Rize ve Diyarbakır Ticaret Borsası Kardeş Oldu

Güncel Haberler 19.11.2021 10:37:19 0
Rize ve Diyarbakır Ticaret Borsası Kardeş Oldu

Di­yar­ba­kır'da bu yıl dü­zen­le­nen Me­zo­po­tam­ya Gurme ve Yö­re­sel Lez­zet­ler Fu­arı­nın onur ko­nu­ğu olan Rize ile Di­yar­ba­kır ara­sın­da kar­deş­lik pro­to­ko­lü de im­za­lan­dı.

Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı (RTB) ile Di­yar­ba­kır Ti­ca­ret Bor­sa­sı (DTB) ara­la­rın­da iş bir­li­ği ve kar­deş­lik pro­to­ko­lü im­za­lan­dı. Di­yar­ba­kır Ti­ca­ret Bor­sa­sı Rifat Hi­sar­cık­lı­oğ­lu Kon­fe­rans Sa­lo­nu'nda dü­zen­le­nen iş bir­li­ği ve kar­deş­lik pro­to­ko­lü imza tö­re­ni­ne Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı (RTB) Baş­ka­nı Meh­met Er­do­ğan, RTB Mec­lis Baş­kan Yar­dım­cı­sı İbra­him Akkuş, Di­yar­ba­kır Ti­ca­ret Bor­sa­sı (DTB) Baş­ka­nı Engin Yeşil, DTB Mec­lis Baş­ka­nı Ahmet Ay ile her iki bor­sa­nın yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­ri ve mec­lis üye­le­ri ka­tıl­dı.
Pro­to­kol tö­re­nin­de ko­nu­şan Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı Baş­ka­nı Meh­met Er­do­ğan da, 'Bu ve bu gibi pro­to­kol­le­rin ti­ca­re­ti­miz­de, in­sa­ni iliş­ki­ler­de, üre­ti­ci ve tü­ke­ti­ci­ler ara­sın­da eko­no­mik ge­li­şim­le­ri pe­kiş­tir­me­si an­la­mın­da çok fay­da­lı ola­ca­ğı­na ina­nı­yo­rum' diye ko­nuş­tu. DTB Baş­ka­nı Engin Yeşil, "Di­yar­ba­kır Ti­ca­ret Bor­sa­mız ve Rize Ti­ca­ret Bor­sa­mız ara­sın­da kar­şı­lık­lı ile­ti­şi­mi güç­len­dir­mek, hiz­met stan­dar­dı ve ka­li­te­si­nin art­ma­sı­nı sağ­la­mak, ortak top­lan­tı­lar, ortak pro­je­ler ve fa­ali­yet­ler dü­zen­le­mek, tarım ve hay­van­cı­lık ön­ce­lik­li olmak üzere, diğer sek­tör­le­rin ge­liş­me­si­ni sağ­la­mak, il­le­ri­miz öze­lin­de ülke ti­ca­re­ti­ni ve ih­ra­ca­tı­nı can­lan­dır­mak, daha üst se­vi­ye­le­re ta­şı­mak ve her iki böl­ge­yi ti­ca­ri ve tu­ris­tik açı­dan birer ca­zi­be mer­ke­zi ha­li­ne ge­ti­re­bi­lecek ça­lış­ma­lar yü­rüt­mek ve bu fa­ali­yet­ler­de bir­lik­te ha­re­ket etmek ön­ce­lik­li he­def­le­ri­miz ara­sın­da­dır. İmza­la­nan iş­bir­li­ği ve kar­deş­lik pro­to­ko­lü­nün her iki bor­sa­mı­za ha­yır­lar ge­tir­me­si­ni di­li­yo­rum' dedi.
Ya­pı­lan ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan 'İş Bir­li­ği ve Kar­deş­lik pro­to­ko­lü' Di­yar­ba­kır Ti­ca­ret Bor­sa­sı Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Engin Yeşil ve Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Meh­met Er­do­ğan ta­ra­fın­dan kar­şı­lık­lı ola­rak imza al­tı­na alın­dı.


Ha­ber-Fo­to: İlkay KA­VAL­CI YA­ZI­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °