Diyabetli Çocukların Parmakları Delinmeyecek

Güncel Haberler 18.11.2021 09:26:42 0
Diyabetli Çocukların Parmakları Delinmeyecek

Tokat'ta di­ya­bet has­ta­sı ço­cuk­la­rı­mı­zın her gün par­mak de­le­rek yap­tı­ğı gli­koz öl­çü­mü artık par­mak del­me­den ya­pı­la­cak.

Va­li­li­ği­miz ko­or­di­ne­sin­de Milli Eği­tim ve Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ile Tokat Ga­zi­os­man­pa­şa Üni­ver­si­te­si Tıp Fa­kül­te­si'nin yü­rüt­tü­ğü Eği­tim­de Sağ­lık Ha­re­ke­ti, Di­ya­bet­le Yaşam Pro­je­si kap­sa­mın­da Tokat'ta ana­sı­nı­fın­dan li­se­ye kadar tes­pit et­ti­ği­miz 106 di­ya­bet­li öğ­ren­ci­mi­ze sen­sör­lü gli­koz ölçüm ci­ha­zı ve­ril­di.

26 Ha­zi­ran Ata­türk Kül­tür Sa­ra­yı'nda dü­zen­le­nen gli­koz ölçüm ci­ha­zı prog­ra­mı­na Vali Dr. Ozan Balcı, İl Milli Eği­tim Mü­dü­rü Murat Kü­çü­kü­li, İl Sağ­lık Müdür Ve­ki­li Dr. Nilay Eli­bol, Tokat Ga­zi­os­man­pa­şa Üni­ver­si­te­si Tıp Fa­kül­te­si Has­ta­ne­si Baş­he­kim Yar­dım­cı­sı Doç. Dr. Ser­hat Ka­ra­man, di­ya­bet has­ta­sı ço­cuk­lar ve ve­li­le­ri ka­tıl­dı.

Prog­ram­da Di­ya­bet­le Yaşam Pro­je­si ve sen­sör­lü gli­koz ölçüm ci­ha­zı ile il­gi­li bil­gi­len­dir­me ya­pıl­dı.
Vali Dr. Ozan Balcı, yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, "Biz­ler dev­let ola­rak her bir fer­din prob­le­mi­ni yü­re­ği­miz­de his­se­di­yo­ruz. Mil­le­ti­mi­zin der­di­ni der­di­miz ola­rak gö­rü­yo­ruz. Bu­ra­da da di­ya­bet­le ya­şa­yan ço­cuk­la­rı­mız­la ve on­la­rın aile­le­riy­le bir araya gel­dik.
On­la­rın prob­lem­le­ri­ni bir nebze de olsa çöz­me­ye ça­lı­şı­yo­ruz." dedi.
Ço­cuk­la­rı çok önem­se­di­ği­ni ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, "Böyle bir ci­ha­zın ol­du­ğu­nu öğ­ren­dik ve böyle bir imkan var­ken ço­cuk­la­rı­mı­zın par­mak­la­rı­nın de­lin­me­si­ne ne gerek var dedik. Dev­le­ti­mi­zin bu so­ru­nu hal­le­decek im­ka­nı var. Ben tüm ço­cuk­la­rı­mı­zı önem­se­di­ği­mi ifade etmek is­ti­yo­rum. Yine her bir aile­yi de çok önem­si­yo­rum. Bizim yap­mak is­te­di­ği­miz şey sizin ha­ya­tı­nı­zı ko­lay­laş­tır­mak. Zaten dev­le­tin var­lık se­bep­le­rin­den bi­ri­si de budur. İnşal­lah biz­ler de ço­cuk­la­rı­mı­zın ya­şam­la­rı­nı ko­lay­laş­tı­ra­ca­ğız. Bu işin ha­yır­lı bir iş ola­ca­ğı­nı ve ülke ge­ne­li­ne ya­yı­la­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yo­rum." dedi.
Vali Dr. Ozan Balcı, sen­sör­lü gli­koz ölçüm ci­ha­zı­nın di­ya­bet has­ta­sı ço­cuk­la­ra ve aile­le­re ko­lay­lık sağ­la­ya­ca­ğı­nı be­lir­te­rek "Bu ci­haz­la ço­cuk­la­rı­mı­zın par­mak­la­rı de­lin­me­yecek, küçük ço­cuk­la­rı­mı­zın par­mak­la­rı nasır tut­ma­ya­cak, an­ne­le­ri­miz ölçüm için okul­lar­da bek­le­me­yecek, anne ve ba­ba­lar ço­cuk­la­rı­nı gece ya­tak­tan kal­dır­mak zo­run­da kal­ma­ya­cak­lar. Di­ya­bet­li ço­cuk­la­rı­mı­zın ve aile­le­ri­nin ha­ya­tı ve ya­şa­mı­nı ko­lay­laş­tır­mak için ha­yır­lı ve güzel bir proje oldu. Bu güzel pro­je­yi Tokat'ımız­da di­ya­bet­li ço­cuk­la­rı­mız ve aile­le­ri­miz adına yap­tık." diye ko­nuş­tu.
Pro­je­yi sağ­lık ça­lı­şan­la­rı, dok­tor­lar, milli eği­tim mü­dür­lük­le­ri­nin ya­kın­dan takip ede­cek­le­ri­ni söy­le­yen Vali Dr. Ozan Balcı, "Bu ça­lış­ma­da emeği olan her­ke­se te­şek­kür­le­ri­mi su­nu­yo­rum. Bu ça­lış­ma­nın ül­ke­mi­ze örnek ol­ma­sı­nı te­men­ni edi­yo­rum." dedi.
Vali Dr. Ozan Balcı, prog­ram so­nun­da bir araya gel­di­ği di­ya­bet has­ta­sı ço­cuk­lar ve aile­le­ri ile bir süre soh­bet ede­rek ci­ha­zın tes­li­mi­ni yaptı.


Ha­ber-Mer­ke­zi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °