BAKAN URALOĞLU, ANKARA UÇAĞINA METROYLA ULAŞTI

Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu, An­ka­ra uçağı için İstan­bul Ha­va­li­ma­nı­na Gay­ret­te­pe-Ka­ğıt­ha­ne Met­ro­suy­la ulaş­tı.

Güncel Haberler 7.02.2024 14:48:00 0
BAKAN URALOĞLU, ANKARA UÇAĞINA METROYLA ULAŞTI

 Açı­lı­şı 29 Ocak Pa­zar­te­si günü Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın ka­tı­lım­la­rıy­la ger­çek­leş­ti­ri­len Gay­ret­te­pe-Ka­ğıt­ha­ne Met­ro­su­nun ha­va­li­ma­nı yol­cu­la­rı ara­sın­da Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Ab­dul­ka­dir Ura­loğ­lu da yer aldı.
Bakan Ura­loğ­lu, İstan­bul’daki prog­ram­la­rı­nın ar­dın­dan An­ka­ra’ya dön­mek için İstan­bul Ha­va­li­ma­nı’na gi­der­ken yeni metro hat­tı­nı kul­lan­ma­yı ter­cih etti. Gay­ret­te­pe-İstan­bul Ha­va­li­ma­nı metro hat­tı­nın son hal­ka­sı olan Gay­ret­te­pe-Ka­ğıt­ha­ne Metro hat­tı­nın açıl­ma­sıy­la bir­lik­te Gay­ret­te­pe’den İstan­bul Ha­va­li­ma­nı ula­şım sü­re­si­nin 30 da­ki­ka­ya in­me­si İstan­bul­lu­la­rı da mem­nun etti. Bakan Ura­loğ­lu ile bir­lik­te met­ro­da se­ya­hat eden yol­cu­lar, tra­fik yo­ğun­lu­ğu ne­de­niy­le uçağa ye­tiş­me te­la­şı­nı or­ta­dan kal­dı­ran “Gay­ret­te­pe-Ka­ğıt­ha­ne Metro” hat­tı­nın açıl­ma­sın­dan duy­duk­la­rı mem­nu­ni­ye­ti dile ge­tir­di­ler. Gay­ret­te­pe-Ka­ğıt­ha­ne Met­ro­su açıl­dı­ğı ilk gün 1302, açıl­dı­ğı gün­den bu yana ise top­lam 8 bin 113 yol­cu­ya hiz­met verdi. Yeni hat­tın açıl­ma­sıy­la bir­lik­te Gay­ret­te­pe- İstan­bul Ha­va­li­ma­nı Metro hat­tın­da­ki yolcu sa­yı­sın­da yüzde 13 arttı.
          Kay­nak: veli.​ka­va­k@​uab.​gov.​tr
          Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °