"KERKÜK PEŞMERGE'NİN KONTROLUNE TERK EDİLEMEZ!"

Güncel Haberler 23.11.2021 09:27:10 0

TÜRKOCAĞI GENEL MERKEZİNDEN AÇIKLAMA,

"KERKÜK PEŞMERGE'NİN KONTROLUNE TERK EDİLEMEZ!"

Türk Ocağı Genel Mer­ke­zi ta­ra­fın­dan 'Ker­kük Peş­mer­ge'nin kont­ro­lü­ne terk edi­le­mez diye bir ya­zı­lı açık­la­ma ya­pıl­dı.

Türk Ocağı Genel Mer­ke­zi­nin ya­zı­lı açık­la­ma­sı şöyle''Peş­mer­ge güç­le­ri­nin Ker­kük'e yer­leş­ti­ril­me­si ko­nu­sun­da İKBY hü­kü­me­ti­ni elin­de tutan KYB ve bil­has­sa KDP'nin yıl­lar­dır ıs­rar­lı ta­lep­le­ri doğ­rul­tu­sun­da, Irak Böl­ge­sel Yö­ne­ti­mi ile mer­ke­zi Bağ­dat Hü­kü­me­ti ara­sın­da, Türk­men­ler devre dışı bı­ra­kı­la­rak ka­pa­lı ka­pı­lar ar­ka­sın­da bir an­laş­ma­ya va­rıl­dı­ğı an­la­şıl­mış­tır. An­laş­ma çer­çe­ve­sin­de Peş­mer­ge güç­le­ri­nin 20.Tu­ga­yı­nın Irak Sa­vun­ma Ba­kan­lı­ğı bün­ye­si­ne alın­ma­sı ve te­rör­le mü­ca­de­le ba­ha­ne­siy­le Ker­kük şehri çev­re­si­ne yer­leş­ti­ril­me­si hu­su­sun­da mu­ta­bık ka­lın­dı­ğı ifade edil­mek­te­dir. Türk Ocak­la­rı ola­rak Irak Ana­ya­sa­sı­na ay­kı­rı­lı­ğı açık olan bu te­şeb­bü­sün uy­gu­la­ma­ya geç­me­si­ne izin ve­ril­me­me­li­dir. Irak Türk­lü­ğü­nün var­lık mü­ca­de­le­si için ha­ya­ti önem arz eden bu me­se­le­de Irak Türk­men Cep­he­si­nin ve Irak Türk­le­ri­nin ya­nın­da­yız.
Türk Dev­le­ti­nin bu gibi fır­sat­çı gi­ri­şim­le­re du­yar­sız kal­ma­ya­ca­ğı­na ve ge­re­ken ted­bir­le­ri ha­ya­ta ge­çi­re­ce­ği­ne inan­cı­mız tam­dır.


TÜR­KO­CA­ĞI GENEL MER­KEZİ
Haber: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °