ASRIN EN BÜYÜK DEPREM FELAKETİNDE ŞU ANA KADAR 15 GAZECİYİ KAYBETTİ

Mer­kez üssü Kah­ra­man­ma­raş ve il­çe­le­ri Pa­zar­cık ve El­bis­tan’da 9 saat aray­la aynı gün mey­da­na gelen 7.7 ve 7.6 şid­de­tin­de­ki dep­rem şu ana kadar 15 ga­ze­te­ci­nin can kay­bı­na yol açtı.

Güncel Haberler 20.02.2023 10:36:00 0
ASRIN EN BÜYÜK DEPREM FELAKETİNDE ŞU ANA KADAR 15 GAZECİYİ KAYBETTİ

 KGK Genel Baş­ka­nı Meh­met Ali Dim, dep­rem böl­ge­le­rin­de­ki zi­ya­ret­le­ri sı­ra­sın­da, Kah­ra­man­ma­raş, Hatay İsken­de­run, Os­ma­ni­ye ve Ga­zi­an­tep'te dep­rem­ze­de­ler ile ga­ze­te­ci­le­ri zi­ya­ret etti.
 Os­ma­ni­ye’de KGK Yerel Medya Mec­lis Baş­ka­nı ve Os­ma­ni­ye il tem­sil­ci­si İsra­fil Avcı, K. Maraş’ta KGK il tem­sil­ci­si Bekir Doğan ve Di­yar­ba­kır il tem­sil­ci­si Veysi İpek ve ay­rı­ca G. Antep ve İsken­de­run’da medya sa­hip­le­ri ve ga­ze­te­ci­ler­le bir araya ge­le­rek yar­dım mal­ze­me­le­ri­ni tes­lim etti. Bu arada, Azer­bay­can Media Türk TV dahil çok sa­yı­da canlı ya­yı­nı­na bağ­la­na­rak dep­rem böl­ge­sin­den iz­le­nim­le­ri­ni ak­tar­dı.
Ar­dın­dan Mer­sin'e geçen Dim, en­kaz­dan ya­ra­lı ola­rak çı­ka­rı­lan ya­kın­la­rı­nın te­da­vi­si­nin sür­dü­ğü has­ta­ne­de ga­ze­te­ci Bey­can Üç­kar­deş’i Mer­sin KGK İl Tem­sil­ci­si Ab­dul­lah Biçer ve ga­ze­te­ci Se­la­hat­tin Akkuş ile bir­lik­te zi­ya­ret etti.
Dim, daha sonra dep­re­min şid­det­le sars­tı­ğı ama yı­kı­mın ol­ma­dı­ğı Tar­sus’ta da yerel ga­ze­te­ci­ler­le gö­rüş­tü.
Tar­sus'ta ga­ze­te­ci­ler "İnsan­la­rı­mız ev­le­re ve iş­yer­le­ri­ne gir­mek­ten kor­ku­yor­lar" de­di­ler.
Dim, Mer­sin Boz­ya­zı’da yol­dan geçen dep­rem­ze­de­le­re üc­ret­siz yemek ve çay ikram edi­li­şi­ni de gö­rün­tü­le­ye­rek "İşte dün­ya­da eşi ben­ze­ri ol­ma­yan halk da­ya­nış­ma­sı.
Bebek bezi de var. Bu ül­ke­nin ko­lo­nu da ki­ri­şi de bu da­ya­nış­ma ru­hu­dur" me­sa­jı­nı verdi.
'ŞU ANA KADAR 15 GA­ZE­TECİYİ KAY­BETTİK'
Dim, böl­ge­de­ki zi­ya­ret­le­ri­nin ar­dın­dan yap­tı­ğı açık­la­ma­da "Üzün­tü­lü ve kay­gı­lı­yız.
Dep­rem­de şu ana kadar 15 ga­ze­te­ci­yi kay­bet­tik.
En büyük kayıp 7 ga­ze­te­ci ile Adı­ya­man’da.
Halen enkaz al­tın­da olan ga­ze­te­ci­ler var. Du­ala­rı­mız onlar için" dedi.
Dep­rem­de enkaz al­tın­da ka­la­rak ya­şa­mı­nı yi­ti­ren ga­ze­te­ci­le­rin isim­le­ri ve şe­hir­le­ri şöyle: Ayşe Figen Arlı (İsken­de­run Ses), Aziz Çev­lik (Man­şet / K. Maraş), Burak Alkuş (Adı­ya­man Ses), Burak Milli (AA / Hatay), Gök­han Aklan (İHA / Hatay), Hi­da­yet Öz­de­mir (Ga­ze­te­ci -Ya­zar/Adı­ya­man), İsken­der Kor­kut (Mer­can TV/Adı­ya­man), İzzet Nazlı (DHA/Hatay), Kemal Öner (Adı­ya­man Telg­raf), Mel­tem Özgen (TV su­nu­cu/Adana), Mu­ham­med Akan (Adı­ya­man Haber) Mus­ta­fa Yüz­ba­şı­oğ­lu (Bugün / K. Maraş), Neşet Alkan (Haber Eksp­res/Hatay), Ruhi Akan (Jet Haber/Adı­ya­man), Yunus Emre Doğan (Mer­can TV/Adı­ya­man).
Genel Baş­kan Dim, “Dep­rem­de ya­şa­mı­nı yi­ti­ren mes­lek­taş­la­rı­mı­za Allah’tan rah­met, ya­kın­la­rı­na sabır ve baş­sağ­lı­ğı di­le­riz” dedi.
Dim, enkaz al­tın­da olan veya en­kaz­dan ya­ra­lı ola­rak çı­kar­tı­lan ga­ze­te­ci­le­rin de ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, “Dep­rem ne­de­niy­le ga­ze­te­ci­le­rin ve medya iş­let­me­le­ri­nin uğ­ra­dı­ğı za­rar­la­rın te­la­fi­si için gay­ret gös­te­re­ce­ğiz” dedi.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °