ma­lı­dır. Ya­pa­lım ki Tür­ki­ye'nin so­run­la­rı­nı kat­mer­leş­me­den aşa­lım.
AK Parti 2002 de 3 tane Y ile geldi. Yol­suz­luk, Yok­sul­luk ve Ya­sak­la­rın kal­dı­rıl­ma­sı. Üçünü de ha­ya­ta ge­çi­re­me­di­ği­ni gö­rü­yor­su­nuz. Tür­ki­ye'de yok­sul insan sa­yı­sı 2002 de 18 mil­yon iken bu gün açlık sı­nı­rın­da olan 16 mil­yon, yok­sul­luk sı­nı­rın­da olan 50 mil­yon, top­lam 66 mil­yon insan var. Tür­ki­ye' de yok­sul­luk sa­yı­sı 20 yılda ne­re­dey­se dört ka­tı­na ulaş­tı. Tür­ki­ye'nin dış borcu 31 mil­yar do­lar­dan 420 mil­yar do­la­ra, iç ve dış borç 2 kat­ril­yon li­ra­ya ulaş­tı" dedi.
Si­ya­set önü­müz­de­ki gün­ler­de çok ge­liş­me­le­re gebe ola­cak.
CHP Rize'de 80 ön­ce­si ağır­lı­ğı­nı his­set­tir­mek için AK Parti kar­şı­tı bütün mu­ha­le­fet par­ti­le­riy­le seç­men ta­ra­fın­dan kabul gö­recek aday­lar gös­ter­di­ğin­de Mil­let­ve­ki­li bir değil iki çı­kar­ma­nın zor ol­ma­dı­ğı­nı gö­re­cek­ti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —