Zafer Günü, Piyano Resitali ile kutlandı

Güncel Haberler 17.11.2021 09:45:01 0
Zafer Günü, Piyano Resitali ile kutlandı

İstan­bul Ru­me­li Üni­ver­si­te­si ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­len İkinci Ka­ra­bağ Sa­va­şı Zafer Gü­nü­ne özel ‘Zafer Günü Pi­ya­no Re­si­ta­li' dün akşam ger­çek­leş­ti. Re­si­ta­le, Azer­bay­can Dev­let Sa­nat­çı­la­rı İslam Ma­na­fov ve Turan Ma­naf­za­de ka­tıl­dı. ‘'Çır­pı­nır­dı Ka­ra­de­niz, Na­zen­de Sev­di­ğim ve Ça­nak­ka­le Tür­kü­sü­nün' de ça­lın­dı­ğı ge­ce­de se­vinç ve duygu dolu anlar ya­şan­dı.

Er­me­nis­tan'ın 30 yıl­lık iş­ga­li­ne Azer­bay­can'ın 8 Kasım 2020'de son ver­me­si­nin bi­rin­ci yıl dö­nü­mün­de İstan­bul Ru­me­li Üni­ver­si­te­si Haliç Uy­gu­la­ma ve Araş­tır­ma Yer­leş­ke­sin­de Azer­bay­can Dev­let Sa­nat­çı­la­rı, Or­kest­ra Şefi, Pi­ya­nist ve Bes­te­ci Turan MA­NAF­ZA­DE ve İslam Ma­na­fov unu­tul­maz bir pi­ya­no re­si­ta­li ger­çek­leş­tir­di. Ge­ce­ye, Be­yoğ­lu Kay­ma­ka­mı Mus­ta­fa De­mi­rel­li, Be­le­di­ye Baş­kan Yrd. Halis Ye­şil­baş, Ru­me­li Üni­ver­si­te­si Mü­te­vel­li Heyet Baş­ka­nı Nazlı Hilal Balcı ve çok sa­yı­da pro­to­kol da­vet­li­si ka­tıl­dı.

BİZ İKİ KAR­DEŞ ÜLKEYİZ
Ru­me­li Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Hazım Tamer Do­dur­ka, "Azer­bay­can bizim için tek mil­let, iki dev­let­tir. Biz iki kar­deş ül­ke­yiz. On­la­rın za­fe­ri, bizim de za­fe­ri­miz­dir. Bu yüz­den biz de sa­nat­sal fa­ali­yet­le bu se­vin­ce ortak olmak is­te­dik.
Çünkü savaş bitse de dış po­li­ti­ka­da re­ka­bet bit­mi­yor. Şekil de­ğiş­ti­ri­yor ama ma­ale­sef sü­rü­yor. Kül­tü­rel fa­ali­yet­le­re, ka­mu­sal dip­lo­ma­si­ye, kül­tü­rel dip­lo­ma­si­ye olan yu­mu­şak gücün en önem­li un­sur­la­rın­dan bir ta­ne­si sa­nat­tır. Biz de Azer­bay­can­lı sa­nat­çı­la­rı­mı­zı birer kül­tü­rel dip­lo­ma­si el­çi­si ola­rak gör­dük ve davet ettik. Bu­ra­dan Azer­bay­can hal­kı­nın bu­gü­nü­nü, Türk dün­ya­sı­nın bu­gü­nü­nü kut­lu­yo­rum. Azer­bay­can hal­kı­nın sa­vaş­ta ver­miş ol­du­ğu şe­hit­le­ri say­gıy­la anı­yo­rum'' diye ko­nuş­tu.
HER ZAMAN OMUZ OMUZA
Da­vet­le­ri için üni­ver­si­te­ye te­şek­kür­le­ri­ni sunan sa­nat­çı İslam Ma­na­fov, Ka­ra­bağ Sa­va­şı'nın za­fer­le bit­me­si­nin mü­kem­mel ol­du­ğu­nu söy­le­di. Sonuç ola­rak da böyle bir zafer bek­le­dik­le­ri­ni be­lir­ten Ma­na­fov, "Türk mil­le­ti­ne de bu mü­ca­de­le­de ya­nı­mız­da ol­du­ğu için min­net­ta­rız. Her zaman omuz omu­zay­dık. Ve öyle ol­ma­ya da devam ede­ce­ğiz. Türk dün­ya­sı­nın za­fe­ri­ni gö­nül­den kut­lu­yo­rum. Bize des­tek olan tüm dev­let­le­re de bu­ra­dan te­şek­kür edi­yo­rum" dedi.
"EN BÜYÜK DES­TEKÇİMİZ: TÜRKİYE"
Sa­nat­çı Turan Ma­naf­za­de ise şun­la­rı söy­le­di: "Her zaman da tüm sa­vaş­lar­da tek mil­let, iki dev­let olan halk­la­rı­mız zaten omuz omuza sa­vaş­mış­tır. Ka­ra­bağ Sa­va­şı'nda da Azer­bay­can'ın en büyük des­tek­çi­si, kar­de­şi, abisi, Tür­ki­ye'miz­dir. Tür­ki­ye'ye, hal­kı­na, med­ya­sı­na, yö­ne­ti­ci­le­ri­ne, yö­ne­ti­mi­ne ve hü­kü­me­ti­ne ta­ma­mıy­la her alan­da Azer­bay­can'ın ya­nın­da ola­rak des­tek ol­duk­la­rı için te­şek­kür edi­yo­rum. El­bet­te bu tarz sa­vaş­la­rın bir daha ya­şan­ma­ma­sı, bu in­san­lı­ğa karşı hak­sız­lık­lar bir daha ya­şan­ma­ma­sı ta­raf­ta­rı­yız. Biz­ler de ve her zaman sa­na­tı­mız­la sa­de­ce Azer­bay­can' değil, Tür­ki­ye'yi de tüm dün­ya­da tem­sil et­me­ye ça­lı­şı­yo­ruz. Tüm dün­ya­ya barış me­saj­la­rı ver­me­ye ça­lı­şı­yo­ruz. Sa­vaş­la­rı pro­tes­to et­me­ye ça­lı­şı­yo­ruz. Ata­türk, ‘Azer­bay­can'ın ke­de­ri, bizim ke­de­ri­miz, Azer­bay­can'ın se­vin­ci bizim se­vin­ci­miz­dir' dedi. 10 Kasım, yüce Ata­türk'ü anma gü­nün­de de Ata'mızı min­net­le anı­yo­rum."


Ha­ber-Fo­to: Teni Tapık Çimen


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °