BAŞKAN AYAR'DAN İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA MESAJI

AK Parti Rize İl Baş­ka­nı Hik­met AYAR, 12 Mart İstik­lal Marşı’nın Ka­bu­lü ve İstik­lal Şairi Meh­met Akif Ersoy’u Anma Günü mü­na­se­be­tiy­le bir mesaj ya­yın­la­dı.

Güncel Haberler 16.03.2023 11:47:00 0
BAŞKAN AYAR

 İl Baş­ka­nı AYAR me­sa­jın­da şu ifa­de­le­re yer verdi; “Bugün İstik­lal Mar­şı­nın, 12 Mart 1921’de Tür­ki­ye Büyük Mil­let Mec­li­si ta­ra­fın­dan kabul edi­li­şi­nin 102. yıl­dö­nü­mü­nü kut­la­mak­ta­yız.
İstik­lal mü­ca­de­le­si ver­di­ği­miz o çetin yıl­lar­da tarih sah­ne­sin­den si­lin­mek is­te­nen bir mil­le­tin şah­la­nı­şı­na ve­si­le olan kit­le­le­ri pe­şin­den sü­rük­le­yen bu marşı mil­le­ti­mi­ze ka­zan­dı­ran İstik­lal Şa­iri­miz Meh­met Akif Ersoy’u rah­met ve min­net­le yad edi­yo­ruz.
Her di­ze­siy­le mil­le­ti­mi­zin duy­gu­la­rı­na ter­cü­man olan ve vatan, mil­let, ba­ğım­sız­lık, bay­rak sev­gi­si­ni büyük bir coş­kuy­la ifade ede­rek, ulu­su­mu­zun ortak sesi olan Meh­met Akif, o zorlu dö­ne­mi ‘Allah bu mil­le­te bir daha İstik­lal Marşı Yaz­dır­ma­sın’ di­ye­rek bize özet­le­miş­tir. İstik­lal Mar­şı­mı­zın ar­ka­sın­da, bir me­de­ni­yet ve mil­le­tin va­ro­luş mü­ca­de­le­si var­dır. Mil­le­ti­mi­zin ye­di­sin­den yet­mi­şe türlü im­kan­sız­lık­lar­la vatan top­ra­ğı­nı iş­gal­den ko­ru­mak için ‘Ya İstik­lal, Ya Ölüm’ di­ye­rek, şe­ha­de­te koş­tu­ğu o dö­ne­mi des­tan­laş­tı­ran bu top­rak­la­rı bize vatan kıl­mak için mü­ca­de­le veren şe­hit­le­ri­mi­zi rah­met­le, ga­zi­le­ri­mi­zi şük­ran­la yad edi­yo­ruz. Her bir ka­rı­şın­da bir tarih yatan bu kadim coğ­raf­ya­nın ema­net­çi­le­ri ola­rak, bize düşen kutlu za­fer­ler­le dolu ta­ri­hi­mi­zi unut­ma­mak, unut­tur­ma­mak, ne­sil­den ne­si­le ak­tar­mak ol­ma­lı­dır. Ren­gi­ni şe­hit­le­ri­mi­zin ka­nın­dan alan bay­ra­ğı­mız in­me­sin, ezan­la­rı­mız sus­ma­sın diye ve­ri­len mü­ca­de­le­ler unu­tul­ma­ma­lı­dır. Bizi biz yapan ortak de­ğer­le­ri­mi­ze her zaman sahip çık­ma­lı­yız. Ül­ke­mi­zin geç­ti­ği bu has­sas dö­nem­de va­ta­nı­mız üze­rin­de kirli plan­la­rı olan­la­ra Rab­bim fır­sat ver­me­sin.
İstik­lal mü­ca­de­le­siy­le ba­ğım­sız­lı­ğı­nı ka­zan­mış bir mil­let ola­rak bir­lik ve be­ra­ber­li­ği­mi­zi her zaman mu­ha­fa­za et­me­li­yiz. Yüce Mevla bir­li­ği­mi­zi be­ra­ber­li­ği­mi­zi daim ey­le­sin. Bu duygu ve dü­şün­ce­ler­le milli mü­ca­de­le­mi­zin mi­henk taşı olan İstik­lal Mar­şı­mı­zı ka­le­me ala­rak, Kur­tu­luş Sa­va­şı'nın en çetin dö­ne­min­de mil­le­ti­mi­ze moral ve ce­sa­ret kay­na­ğı olan Meh­met Akif Ersoy başta olmak üzere İstik­lal mü­ca­de­le­si­nin tüm kah­ra­man­la­rı­nı rah­met ve min­net­le yâd edi­yo­rum” dedi.
 

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °