ASRIN FELAKETİ ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇTİ

Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformu Koordinatörü Vatan KARAKAŞ bir mesaj yayımladı. Mesajında KARAKAŞ;

Güncel Haberler 7.02.2024 15:00:00 0
ASRIN FELAKETİ ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇTİ

Kahramanmaraş Merkezli peş peşe yaşanan iki deprem sonrası 11 ilimizde yaşanan ağır yıkımın yıl dönümü vesilesi ile Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformu Koordinatörü Vatan KARAKAŞ bir mesaj yayımladı. Mesajında KARAKAŞ; 

 

6 Şubat 2023 tarihini hepimizin hafızalarına kazıyan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden bir yıl geçti. Meydana gelen depremler 11 ilimizi etkiledi. Yıkım gücü ve illerimizde meydana getirdiği tahribatla on binlerce vatandaşımızı hayattan koparan bu felaket ülkemizi derinden etkiledi. 

Yaşadığımız bu afeti, dünyada benzerine az rastlanır düzeyde olduğu için asrın felaketi diye nitelendirdik. Birçok vatandaşımızı evsiz barksız bırakan, yuvasının sıcaklığından ve sevdiklerinden ayıran bu felaket; bizleri tarifi mümkün olmayan büyük bir acıya boğdu. Asrın felaketinin üzerinden geçen bir yılın ardından kaybettiklerimizin acısı hala yüreğimizde ve ne yaparsak yapalım, ne kadar zaman geçerse geçsin bu yaşadığımız asla dinmeyecek bir acı. Hepimiz biliyoruz ki giden canlarımızı geri getirmemiz mümkün değil ancak bu felaketin bizlere verdiği en önemli mesaj; ülkemizin deprem kuşağında yer alması sebebiyle her zaman depreme ve doğal afetlere karşı hazırlıklı, duyarlı ve bilinçli olmamız gerektiğidir. Bunun için hepimize düşen görevler var. Hiç şüphesiz ki bu görevlerin en önemlisi tüm binalarımızın kanun, tüzük ve yönetmeliklerin yani bilimin, fennin ve tekniğin öngördüğü standartlarda inşa edilmesidir.

Çok geniş bir alanda ve kısa aralıklarla meydana gelen bu iki büyük depremin ardından ilk andan itibaren Devletimiz, bütün kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız, her yaştan vatandaşımızın canla başla mücadele ettiği, Dünyada eşine az rastlanır bir dayanışma içerisinde gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları başlatılmış sadece deprem bölgelerinde değil 81 ilimizin ve ilçelerimizin tamamının da her vatandaşımız kendince üzerine düşeni yapmaya çalışmıştır. 

Depremin yıldönümü vesilesi ile yüce ALLAH’tan bir daha ülkemizi tüm Türk ve İslam beldelerinde böylesi felaketlerin bir daha yaşanmamasını diliyor, Depremde hayatını kaybeden tüm Vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum dedi.

Haber-Foto: İbrahim SAKLI


Anahtar Kelimeler: ASRIN FELAKETİ ÜZERİNDEN GEÇTİ
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °