BAKAN OSMAN AŞKIN BAK, TÜRKİYE YÜZYILIN'DA ÜLKEMİZ DAHA GÜÇLÜ OLACAK

Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın ön­der­li­ğin­de böl­ge­sin­de güçlü bir Tür­ki­ye var. Bunun te­mi­na­tı da genç­ler­dir.” dedi.

Güncel Haberler 2.12.2023 10:05:00 0
BAKAN OSMAN AŞKIN BAK, TÜRKİYE YÜZYILIN

 Ga­zi­an­tep Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­sin­ce dü­zen­le­nen 2. Gazi Oyun­la­rı'nın açı­lı­şın­da ko­nu­şan Genç­lik ve Spor Ba­ka­nı Dr. Osman Aşkın Bak, “Cum­hu­ri­yet'imi­zin 100'üncü yı­lın­da bü­yü­yen ve ge­li­şen güçlü Tür­ki­ye'nin genç­le­riy­le gurur du­yu­yo­ruz. Tür­ki­ye Yüz­yı­lı'nda ül­ke­miz daha güçlü ola­cak. Ya­pı­lan ya­tı­rım­lar­la, bilim adam­la­rıy­la, spor­la her alan­da güçlü Tür­ki­ye ge­li­yor. Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın ön­der­li­ğin­de böl­ge­sin­de güçlü bir Tür­ki­ye var. Bunun te­mi­na­tı da genç­ler­dir.” dedi. Genç­lik ve Spor Ba­ka­nı Dr. Osman Aşkın Bak, Ga­zi­an­tep Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­sin­ce Sani Ko­nu­koğ­lu anı­sı­na dü­zen­le­nen 2. Gazi Oyun­la­rı'nın açı­lı­şı­na ka­tıl­dı.
Bu­ra­da ko­nu­şan Bakan Bak, spor şehri Ga­zi­an­tep'te bu­lun­mak­tan mem­nu­ni­yet duy­du­ğu­nu dile ge­tir­di. Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı ola­rak Tür­ki­ye'nin tüm il­le­rin­de yap­tık­la­rı te­sis­ler­le spora en çok ya­tı­rım yapan ül­ke­le­rin ba­şın­da ol­duk­la­rı­nı ak­ta­ran Bakan Bak, şun­la­rı kay­det­ti: “Spo­run içe­ri­sin­den gelen, genç­le­rin ağa­be­yi Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­za şük­ran­la­rı­mı­zı arz edi­yo­ruz. Ga­zi­an­tep ya­pı­lan ya­tı­rım­lar­la, or­ta­ya ko­nu­lan per­for­mans­la spor şehri olma yö­nün­de önem­li adım­lar atı­yor. Ba­kan­lık ola­rak en önem­li gö­rev­le­ri­miz­den bir ta­ne­si de ba­ğım­lı­lık­la mü­ca­de­le, uyuş­tu­ru­cuy­la mü­ca­de­le, kötü alış­kan­lık­lar­la mü­ca­de­le­dir. Bu­ra­dan aile­le­re ses­le­ni­yo­rum, ço­cuk­la­rı­nı­zın elin­den tutun spor te­sis­le­ri­ne gö­tü­rün. Ço­cuk­la­rı­mı­zı kötü alış­kan­lık­lar­dan uzak tu­ta­lım. Dü­şü­nün bir evde uyuş­tu­ru­cu kul­la­nan bir çocuk var. Çev­re­si­ne ver­di­ği zarar, aile­si­ne ver­di­ği zarar var ve çev­re­yi hu­zur­suz edi­yor. Bir evde de bir çocuk var, spor ya­pı­yor; ba­şa­rı­lar elde edi­yor, ma­dal­ya­lar ka­za­nı­yor, top­lum­da bir değer gö­rü­yor. İşte siz genç­le­re güzel bir örnek ola­rak 2. Gazi Oyun­la­rı'nda yak­la­şık 20 branş­ta 118 ka­te­go­ri­de 10 bin öğ­ren­ci­miz mü­ca­de­le edecek.” Ga­zi­an­tep'in spor şehri olma yo­lun­da iler­le­ye­ce­ği­ni ak­ta­ran Bakan Bak, Tür­ki­ye'nin ise spor ül­ke­si olma yo­lun­da adım adım iler­le­ye­ce­ği­ni ifade etti. Genç­lik ve Spor Ba­ka­nı Dr. Osman Aşkın BAK, ko­nuş­ma­sı­na şöyle devam etti: “Gazze'de ço­cuk­lar ağ­la­ma­sın. Kudüs dü­şer­se Mekke düşer. Zulme karşı dur­ma­mız lazım. Be­bek­ler ölür­ken ses­siz ka­la­ma­yız, ses çı­kar­ma­mız lazım. Gazze'nin ya­nın­da­yız. Cum­hu­ri­yet'imi­zin 100'üncü yı­lın­da bü­yü­yen ve ge­li­şen güçlü Tür­ki­ye'nin genç­le­riy­le gurur du­yu­yo­ruz. Tür­ki­ye Yüz­yı­lı'nda ül­ke­miz daha güçlü ola­cak. Ya­pı­lan ya­tı­rım­lar­la, bilim adam­la­rıy­la, spor­la her alan­da güçlü Tür­ki­ye ge­li­yor. Bu Tür­ki­ye'nin ge­le­ce­ği de genç­le­ri­miz­dir. Siz­le­re gü­ve­ni­yo­ruz ve ina­nı­yo­ruz. Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın ön­der­li­ğin­de böl­ge­sin­de güçlü bir Tür­ki­ye var. Bunun te­mi­na­tı da genç­ler­dir. Dünya şam­pi­yon­la­rı, olim­pi­yat şam­pi­yon­la­rı is­ti­yo­ruz. Bay­ra­ğı­mı­zı gön­de­re çek­tir­mek, İstik­lal Marşı'nı tüm dün­ya­ya din­let­mek is­ti­yo­ruz. 2. Gazi Oyun­la­rı'nın ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum.”
Dünya Et­nos­por Kon­fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Bilal Er­do­ğan ise Ga­zi­an­tep'in, spora yap­tı­ğı ya­tı­rım­la­rın önem­li ol­du­ğu­nu dile ge­tir­di. Aynı ya­tı­rım­la­rı ge­le­nek­sel spor­lar­da da ya­pa­cak­la­rı­nı an­la­tan ER­DO­ĞAN, şöyle ko­nuş­tu: “Ga­zi­an­tep, ge­le­nek­sel spor­la­rın güçlü şe­hir­le­rin­den bir ta­ne­si. Ga­zi­an­tep'i yö­ne­ten bü­yük­le­re spora ver­dik­le­ri önem­den do­la­yı çok te­şek­kür edi­yo­rum. Güçlü olmak ve çok ça­lış­mak du­ru­mun­da­yız. Düz­gün, di­sip­lin­li spor yap­mak bun­la­rın as­lın­da ilk adı­mı­dır. Ha­ya­tı­mı­za bunu ka­zan­dır­dı­ğı­mız zaman ina­nı­yo­rum ki hem güçlü hem de ça­lış­kan hem de he­def­le­ri­ne ula­şan bi­rey­ler ola­bi­lir­si­niz." dedi. Ga­zi­an­tep Va­li­si Kemal ÇEBER ise Ga­zi­an­tep'in spor şehri ol­du­ğu­nu, spor tu­riz­min­den en çok payı almak is­te­dik­le­ri­ni bunun için de genç­le­re ih­ti­yaç ol­du­ğu­nu kay­det­ti. Ga­zi­an­tep Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Fatma Şahin de spor ya­tı­rım­la­rı­na devam ede­cek­le­ri­ni be­lirt­ti. Daha sonra or­ga­ni­zas­yo­nun açı­lış me­şa­le­si spor­cu­la­rın da ka­tı­lı­mıy­la ya­kıl­dı. Bakan Bak ile pro­to­kol üye­le­ri daha sonra Şa­hin­bey Mil­let Kü­tüp­ha­ne­si ile Şa­hin­bey Mil­let Ca­mi­si in­şa­at ala­nın­da in­ce­le­me­de bu­lun­du. Genç­lik ve Spor Ba­ka­nı Dr. Osman Aşkın Bak, Ga­zi­an­tep’teki te­mas­la­rı kap­sa­mın­da, Şa­hin­bey Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan Ye­şil­va­di Parkı'na inşa edi­len Ge­le­nek­sel Spor­lar Mer­ke­zi'nin açı­lış tö­re­ni­ne ka­tıl­dı. Bakan Bak yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, ge­le­nek­sel spor­la­rın ge­liş­me­si için önem­li kat­kı­la­rı sun­duk­la­rı­nı, açı­lı­şı ya­pı­lan te­si­sin buna örnek ol­du­ğu­nu ifade etti. Kent­te­ki aile­le­re ses­le­nen Bakan Bak, şun­la­rı kay­det­ti: “Hay­van, doğa sev­gi­ni­zi ge­liş­ti­re­bi­le­ce­ği­niz güzel ortam oluş­tu­rul­muş. Genç­le­rin okul­lar­dan ko­or­di­ne­li ola­rak bu­ra­ya ge­ti­ri­lip ata bin­me­yi öğ­re­til­me­si, hay­van sev­gi­si, doğa sev­gi­si­ni ya­şat­ma­sı çok çok önem­li. Bu te­sis­le­rin en büyük özel­li­ği aktif ola­rak kul­la­nıl­ma­sı­dır. Bütün hal­kı­mız ço­cuk­la­rı­nı bu­ra­ya ge­ti­re­rek spor­la bu­luş­tur­ma­lı, ge­le­nek ve kül­tü­rü­mü­zü, Orta Asya'dan bu­gü­ne gelen yaşam tar­zı­mı­zın sü­reç­le­ri­ni, hi­ka­ye­si­ni, ge­le­nek­sel spor branş­la­rı­nı öğ­ren­me­le­ri bizim top­lum­sal de­ğer­le­ri­miz açı­sın­dan önem­li bir fa­ali­yet­tir.”
“Bu yıl yüzme bilen genç­le­rin sa­yı­sı 10 mil­yo­na yak­la­şa­cak”
Bakan Bak, kurum ve ku­ru­luş­la­rın Ga­zi­an­tep'te sporu ta­ba­na yay­mak için gös­ter­di­ği ça­ba­la­rın tak­di­re şayan ol­du­ğu­nu dile ge­tir­di. Yak­la­şık 6 mil­yon ço­cu­ğun ye­te­nek ta­ra­ma­sı­nı yap­tık­la­rı­nı ve on­la­rı çe­şit­li spor branş­la­rı­na yön­len­dir­dik­le­ri­ni ak­ta­ran Bakan Bak, “Yüzme Bil­me­yen Kal­ma­sın kam­pan­ya­sı çer­çe­ve­sin­de bu yıl­so­nun­da yak­la­şık 10 mil­yo­na yakın gence yüzme öğ­ret­miş ola­ca­ğız. Bu çok çok büyük bir ba­şa­rı­dır. Genç­le­ri­mi­zin spor­la bu­luş­ma­sı ve sev­me­si sağ­lık­lı bir nes­lin oluş­ma­sı an­la­mın­da önem­li. Genç­le­ri­mi­zi teh­dit eden kötü alış­kan­lık­tan uzak tut­ma­sı için her­ke­si spora davet edi­yo­ruz. Genç­le­ri­mi­zi te­sis­le­ri­mi­ze bek­li­yo­ruz.” diye ko­nuş­tu.
“Tür­ki­ye Yüz­yı­lı, spo­run, genç­le­rin, kül­tü­rün yüz­yı­lı ola­cak”
Bakan Bak, Tür­ki­ye'nin spor ül­ke­si olma yo­lun­da çok büyük adım­lar at­tı­ğı­na da dik­ka­ti çekti. Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın ön­der­li­ğin­de bütün il­ler­de mo­dern spor te­sis­le­ri­nin ya­pıl­dı­ğı­na de­ği­nen Bakan Bak, şöyle ko­nuş­tu: “Bun­la­rın so­nu­cun­da da 2032 Av­ru­pa Fut­bol Şam­pi­yo­na­sı'nı İtalya ile Tür­ki­ye or­ga­ni­ze edecek. A Milli Fut­bol Ta­kı­mı'mız gru­bu­nu lider ola­rak ta­mam­la­ya­rak Al­man­ya'da 2024 Av­ru­pa Fut­bol Şam­pi­yo­na­sı'nda ül­ke­mi­zi tem­sil edecek. Al­man­ya'daki Türk­ler stad­yum­la­rı dol­du­ra­cak, ta­kı­mı­mız yine Tür­ki­ye'de oy­nu­yor­muş gibi oy­na­ya­cak, ba­şa­rı­lar di­li­yo­rum. Fi­le­nin Sul­tan­la­rı Av­ru­pa ve dün­ya­da şam­pi­yo­nu oldu. Her ka­te­go­ri­de ba­şa­rı­lar ge­li­yor. Et­nos­por, Tür­ki­ye'de pek çok va­tan­da­şı­mı­zın ge­le­nek­sel spor­la ta­nış­ma­sı­na ve­si­le oldu. Spor dal­la­rın­da fe­de­ras­yon­la­rı­mız aktif ola­rak ça­lı­şı­yor­lar, böy­le­si­ne spor­la bü­yü­yen bir Tür­ki­ye var. Tür­ki­ye Yüz­yı­lı, spo­run, genç­le­rin, kül­tü­rün yüz­yı­lı ola­cak. Bü­yü­yen ge­li­şen güçlü Tür­ki­ye'nin adım­la­rı ola­cak.” dedi. Dünya Et­nos­por Kon­fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Bilal Er­do­ğan ise ge­le­nek­sel spor te­sis­le­ri­nin doğa dostu ol­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni be­lirt­ti. Ge­le­nek­sel spor­la­rı­nın do­ğa­sın­da doğa dostu an­la­yı­şı­nın bu­lun­du­ğu­na işa­ret eden Er­do­ğan, şöyle ko­nuş­tu: “Biz ge­le­nek­sel spor­la­rın yay­gın­laş­tı­rıl­ma­sı ve güç­len­di­ril­me­si­ni bir kül­tür me­se­le­si ola­rak gö­rü­yo­ruz. Çünkü spor­la­rın hep­si­nin birer hi­ka­ye­si var, belli eko­sis­te­mi var. Biz genç­le­rin her türlü spor yap­ma­la­rı­nı is­ti­yo­ruz. Genç­le­ri­miz spor se­çer­ken alt­ya­pı­mı­zın ol­ma­sı büyük bir ka­za­nım. Genç­le­ri­mi­zin bir şe­kil­de mu­hak­kak bir spor da­lıy­la il­gi­len­me­si­ni is­ti­yo­ruz. Ama ge­le­nek­sel spor­la­rı­mı­zın da güçlü ol­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz ki bize ait hi­ka­ye­le­ri, do­ku­la­rı, es­te­ti­ği genç­le­ri­miz öğ­re­ne­rek his­se­de­rek ye­tiş­sin." Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan pro­to­kol üye­le­ri, kur­de­le ke­se­rek mer­ke­zin açı­lı­şı­nı ger­çek­leş­tir­di.
                Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
                Kay­nak:GSB Basın Mü­dür­lü­ğü


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °