BAŞKAN AYAR RİZE'DEKİ YENİ PROJELERİ ANLATTI

Ak Parti Rize İl Baş­ka­nı Hik­met Ayar Rize’de ta­mam­la­nan ve ya­pıl­ma­sı plan­la­nan yeni pro­je­ler hak­kın­da Rize Ka­mu­oyu­na önem­li açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

Güncel Haberler 18.05.2023 10:22:00 0
BAŞKAN AYAR RİZE

 Ayar, Lo­jis­tik Mer­kez’den, Şehir Has­ta­ne­si’ne, Pazar’da ya­pı­la­cak çay fab­ri­ka­sı­na ve Ar­de­şen’de plan­la­nan su ve meş­ru­bat fab­ri­ka­sı­na kadar bir­çok ko­nu­da yeni pro­je­le­ri açık­la­dı.
10 NU­MA­RA­LI PRO­JE­LERİN 9’U BİTTİ
“2014 yı­lın­da Rize’de 10 nu­ma­ra pro­je­le­ri du­yur­duk. O za­man­lar bugün Togg’la ve sa­vun­ma sa­na­yi­mi­zin bir­çok ürü­nüy­le nasıl dalga ge­çi­yor­sa­lar Rize öl­çe­ğin­de bi­zim­le öyle dalga geç­ti­ler. 10 nu­ma­ra pro­je­le­rin için­de olan Sa­lar­ha Tü­ne­li, Güney Çevre Yolu, Be­le­di­ye blok­la­rı dö­nü­şü­mü, Sahil dolgu alanı ve mil­let bah­çe­si pro­je­si, mey­dan pro­je­miz, batı park ve doğu park, ısır­lık ta­bi­at parkı ve yeni baş­la­dı­ğı­mız oto­gar pro­je­miz var. 2023 viz­yo­nuy­la yola çık­tı­ğı­mız bu pro­je­le­ri­mi­zin 9 ta­ne­si­ni bit­miş ola­rak gö­rü­yo­ruz. Demek ki AK Parti de­di­mi ya­pı­yor. Çünkü biz Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın par­ti­si­yiz.”
SAM­SUN-SARP DEMİRYOLU PRO­JESİ DEV­LET PLAN­LA­MA­SIN­DA, GÜ­NEY­SU VE ÇAYELİ’NE YENİ HAS­TA­NE­LER
“Sam­sun Sarp de­mir­yo­lu pro­je­si artık tar­tış­ma ko­nu­su ol­mak­tan çık­mış, dev­let ka­yıt­la­rı­na gir­miş ve enin­de so­nun­da ya­pı­la­cak bir pro­je­ye doğru gi­di­yor. Şehir has­ta­ne­miz için de­va­sa bir ala­nın dol­gu­su­nu yap­tık. Üst ya­pı­ya sıra geldi onun ça­lış­ma­la­rı baş­la­ya­cak. Gü­ney­su ve Ça­ye­li’ne de has­ta­ne­ler nok­ta­sın­da pro­je­le­ri­miz ola­cak”
LOJİSTİK MER­KEZ­DE DOLGU BİTTİ SIRA ÜST YA­PI­DA
“Lo­jis­tik mer­kez­de ise ana men­di­rek bitti ve üst yapı aşa­ma­sı­na ge­lin­di. Lo­jis­tik mer­kez doğ­ru­dan ve do­lay­lı ola­rak bu gün Çay­kur’da top­lam ça­lı­şan sa­yı­mız kadar şeh­ri­mi­ze is­tih­dam sağ­la­ya­cak. Ha­va­li­ma­nı, de­mir­yo­lu, Ovit Tü­ne­li ve Lo­jis­tik mer­kez bir­bi­ri­ni ta­mam­la­yan en­teg­re bir hiz­met ağı­dır. Bun­la­rın önü­müz­de­ki sü­reç­te Ri­ze­mi­ze çok büyük katma de­ğer­le­ri ola­cak­tır.”
ÇAYELİ HEMŞİN YOLU BAŞ­LI­YOR
“Ça­ye­li Hem­şin yo­lu­nun iha­le­si ya­pıl­dı. Söz­leş­me­si ya­pıl­dı mü­te­ahi­di belli. Ça­lış­ma­la­rı çok kısa sü­re­de baş­la­na­cak. Ve bu­ra­da da dağın karşı ta­ra­fı­na ge­çi­şin­de tünel is­te­ni­yor. Ba­kıl­dı­ğın­da evet ya­pı­la­bi­lir neden ya­pıl­ma­sın.”
OTO GALERİLER İÇİN 2 AYRI YERDE PLAN­LA­MA YA­PIL­DI
“Önü­müz­de­ki sü­reç­te oto ga­le­ri­le­ri plan­lı­yo­ruz. Alt yapı ça­lış­ma­la­rı­nı yap­mış böl­ge­le­ri­miz var. Ça­ye­li’nde bir de De­re­pa­za­rı’nda bir ça­lış­ma var. Biz bun­la­ra des­tek ve­re­ce­ğiz ve teş­vik ede­ce­ğiz. Rize için çok önem­li ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­rum. Bu alan­da bir sek­tör var. Bu sek­tö­rü derli toplu bir hale ge­tir­di­ği­miz zaman kendi ken­di­ni bes­le­yen bir şekle ka­vu­şa­cak. Bu ko­nu­da ciddi bir ça­lış­ma içe­ri­sin­de­yiz.” Dedi.
PAZAR ÇAY FABRİKA­LA­RI BİRLEŞTİRİLİP KAPASİTELERİ AT­TI­RI­LA­CAK
“Pazar’da iki tane çay fab­ri­ka­mız var. Ya­pıl­dı­ğı yıl­lar­da yer­le­ri gayet uy­gun­du. Bu gün şehir içe­ri­sin­de kal­mış du­rum­da­lar. Mev­cut alan­la­rın­da Pazar’ımıza hiz­met edecek fark­lı hiz­met bi­na­la­rı yapma im­ka­nı­mız var. Bu fab­ri­ka­la­rı orta va­de­de yine Pazar’da Çay­kur’un malı olan bir başka ar­sa­ya bir­leş­ti­ri­le­rek ve ka­pa­si­te­si de art­tı­rı­la­rak ta­şın­ma­sı plan­lan­mak­ta­dır. Çay­kur yet­ki­li­le­riy­le de ko­nuş­tuk, si­ya­si erk­ler ola­rak da bu işi de­ğer­len­dir­dik ve önü­müz­de­ki 5 yıl­lık sü­reç­te bunu da plan­la­mak­ta­yız. Yani Pazar’ın çeh­re­si­ni de­ğiş­ti­recek bir proje.” Dedi.
AR­DE­ŞEN’E ÇAY­KUR SU VE MEŞ­RU­BAT FABRİKASI
“Ar­de­şen’de Çay­kur su ve meş­ru­bat te­sis­le­ri yap­ma­yı plan­lı­yo­ruz. Yani Didi’de bunun içe­ri­sin­de­dir. Ürü­nün ta­şı­ma ma­li­yet­le­ri­nin yük­sek olu­şun­dan do­la­yı sa­de­ce böl­ge­de tü­ke­ti­len ürün­le­rin imal edi­le­ce­ği bir tesis ola­cak­tır.”
KAL­KAN­DE­RE VE AR­DE­ŞEN OSB’LERİ HIZ­LA­NA­CAK
“Yine Ar­de­şen’de Or­ga­ni­ze Sa­na­yi Böl­ge­mi­zin pro­je­si­ni derli toplu hale ge­ti­rip daha plan­lı adım­lar at­ma­yı plan­lı­yo­ruz. Kal­kan­de­re’deki 2. OSB böl­ge­si­nin ta­kip­çi­si ola­ca­ğız ve ora­da­ki ça­lış­ma­la­rı hız­lan­dı­ra­ca­ğız”
BU YIL RİZE’YE 108 KM DAHA YENİ DOĞAL GAZ HATTI
“Rize’de do­ğal­gaz git­me­yen il­çe­miz kal­ma­dı.
Bu güne kadar ili­miz­de 624 ki­lo­met­re do­ğal­gaz hattı dö­şen­di. 2023 yı­lın­da da 108 ki­lo­met­re daha buna ilave ola­rak plan­lan­mış­tır. Bunun da ya­pı­mı­na baş­lan­dı­ğı­nı be­lirt­mek is­te­rim.”
SA­LAR­HA’DA ULA­ŞIM YA­TI­RIM­LA­RI DEVAM EDECEK
“Sa­lar­ha böl­ge­miz­de bir kısım duble yol ya­pıl­mış onun iyi­leş­ti­ril­me­si is­te­ni­yor. Sa­lar­ha Tü­ne­li­nin de­va­mın­da­ki o dü­zen­le­me­ler ora­da­ki duble yolun ka­li­te­si art­tı­rı­la­rak devam edecek. Onun de­va­mın­da da Sa­lar­ha’nın hep dile ge­tir­di­ği İkiz­de­re’ye açı­la­cak olan o tü­nel­ler de gün­dem ola­cak ve bir gün de ya­pı­la­cak bun­lar.
Ama siz Sa­lar­ha tü­ne­li­ni yap­ma­dan ar­ka­sın­da­ki duble yolu ko­nu­şa­maz­dı­nız.” şek­lin­de açık­la­dı.


Anahtar Kelimeler: BAŞKAN ' PROJELERİ ANLATTI
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °