Tarih: 13.06.2022 09:01

AZALDER DERNEĞİNDEN ANLAMLI PROJE

Facebook Twitter Linked-in

    Baş­kan­lı­ğı­nı Hakan Güven'in yap­tı­ğı AZAL­DER' ön­cü­lü­ğün­de “Usta Ka­lem­ler Köy Yol­la­rın­da” adlı İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı Sivil Top­lum­la İliş­ki­ler Genel Mü­dür­lü­ğü ile or­tak­la­şa sür­dü­rü­len proje Am­bar­lık ve Ka­ra­su Or­ta­oku­lun­da devam etti.
    Şair Mus­ta­fa Kutlu, şair Kadir Yıl­dız, Araş­tır­ma­cı-Ya­zar Tahir Orhan, Şair ve Yazar Emin Ali Kal­cı­oğ­lu hazır bu­lun­du. AZAL­DER Baş­ka­nı Hakan Güven proje hak­kın­da yap­tı­ğı açık­la­ma­sın­da’’ İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı Sivil Top­lum­la İliş­ki­ler Genel Mü­dür­lü­ğü ile or­tak­la­şa baş­la­dı­ğı­mız pro­je­miz devam edi­yor.
    ’’Usta Ka­lem­ler Köy Yol­la­rın­da’’ pro­je­miz ile 10 köy oku­lun­da 700 öğ­ren­ci­yi he­def­le­ye­rek ya­zar­la­rı­mız­dan 1.000 im­za­lı kitap da­ğı­tı­mı da ger­çek­le­şecek.
    Şair ve Ya­zar­la­rın hazır bu­lun­du­ğu öğ­ren­ci bu­luş­ma­sın­da soh­bet, ta­nış­ma, tav­si­ye­ler ve teş­vik amaç­lı hoş soh­bet­le­rin ger­çek­leş­me­si­nin ar­dın­dan öğ­ren­ci­le­ri­mi­ze ve öğ­ret­men­le­ri­mi­ze tek tek eser­le­ri­ni im­za­la­dı­lar.
    İki grup ha­lin­de köy okul­la­rı­nı do­la­şan şair ve ya­zar­lar­dan Yazar Ömer Kes­kin (De­re­pa­za­rı Milli Eği­tim Mü­dü­rü), Yazar Son­gül Önder, Yazar Fatih Ter­zi­oğ­lu, Şair ve Yazar Meh­met Ali Güneş de öğ­ren­ci­ler­le soh­bet edip ki­tap­la­rı­nı im­za­la­dı.
    Et­kin­li­ğe çocuk yazar Erva Kopuz, şair Şük­ran Yağcı ve Yazar Habip Bal­ta­cı da ka­tı­lı­yor. Pro­je­de 10 köy okulu 700 öğ­ren­ci he­de­fi ile baş­la­dı­ğı­mız bu an­lam­lı pro­je­miz kap­sa­mın­da 11 şair ve ya­za­rı­mız­la okul­la­rı­mız­da bu­lu­şa­ca­ğız.
    Yak­la­şık 1000 im­za­lı kitap da­ğı­tı­mı ya­pı­la­cak’’ dedi.
    İlk prog­ra­mın baş­la­dı­ğı An­bar­lık Or­ta­oku­lun­da Tahir Orhan, Habip Bal­ta­cı, Emin Ali Kal­cı­oğ­lu isim­li şair ve ya­zar­lar öğ­ren­ci­ler ile söy­le­şi­ler ya­pa­rak ki­tap­la­rı­nı da­ğıt­tı.
               

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —