BAKÜ TÜRK ŞEHİTLİĞİNDE 1130 ŞEHİT VAR, ŞEHİTLERİN ÇOĞU SİVAS İLİNDEN

Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Fe­de­ras­yo­nu üye­le­ri­ni zi­ya­ret eden Türk dostu Sivas Gu­li­ye­ne is­mi­nin Sivas ol­ma­sı do­la­yı­sıy­la ilgi ve dik­kat çekti.

Güncel Haberler 25.09.2023 11:13:00 0
BAKÜ TÜRK ŞEHİTLİĞİNDE 1130 ŞEHİT VAR, ŞEHİTLERİN ÇOĞU SİVAS İLİNDEN

 Azer­bay­can’ın baş­ken­ti Bakü’de ya­pı­lan 4.Türk Dün­ya­sı Ga­ze­te­ci­ler Şû­ra­sı prog­ra­mın­da Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Fe­de­ras­yo­nu üye­le­ri­ni zi­ya­ret eden Türk dostu Sivas Gu­li­ye­ne is­mi­nin Sivas ol­ma­sı do­la­yı­sıy­la ilgi ve dik­kat çekti.
 Sivas is­mi­ni ba­ba­sı­nın ver­di­ği­ni söy­le­yen Azer­bay­can va­tan­da­şı 68 ya­şın­da­ki Maden Mü­hen­di­si Sivas Gu­li­ye­ne Türk Mil­le­ti­ne karşı çok özel saygı ve sev­gim var di­ye­rek Ga­ze­te­ci İsmet Kö­soğ­lu’na şun­la­rı söy­le­di’ ’is­mi­min Sivas bir­çok kim­se­nin dik­ka­ti­ni çe­ki­yor. Babam Hasan Gu­li­ye­ne Türk ol­mak­la her zaman öğü­nen ve ya­şa­yan bir in­san­dı. 15 Eylül 1918 de Bakü’nün Bol­şe­vik­ler­den kur­tul­ma­sın­da çok büyük emeği olan Nuri Paşa ve Kaf­kas İslam Or­du­su­nu her zaman anar­dı. O sa­vaş­ta şe­hit­le­ri­miz oldu.20 bin ki­şi­lik Kaf­kas İslam Or­du­su Nuri Paşa ön­der­li­ğin­de Bakü’yü kur­ta­rır­ken 1130 as­ke­ri­miz şehit oldu. Azer­bay­can ola­rak bizi Er­me­ni ve Bol­şe­vik­ler­den kur­ta­ran Kaf­kas İslam Or­du­su­nu ve ko­mu­ta­nı Nuri Pa­şa­yı hiç unut­ma­dık.
En çok Şehit Sivas’tan vardı
Bu­ra­da­ki şe­hit­lik­te o za­man­ki Os­man­lı Dev­le­ti­nin bir­çok şeh­rin­den gelen as­ker­ler­den şe­hit­le­ri­miz var. Babam şe­hit­le­re ba­kın­ca en çok Sivas şeh­rin­den şehit ol­du­ğu­nu gördü. Bun­dan do­la­yı Sivas is­mi­ni çok sevdi ve ben 1954 yı­lın­da do­ğun­ca bana Sivas is­mi­ni verdi. Sivas şeh­ri­miz bu ve­si­le ile bir­kaç kez zi­ya­ret ettim. İsmi­min ilgi çek­me­sin­den bun­dan do­la­yı da mem­nu­num’’ dedi.
                 Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °