Tarih: 21.12.2023 08:51

BAKAN GÖKTAŞ'IN ŞIRNAK ZİYARETİNDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI

Facebook Twitter Linked-in

 Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­ka­nı Ma­hi­nur Öz­de­mir Gök­taş, Şır­nak­lı ço­cuk­lar­la oyun oy­na­dı, gi­ri­şim­ci ka­dın­la­rın ta­lep­le­ri­ni din­le­di.
Gök­taş, Şır­nak zi­ya­re­tin­de ger­çek­leş­tir­di­ği açı­lış­la­rın yanı sıra ço­cuk­lar ve ka­dın­lar­la da bir araya ge­le­rek on­lar­la ya­kın­dan il­gi­len­di.
Prog­ra­mı kap­sa­mın­da ilk ola­rak Aile Des­tek Mer­ke­zi (ADEM) açı­lı­şı­nı ger­çek­leş­ti­ren Bakan Gök­taş, son­ra­sın­da mer­kez­de­ki ço­cuk­lar­la bu­luş­tu. “4-6 Yaş De­ğer­ler Eği­tim Sı­nı­fı’ndaki ço­cuk­la­rı zi­ya­ret eden Gök­taş, on­lar­la ya­kın­dan il­gi­len­di.
Gök­taş, daha sonra ço­cuk­la­rın sı­ra­lı dü­şün­me, dik­kat-yo­ğun­laş­ma, ince motor be­ce­ri­le­ri ve gör­sel al­gı­la­rı­nın ge­liş­ti­ril­me­si­ne yö­ne­lik oy­na­dık­la­rı “Hızlı Bar­dak” adı ve­ri­len oyuna ka­tıl­dı. Bakan Gök­taş’ın küçük ço­cuk­lar­la oyunu renk­li gö­rün­tü­le­re sahne oldu.
Gi­ri­şim­ci ka­dın­la­ra zi­ya­ret
Gök­taş daha sonra kent­te­ki kadın gi­ri­şim­ci­ler­le bir araya geldi. Şır­nak Ka­dı­ne­li Üre­tim ve İşlet­me Ko­ope­ra­ti­fin­de kadın gi­ri­şim­ci­ler­le bu­lu­şan Bakan Gök­taş, ça­lış­ma­la­ra iliş­kin bilgi aldı, ta­lep­le­ri din­le­di.
Gi­ri­şim­ci ka­dın­lar­dan gelen ta­lep­le­rin ye­ri­ne ge­ti­ril­me­si­ne yö­ne­lik ta­li­mat­lar veren Gök­taş, zi­ya­ret et­ti­ği her şe­hir­de kadın gi­ri­şim­ci­ler­le bir araya gel­di­ği­ni söy­le­di.
Gi­ri­şim­ci ka­dın­la­rın gay­ret­le­ri­nin genç kız­lar için de önem­li bir örnek oluş­tur­du­ğu­nu ifade eden Gök­taş, “Kadın eli­nin değ­di­ği her yer çok daha üret­ken ve ve­rim­li olu­yor.” diye ko­nuş­tu.
Aile Des­tek Mer­kez­le­ri ko­nu­sun­da Şır­nak’ın pilot il se­çil­di­ği­ni ifade eden Gök­taş, bu­gü­ne kadar kent­te 23 mer­ke­zi aç­tık­la­rı­na dik­ka­ti çekti.
Söz ko­nu­su mer­kez­ler­de ebe­veyn­lik reh­ber­li­ği, çocuk ge­li­şi­mi, aile da­nış­man­lı­ğı eği­tim prog­ram­la­rıy­la önem­li sos­yal des­tek sağ­lan­dı­ğı­nı vur­gu­la­yan Bakan Gök­taş, “ADEM’lerde bir ta­raf­tan ve­ri­len sa­nat­sal ve mes­le­ki kurs­lar­la ka­dın­la­rın iş be­ce­ri­le­ri ve ye­te­nek­le­ri ge­liş­ti­ri­lir­ken diğer ta­raf­tan ço­cuk­lar da gün­düz bakım hiz­me­ti ala­bi­li­yor. Bu ba­kım­dan   ADEM’lerde hem an­ne­le­rin mes­le­ki ge­li­şim­le­ri sağ­la­nı­yor hem de ço­cuk­la­rı için gü­ven­li ortam olu­şu­yor. Mer­kez­le­ri­miz ka­dın­la­rın top­lum­sal ha­ya­ta ka­tı­lım­la­rı­na, ye­te­nek­le­ri­ni fark et­me­le­ri­ne ve bu alan­da güç­len­me­le­ri­ne büyük katkı sağ­lı­yor.” açık­la­ma­la­rın­da bu­lun­du.
“Hem oku­dum hem ça­lış­tım” Öte yan­dan Bakan Gök­taş’ın teks­til atöl­ye­si, lo­kan­ta ve gü­zel­lik sa­lo­nu­na kadar çe­şit­li alan­lar­da iş­let­me sa­hi­bi ka­dın­lar­la soh­be­ti sı­ra­sın­da genç bir gi­ri­şim­ci üni­ver­si­te eği­ti­mi­ne devam et­ti­ği­ni be­lirt­ti. Bunun üze­ri­ne Gök­taş, eği­ti­min öne­mi­ne vurgu ya­pa­rak ken­di­si­nin de üni­ver­si­te­de oku­du­ğu dö­nem­de ça­lış­tı­ğı­nı an­lat­tı.
         Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
         Kay­nak: ba­si­n@​aile.​gov.​tr




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —