Rize Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarına sinema etkinliği

Rize Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarına sinema etkinliği

Rize Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarına sinema etkinliği

Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü Ruh Sağ­lı­ğı Bi­ri­mi Ko­or­di­na­tör­lü­ğün­de Rize Dev­let Has­ta­ne­si Top­lum Ruh Sağ­lı­ğı Mer­ke­zi­ne ka­yıt­lı olan has­ta­la­rın sos­yal­leş­me, top­lum için­de ya­şa­ma­ya uyum sağ­la­ya­bil­me ve ile­ti­şim be­ce­ri­le­ri­ni art­tır­ma­ya yö­ne­lik ya­pı­lan re­ha­bi­li­tas­yon ça­lış­ma­la­rı pan­de­mi et­ki­siy­le uzun bir süre sonra ye­ni­den baş­la­tıl­dı.

Rize Dev­let Has­ta­ne­si Top­lum Ruh Sağ­lı­ğı Mer­ke­zi'nde (TRSM) te­da­vi gören has­ta­lar ve ya­kın­la­rı ile ger­çek­leş­ti­ri­len fa­ali­yet kap­sa­mın­da si­ne­ma filmi iz­len­di.
Rize Dev­let Has­ta­ne­si Top­lum Ruh Sağ­lı­ğı Mer­ke­zi­ne ka­yıt­lı olan has­ta­la­rın te­da­vi ve göz­lem­le­ri­ni ayak­ta sür­dü­rül­me­si ve sağ­lık ku­ru­luş­la­rın­da ya­ta­rak te­da­vi­ye ih­ti­ya­cı ol­ma­dan ta­kip­le­ri­nin sür­dü­rü­le­bil­me­si, yeti yi­ti­mi­ni as­ga­ri se­vi­ye­ye çek­mek ve işlev iyi­leş­me­si sağ­la­mak ama­cıy­la bi­yo­lo­jik ve psi­ko­sos­yal mü­da­ha­le­ler su­nul­ma­sı, has­ta­la­ra bakan aile­ler için odak­lı des­tek ve psi­ko­eği­tim sağ­lan­ma­sı, sos­yal iş­le­vin is­tik­rar­lı hale ge­ti­ril­me­si ve bi­re­yin top­lum ha­ya­tı içe­ri­sin­de ge­çir­di­ği sü­re­nin ar­tı­rıl­ma­sı amaç­la­rı ile re­ha­bi­li­tas­yon ça­lış­ma­la­rı ya­pıl­mak­ta­dır.
Has­ta­la­rı­nın tıbbi te­da­vi­si ve te­ra­pi­le­ri­nin ya­nın­da on­la­rı ola­bil­di­ğin­ce ha­ya­tın için­de tut­mak ve re­ha­bi­li­te etmek, üret­ken hale ge­tir­mek, sos­yal­leş­me­le­ri­ni sağ­la­mak ama­cıy­la be­lir­li pe­ri­yot­lar­da et­kin­lik­ler dü­zen­len­mek­te­dir.
Bu amaç­lar ve he­def­ler doğ­rul­tu­sun­da Top­lum Ruh Sağ­lı­ğı Mer­ke­zi­mi­ze ka­yıt­lı olan has­ta­lar ve aile­le­ri ile be­ra­ber sos­yal et­kin­lik kap­sa­mın­da Pembe Köşk Si­ne­ma­la­rı İşlet­me­sin­de si­ne­ma filmi iz­len­miş­tir.
Rize İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe, "Amaç­la­rı­nın ruh­sal bo­zuk­lu­ğu olan has­ta­la­rı top­lu­ma ka­zan­dır­mak, sos­yal be­ce­ri­le­ri­ni ge­liş­tir­mek, has­ta­lık­la baş etme be­ce­ri­le­ri­ni ve top­lum­sal-mes­le­ki iş­lev­sel­lik­le­ri­ni art­tır­mak­tır." dedi.
Tepe, hasta ve hasta ya­kın­la­rı ile bir­lik­te viz­yon­da olan bir si­ne­ma filmi iz­le­dik­le­ri­ni, si­ne­ma­da eğ­le­ne­rek güzel vakit ge­çir­dik­le­ri­ni, bu or­ga­ni­zas­yo­nun ger­çek­leş­me­sin­de des­tek olan Pembe Köşk Si­ne­ma­la­rı iş­let­me­si­ne ve ko­nuk­la­rı­mı­zın si­ne­ma sa­lo­nu­na ula­şı­mı­nı sağ­la­mak ama­cıy­la des­tek veren Rize Be­le­di­ye­si Baş­kan­lı­ğı­na kat­kı­la­rın­dan do­la­yı te­şek­kür etti.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI