ASKOM Toplantısı ilimizde Yapıldı

16. Böl­ge­sel Acil Sağ­lık Hiz­met­le­ri Ko­or­di­nas­yon Ko­mis­yo­nu (ASKOM) top­lan­tı­sı Şehit Altuğ Verdi Rize Polis evin­de ya­pıl­dı.

Güncel Haberler 3.06.2022 09:55:00 0
ASKOM Toplantısı ilimizde Yapıldı

    Böl­ge­sel ASKOM top­lan­tı­sı Rize Va­li­si Kemal Çeber baş­kan­lı­ğın­da; Trab­zon İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Hakan Usta, Art­vin İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Gürol Kö­roğ­lu, Gi­re­sun İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Öğr. Üyesi Mu­ham­met Bulut, Gü­müş­ha­ne İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Necip Ye­men­ci, Rize İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe ve bölge il­le­ri­nin Sağ­lık Yö­ne­ti­ci­le­ri­nin de ka­tı­lı­mıy­la ya­pıl­dı.
    Ya­pı­lan top­lan­tı­da bölge il­le­ri­nin Acil Sağ­lık Hiz­met­le­ri ve­ri­le­ri, yıl­lık çağrı ve am­bu­lans acil vaka sa­yı­la­rı, kır­sal ve kent­sel vaka ula­şım oran­la­rı, Acil Çağrı Mer­ke­zi­ne geçiş sü­reç­le­ri, faal acil sağ­lık hiz­met­le­ri is­tas­yon sa­yı­la­rı, per­so­nel eği­tim oran­la­rı, il­le­rin bölge içi ve bölge dışı il­le­re yıl­lık hasta sevk sa­yı­la­rı, he­li­kop­ter am­bu­lans hiz­me­ti ve uçuş kri­ter­le­ri, he­li­kop­ter am­bu­lans ve­ri­le­ri, bölge il­le­ri­nin he­li­kop­ter am­bu­lans kul­la­nım oran­la­rı ve vaka da­ğı­lım­la­rı ko­nu­la­rı ma­sa­ya ya­tı­rıl­dı. Top­lan­tı son­ra­sı açık­la­ma yapan İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe; “Top­lan­tı­mız­da, Rize ve çevre il­le­ri­miz ile bir­lik­te acil sağ­lık hiz­met­le­ri­nin ko­or­di­nas­yo­nu ve acil sağ­lık hiz­met­le­rin­de­ki sevk du­rum­la­rı­nı ko­nuş­tuk. Ama­cı­mız hal­kı­mı­zın acil sağ­lık hiz­me­tin­de ke­sin­ti­siz ola­rak hiz­me­te ulaş­ma­sı­nı sağ­la­mak ve has­ta­ne­le­ri­miz ara­sın­da­ki en­teg­ras­yo­nu­nu tam ola­rak sağ­la­mak.
    Bun­dan son­ra­da tüm pay­daş­la­rı­mız­la el bir­li­ği içe­ri­sin­de sırt sırta ve­re­rek acil sağ­lık hiz­met­le­ri ko­nu­sun­da he­def­le­ri­mi­zin üze­ri­ne çık­ma­yı plan­lı­yo­ruz.
    Bu ve­si­le ile İl Mü­dür­le­ri­me ka­tı­lım­la­rın­dan do­la­yı te­şek­kür edi­yo­rum” şek­lin­de ko­nuş­tu.
              

Haber Mer­ke­zi


Anahtar Kelimeler: ASKOM Toplantısı ilimizde Yapıldı
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °