İLİMİZDE FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Güncel Haberler 18.11.2021 09:22:48 0
İLİMİZDE FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

11 Kasım Milli Ağaç­lan­dır­ma Günü do­la­yı­sıy­la Isır­lık Ta­bi­at par­kın­da dü­zen­le­nen et­kin­lik­te kam­pan­ya­ya 500 fidan di­ki­le­rek des­tek ve­ril­di.Rize, Isır­lık Ta­bi­at par­kın­da, Tarım ve Orman Ba­kan­lı­ğı Orman Genel Mü­dür­lü­ğü ko­or­di­nas­yo­nun­da Rize be­le­di­ye­si­nin de des­tek­le­ri doğ­rul­tu­sun da baş­la­tı­lan "Bugün Fidan, Yarın Nefes' kam­pan­ya­sı çer­çe­ve­sin­de saat 11.11'de fidan dikim et­kin­li­ği ger­çek­leş­ti­ril­di.

Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan ta­ra­fın­dan ya­yım­la­nan ge­nel­ge ile geçen yıl ol­du­ğu gibi bu yılda mil­yon­lar­ca ağaç top­rak­la bu­lu­şu­yor. Ge­le­nek­sel ola­rak kut­lan­ma­ya baş­la­nan Milli Ağaç­lan­dır­ma Günü do­la­yı­sıy­la bu yıl aynı anda tüm Tür­ki­ye'de ol­du­ğu gibi Rize'de de fi­dan­lar top­rak­la bu­luş­tu.
"Ge­le­ce­ğe Nefes, Dün­ya­ya Nefes" slo­ga­nıy­la dü­zen­le­nen prog­ram çer­çe­ve­sin­de, fidan di­ki­mi ya­pı­lan alan­da Rize Va­li­si Kemal Çeber, Rize Be­le­di­ye Baş­kan Ve­ki­li M. Aydın Bil­sel, Em­ni­yet Mü­dü­rü Nu­ret­tin Gök­du­man, İl Jan­dar­ma Ko­mu­ta­nı Alb. Hakan De­de­ba­ğı, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Rek­tö­rü Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man ve Rize Orman İşlet­me Mü­dü­rü Abdi Ekşi birer ağaç fi­da­nı di­ke­rek kam­pan­ya­ya des­tek ver­di­ler.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °