Başına Taş Düşerek Yaralanan Dağcı Kurtarıldı

Kaç­kar Dağ­la­rı'nda grup yü­rü­yü­şü ya­pıl­dı­ğı sı­ra­da ba­şı­na taş düş­me­si so­nu­cu ya­ra­la­nan dağcı, ekip­le­rin ça­lış­ma­la­rıy­la kur­ta­rı­la­rak has­ta­ne­ye kal­dı­rıl­dı.

Güncel Haberler 24.06.2022 10:01:00 0
Başına Taş Düşerek Yaralanan Dağcı Kurtarıldı

    Çam­lı­hem­şin'e bağlı Avu­sor Yay­la­sı Kaç­kar Dağ­la­rı böl­ge­sin­de tır­ma­nış yapan Ka­ra­de­niz Tek­nik Üni­ver­si­te­si (KTÜ) Dağ­cı­lık Ku­lü­bü üyesi 9 dağ­cı­dan Me­li­ke Gör­gü­lü'nün ka­fa­sı­na kaya par­ça­sı düştü.
    Ya­ra­la­nan dağ­cı­yı belli bir nok­ta­ya kadar ge­ti­ren ar­ka­daş­la­rın­dan ba­zı­la­rı, Avu­sor Yay­la­sı'na ine­rek yar­dım is­te­di.
    Böl­ge­nin sisli ol­ma­sı ne­de­niy­le olay ye­ri­ne as­ke­ri he­li­kop­ter sevk edi­le­me­yin­ce AFAD, jan­dar­ma, JAK, 112 Acil Sağ­lık ve UMKE per­so­ne­lin­den oluş­tu­ru­lan 11 ki­şi­lik kur­tar­ma ekibi yar­dım için yola çıktı.
    Kur­tar­ma ekip­le­ri­ne yay­la­da ya­şa­yan va­tan­daş­lar da des­tek verdi.
    Ekip­le­rin, araç­la­rı­nı bı­ra­ka­rak 3 bin ra­kı­mın üze­rin­de­ki böl­ge­ye yak­la­şık 1 sa­at­lik yü­rü­yü­şün ar­dın­dan ulaş­tı­ğı dağcı, va­tan­daş­la­rın da des­te­ğiy­le Avu­sor Yay­la­sı'na ge­ti­ril­di.
    Bu­ra­da ilk mü­da­ha­le­si ya­pıl­dık­tan sonra Kaç­kar Dev­let Has­ta­ne­si'ne kal­dı­rı­lan Gör­gü­lü'nün ha­ya­ti teh­li­ke­si­nin bu­lun­ma­dı­ğı öğ­re­nil­di.

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °