RTEÜ Geliştirme Vakfından Burs Kazanan Öğrenciler Düzenlenen Törenle Çeklerini Aldı

Güncel Haberler 18.11.2021 09:18:29 0
RTEÜ Geliştirme Vakfından Burs Kazanan Öğrenciler Düzenlenen Törenle Çeklerini Aldı

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Ge­liş­tir­me Vak­fı­nın be­lir­le­di­ği sı­ra­la­ma­ya gi­re­rek Üni­ver­si­te­mi­zi ka­za­nan ba­şa­rı­lı öğ­ren­ci­le­re dü­zen­le­nen tö­ren­le ba­şa­rı bursu tem­si­li çek­le­ri ve­ril­di.

Üni­ver­si­te­miz İkti­sa­di ve İdari Bi­lim­ler Fa­kül­te­si Kon­fe­rans Sa­lo­nun­da ger­çek­leş­ti­ri­len prog­ram Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man'ın ko­nuş­ma­sıy­la baş­la­dı.

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si ola­rak, yurt için­de ve yurt dı­şın­da is­min­den söz et­ti­ren ni­te­lik­li bir üni­ver­si­te olma he­de­fi ile ha­re­ket et­tik­le­ri­ni ifade eden Rek­tö­rü­müz: " Ni­te­lik­li üni­ver­si­te ol­ma­nın üç şartı var­dır. Bun­lar­dan biri ni­te­lik­li öğ­ren­ci­ye sahip ol­mak­tır. Üni­ver­si­te ola­rak siz hangi oran­da ba­şa­rı­lı öğ­ren­ci­yi çe­ke­bi­lir­se­niz, bölüm ve prog­ram­la­rı­nı­zı üst ba­şa­rı sı­ra­la­rın­da­ki öğ­ren­ci­ler ter­cih eder­se, o oran­da daha ni­te­lik­li me­zun­lar ve­re­bi­lir­si­niz." dedi.

Ba­şa­rı­lı öğ­ren­ci­le­ri Üni­ver­si­te­mi­ze ka­zan­dır­mak için RTEÜ Ge­liş­tir­me Vakfı va­sı­ta­sıy­la ba­şa­rı­lı öğ­ren­ci­le­re burs­lar ver­dik­le­ri­ni ha­tır­la­tan Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man: " Ver­di­ği­miz burs­lar sa­ye­sin­de bir­çok ba­şa­rı­lı öğ­ren­ci­nin ter­ci­hi RTEÜ ol­mak­ta­dır." şek­lin­de ko­nuş­tu.
2021 yılı Yük­se­köğ­re­tim Ku­rum­la­rı Sınav So­nuç­la­rı Tür­ki­ye ge­ne­li dik­ka­te alın­dı­ğın­da Üni­ver­si­te­miz açı­sın­dan mem­nu­ni­yet ve­ri­ci bir tab­lo­nun oluş­tu­ğu­nu, 2021 yı­lın­da bir­çok yük­sek pu­an­lı öğ­ren­ci­nin ter­ci­hi­nin de RTEÜ ol­du­ğu­nu be­lir­ten Rek­tö­rü­müz: " Tür­ki­ye ge­ne­li ba­şa­rı sı­ra­la­ma­sın­da ilk 1.000'e giren 4 öğ­ren­ci, ilk 5.000'e giren 16 öğ­ren­ci, ilk 10.000'e giren 27 öğ­ren­ci, ilk 20.000'e giren 58 öğ­ren­ci ve ilk 50.000'e giren 387 öğ­ren­ci Üni­ver­si­te­mi­zi ter­cih et­miş­tir. Üni­ver­si­te­mi­zin ba­şa­rı­lı öğ­ren­ci­ler ta­ra­fın­dan ter­cih edil­me­sin­de ulaş­mış ol­du­ğu aka­de­mik per­for­mans ve ba­şa­rı ile Üni­ver­si­te­miz Ge­liş­tir­me Vak­fı­nın sağ­la­mış ol­du­ğu im­kan­la­rın, ver­miş ol­du­ğu burs­la­rın önem­li et­ki­si­nin ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­ruz. Üni­ver­si­te­miz Ge­liş­tir­me Vakfı top­lam 615 öğ­ren­ci­ye ba­şa­rı bursu ver­miş­tir. Şu anda 137 öğ­ren­ci Üni­ver­si­te­miz Ge­liş­tir­me Vak­fın­dan burs al­ma­ya devam et­mek­te­dir." dedi.
Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man ko­nuş­ma­sı­nı burs ka­za­nan öğ­ren­ci­le­ri teb­rik ede­rek ta­mam­la­dı. Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Ge­liş­tir­me Vakfı Baş­ka­nı Nus­ret Bay­rak­tar ise ko­nuş­ma­sı­na üni­ver­si­te­le­rin üst­len­miş ol­du­ğu görev ve so­rum­lu­luk­lar­dan söz ede­rek baş­la­dı. Ül­ke­nin ve böl­ge­nin kal­kın­ma­sın­da itici güç­ler­den en önem­li­si­nin üni­ver­si­te­ler ol­du­ğu­nu dile ge­ti­ren Bay­rak­tar, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si­nin de marka üni­ver­si­te ol­ma­sı­na yö­ne­lik gerek fi­zi­ki ge­rek­se eği­tim şart­la­rı­nın iyi­leş­ti­ril­me­si nok­ta­sın­da Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Ge­liş­tir­me Vakfı ola­rak sağ­la­mış ol­duk­la­rı kat­kı­lar­dan söz etti. Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan Vakıf Baş­ka­nı Nus­ret Bay­rak­tar ile Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man ta­ra­fın­dan 2021 yılı YKS so­nuç­la­rı­na göre Tür­ki­ye ge­ne­li ba­şa­rı sı­ra­la­ma­sın­da ilk 1.000'e giren 4 öğ­ren­ci­ye 3.000 TL. süper burs, 33 öğ­ren­ci­ye aylık 2.000 TL, 11 öğ­ren­ci­ye aylık 1.000 TL ba­şa­rı bursu ve 6 öğ­ren­ci­ye de aylık 1.000 TL ter­cih bursu çek­le­ri ve­ril­di.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °