Güçlü Kadınlar için Sivil Toplum Diyaloğu Projesi

Güncel Haberler 17.11.2021 09:37:41 0
Güçlü Kadınlar için Sivil Toplum Diyaloğu Projesi

Av­ru­pa Bir­li­ği'nin des­tek­le­miş ol­du­ğu Güçlü Ka­dın­lar için Sivil Top­lum Di­ya­lo­ğu Pro­je­si eği­tim ve kon­fe­rans ça­lış­ma­la­rı büyük bir ilgi ile ta­mam­lan­dı.

Biz­de­va­riz Der­ne­ği (Tür­ki­ye), Gen­der Stu­di­es, o.p.s.(Çek Cum­hu­ri­ye­ti), Es­to­ni­an Di­sab­led Women's As­so­ci­ati­on (Es­ton­ya) ve Lit­hu­ani­an Women's So­ci­ety (Lit­van­ya) ile ortak yü­rüt­tü­ğü­müz ‘'Güçlü Ka­dın­lar için Sivil Top­lum Di­ya­lo­ğu'' baş­lık­lı pro­je­mi­zin eği­tim ve kon­fe­rans ça­lış­ma­la­rı­nı yoğun bir il­giy­le CO­VIT-19 pan­de­mi şart­la­rı göz önün­de bu­lun­du­ru­la­rak ta­mam­la­mış bu­lun­mak­ta­yız. Pro­je­mi­zi Av­ru­pa Bir­li­ği des­tek­le­mek­te­dir. Pro­je­mi­zin genel amacı, ka­dın­la­rın ko­num­la­rı­nı güç­len­dir­mek için Tür­ki­ye ve AB üye dev­let­le­ri Sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı ara­sın­da bilgi alış­ve­ri­şi­ni ve sür­dü­re­bi­lir iş­bir­li­ği­ni ge­liş­tir­mek­tir.
Pro­je­mi­zin özel amacı şu şe­kil­de ola­cak­tır:
1) Tür­ki­ye ve AB üye dev­let­le­ri Sivil top­lum Ku­ru­luş­la­rı ara­sın­da Kadın Dostu Kent uy­gu­la­ma­sı ile kadın Sivil top­lum ku­ru­luş­la­rın­da "en­gel­li kadın" yak­la­şı­mı ko­nu­la­rın­da bilgi alış­ve­ri­şi­ni sağ­la­mak
2) Av­ru­pa Bir­li­ği'ni, Tür­ki­ye ka­mu­oyu­na; Tür­ki­ye'yi de Av­ru­pa Bir­li­ği ka­mu­oyu­na an­lat­ma­sı
3) Yerel yö­ne­ti­şim­de kadın e-plat­for­mu­nun ku­rul­ma­sı
4) Yerel yö­ne­tim­le­ri­ne ve yerel Kadın STK'la­rı­na ‘'kadın dostu kent uy­gu­la­ma­sı'' hak­kın­da bil­gi­len­di­ril­me­si
‘'Güçlü Ka­dın­lar için Sivil Top­lum Di­ya­lo­ğu'' baş­lık­lı pro­je­mi­zin eği­tim ve kon­fe­rans ça­lış­ma­la­rı Rize ve Ordu ilin­de ya­şa­yan ka­dın­lar ve kadın STK'lar ta­ra­fın­dan büyük bir ilgi gör­müş­tür. Proje kap­sa­mın­da nor­mal­de 80 ki­şi­nin ka­tı­lı­mıy­la eği­tim ve kon­fe­rans ça­lış­ma­sı ya­pıl­ma­sı ge­re­ki­yor­du. 80 ki­şi­lik eği­tim ve kon­fe­rans or­ga­ni­zas­yo­nu­na top­lam 319 kadın ve kadın STK tem­sil­ci­si baş­vu­ru­da bu­lun­muş­tur. Ya­pı­lan her baş­vu­ru kabul edil­miş ve top­lam 269 kişi eği­tim ça­lış­ma­la­rı­mı­za; 50 kişi de kon­fe­rans or­ga­ni­zas­yo­nu­mu­za ka­tıl­mış­tır. Eği­tim­le­rin konu baş­lık­la­rı ‘'Kadın dostu kent uy­gu­la­ma­la­rın­da eği­tim, is­tih­dam, ka­dı­na şid­det, kent­sel hiz­met­ler, sağ­lık, top­lum­sal cin­si­yet, top­lum­sal cin­si­yet ana­akım­laş­tır­ma, ye­tiş­kin eği­ti­mi ve kadın dostu kent­le­re Av­ru­pa'dan ör­nek­ler''dir. Kon­fe­rans­ta AB'nin üze­ri­ne inşa edil­di­ği de­ğer­ler, iş­le­yi­şi ve po­li­ti­ka­la­rı ka­dın­la­rı­mı­za ve kadın STK tem­sil­ci­le­ri­ne an­la­tıl­mış­tır. Proje 15 ay süre ile proje or­ta­ğı ül­ke­ler­de (Lit­van­ya, Es­ton­ya ve Çek Cum­hu­ri­ye­ti'nde) bir­çok et­kin­lik ya­pı­la­rak ta­mam­la­na­cak­tır.

Ha­ber-Fo­to: Yasar YEGEN


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °