AYI AYILIĞINI YAPTI

İkiz­de­re’nin uzak köy­le­rin­den Cimil Baş­köy’de Erhan Mah­mu­toğ­lu’na ait Arı ba­ra­ka­sı­nı par­ça­la­yan Ayı veya ayı­lar her ta­ra­fı dar­ma­da­ğın ede­rek maddi ha­sa­ra sebep oldu.

Güncel Haberler 4.05.2023 14:21:00 0
AYI AYILIĞINI YAPTI

 Bahar gel­me­siy­le yat­tı­ğı yer­ler­den çıkan Boz Ayı veya ayı­lar İkiz­de­re’de il­çe­ye uzak köy­ler­de yi­yecek bul­mak için ev veya Arı ba­ra­ka­la­rı­na sal­dır­ma­ya baş­la­dı.
Geçen hafta Çi­çek­li Kö­yün­de Yakup Sa­man­gül’ün evine ka­pı­yı kı­ra­rak giren Ayı veya ayı­lar bu kez Ci­mil-Baş­köy­de Erhan Mah­mu­toğ­lu’nun geçen yıl yap­tı­ğı arı ba­ra­ka­sı­nı gal­va­niz­li saç­la­rı­nı par­ça­la­ya­rak içeri girdi ve her şeyi talan etti.
Cimil Baş­köy’lü Erhan Mah­mu­toğ­lu’’ kim­li­ği be­lir­siz Boz Ayı­la­rın ver­di­ği za­rar­lar her gün ar­tı­yor. Geçen yıl yap­tı­ğım Arı ba­ra­ka­mı sa­vaş­tan çık­mış hale ge­tir­di­ler. Ba­ra­ka­nın için­de ne varsa hep­si­ni sağa sola at­tı­lar ve kı­ra­rak hasar ver­di­ler. Bun­la­ra ne yap­mak lazım, ben köyün ba­şın­da her gün nöbet tu­ta­mam ki. Çözüm bul­mak is­ti­yo­rum.
Ayı­la­rın sa­hi­bi var bu­nu­da bi­li­yo­rum, bi­ri­ni öl­dür­me­ye kalk­sam insan öl­dür­mek­ten fazla ce­za­sı var. Benim za­ra­rı­mı kim kar­şı­la­ya­cak’’ dedi.
      

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: AYILIĞINI YAPTI
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °