RİZELİ İŞ ADAMI RAZİOĞLU'NA AVRASYA ÜNİVERSİTESİNDEN BAŞARI ÖDÜLÜ

Güncel Haberler 16.11.2021 09:50:31 0
RİZELİ İŞ ADAMI RAZİOĞLU

Ka­ra­de­niz Böl­ge­si­nin tek Vakıf Üni­ver­si­te­si olan, Av­ras­ya Üni­ver­si­te­si ku­ru­lu­şu­nun 10. Yıl dö­nü­mün­de ta­nın­mış Ri­ze­li İş adamı Şaban Ali RAZİOĞLU'na iş ha­ya­tın­da­ki ba­şa­rı­lı ça­lış­ma­la­rın­dan do­la­yı ba­şa­rı bel­ge­si tak­dim etti.

Ka­ra­de­niz Böl­ge­si­nin önem­li Eği­tim ku­rum­la­rın­dan bi­ri­si olan, Av­ras­ya Üni­ver­si­te­si ku­ru­lu­şu­nun 10. Yıl dö­nü­mü­nü geçen ay­lar­da gör­kem­li tö­ren­le kut­lan­mış­tı. Üni­ver­si­te 10 Ku­ru­luş Yılı ne­de­niy­le özel ödül­ler da­ğı­tıl­dı. Tö­re­nin onur ko­nu­ğu ise eski Baş­ba­kan­lar­dan mer­hum Mesut Yıl­maz'ın eşi Berna Yıl­maz ol­muş­tu. Şaban Ali Ra­zi­oğ­lu, iş ha­ya­tı­na 1974 yı­lın­da kur­muş ol­du­ğu Şar İnşaat ile atı­lan ve bugün Şar Şir­ket­ler Grubu ola­rak yüz­ler­ce ça­lı­şa­nıy­la, İnşaat, Sağ­lık, Ener­ji, Maden ve Akar­ya­kıt sek­tör­le­rin­de fa­ali­yet gös­te­ren Rize'nin en önem­li özel ku­ru­luş­la­rı ara­sın­da bu­lun­mak­ta­dır.
Av­ras­ya Üni­ver­si­te­si Ku­ru­cu­su ve Mü­te­vel­li He­ye­ti Baş­ka­nı Dr. Ömer YIL­DIZ; "Üni­ver­si­te he­de­fi­miz 25 bin öğ­ren­ci­dir. 6 bin ci­va­rın­da öğ­ren­ci­miz var, 12 bin mezun ver­dik. Bir ku­ru­luş 10 yı­lı­nı ka­za­sız be­la­sız ta­mam­lar­sa, mut­laka onu idare eden­ler gö­rev­le­ri­ni yap­mış olur. Bu he­ye­can­lı gü­nü­mü­ze ka­tı­lan ya da ka­tı­la­ma­yan ama kalp­le­ri bi­zim­le atan tüm mi­sa­fir­le­ri­me, dost­la­rı­ma te­şek­kür edi­yo­rum. Onur ko­nu­ğu­muz olan Berna Yıl­maz ha­nı­me­fen­di­ye ve özel­lik­le bu üni­ver­si­te­nin ku­rul­ma­sı­nı sağ­la­yan dö­ne­min baş­ba­ka­nı Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan'a te­şek­kür etmek is­ti­yo­rum. Eği­ti­me gönül ver­miş bi­ri­si ol­du­ğum he­pi­niz­ce ma­lum­dur. Mem­le­ke­te, va­ta­na hiz­met edecek genç­le­ri ye­tiş­ti­rir­sek bun­dan gurur du­ya­rım.
Bütün ya­tı­rım­la­rı ta­mam­la­dık­tan sonra eği­ti­mi ha­ki­ka­ten üc­ret­siz yap­ma­yı dü­şü­nü­yo­ruz. Sa­de­ce onu yap­mak­la yet­mi­yor. Eği­tim ka­li­te­si­ni art­tır­mak lazım. Bu ko­nu­da ar­ka­daş­la­rı­mız ça­lı­şı­yor." dedi.
Dr. Yıl­dız'ın ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan ise üni­ver­si­te­si­nin ku­ru­lu­şu­nun 10. yı­lı­na özel ödül­ler sa­hip­le­ri­ne tak­dim edil­di. Ödül­le­ri ve­ri­lecek isim­ler Av­ras­ya Üni­ver­si­te­si Mü­te­vel­li He­ye­ti, Aka­de­mik ve idari per­so­nel ile öğ­ren­ci­ler ta­ra­fın­dan be­lir­len­di. Nihat Usta ola­rak bi­li­nen Mer­hum Nihat Aydın'ın aile­si­ne, Şehit Cen­giz Yıl­dız'ın ya­kın­la­rı­na vefa ödülü, İş adamı Celil He­ki­moğ­lu ve İş Ka­dı­nı Hülya Ulu­soy'a gi­ri­şim­ci­lik ba­şa­rı ödülü. Trab­zon Ga­ze­te­ci­ler Ce­mi­ye­ti Baş­ka­nı Ersen Küçük, Sağ­lık İl Mü­dü­rü Dr. Hakan Usta, Eski Bah­çe­li­ev­ler Be­le­di­ye Baş­ka­nı Saf­fet Bulut, Mer­hum eski baş­ba­kan Mesut Yıl­maz'ın eşi Kent Üni­ver­si­te­si Mü­te­vel­li Heyet Baş­ka­nı Berna Yıl­maz ve Trab­zon Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Murat Zor­lu­oğ­lu ve Ri­ze­li iş adamı Şaban Ali Ra­zi­oğ­lu ödüle laik gö­rül­dü­ler.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °