BAŞKAN KARAGÖZ, “KISIRLAŞTIRDIĞIMIZ HAYVANLARA KÜPE TAKARAK DAHA YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ”

BAŞKAN KARAGÖZ, “KISIRLAŞTIRDIĞIMIZ HAYVANLARA KÜPE TAKARAK DAHA YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ”

Rize İkiz­de­re il­çe­sin­de bu­lu­nan Köpek Ba­rı­na­ğı hay­van sever in­san­la­rın yar­dım­la­rıy­la yak­la­şık On yıl­dır hiz­met ver­me­ye devam edi­yor.

 Köpek Ba­rı­na­ğı­nın Be­le­di­ye’ye önem­li bir maddi kül­fet ge­tir­di­ği­ni söy­le­yen İkiz­de­re Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hakan Ka­ra­göz ‘’İkiz­de­re Be­le­di­ye­si köpek ba­rı­na­ğı Hay­van­se­ver in­san­la­rı­mı­zın des­tek­le­ri ve be­le­di­ye­mi­zin im­kân­la­rı ile ayak­ta du­ru­yor. Ba­rı­nak gö­rev­li­miz ba­rı­na­ğı­mız­da­ki sesiz can­la­rı köy­le­ri­miz­den, ma­hal­le­le­ri­miz­den alıp ba­rı­na­ğı­mı­za ge­ti­rip te­da­vi­le­ri­ni en iyi şe­kil­de yapıp, ka­rın­la­rı­nı do­yu­rup te­miz­lik­le­ri­ni ya­pı­yor. Ses­siz can­la­rı­mı­zı belli süre ba­rı­na­ğı­mız­da mi­sa­fir edip kendi baş­la­rı­na ha­yat­la­rı­nı idame edecek du­ru­ma gel­dik­le­rin­de tek­rar doğal or­tam­la­rı­na bı­ra­kı­yor.
Ber­ran Al­tun­te­cim unu­tul­mu­yor
Ba­rı­nak ku­ru­lu­şun­da çok ama çok büyük emeği olan ses­siz can­la­rı­mı­zın ma­ne­vi An­ne­le­ri eski İkiz­de­re No­te­ri­miz Sayın Ber­ran Al­tun­te­cim No­te­ri­miz yıl­lar­dır maddi ma­ne­vi ba­rı­na­ğı­mı­za dü­zen­li des­te­ği­ni hiç çek­me­di ve devam edi­yor ken­di­si­ne ilçem adına te­şek­kür ede­rim. Ba­rı­na­ğı­mız­da yeni bir prog­ram baş­lat­tık.
Kı­sır­laş­tır­ma ça­lış­ma­sı baş­la­tı­yo­ruz
Ba­rı­nak gö­rev­li­miz dü­zen­li ola­rak Rize Be­le­di­ye­si hay­van re­ha­bi­li­tas­yon mer­ke­zi­ne haf­ta­da iki kez köpek ve kedi gö­tü­rüp kı­sır­laş­ma ope­ras­yo­nu yap­tı­ra­cak ve kı­sır­laş­tı­rı­lan kö­pek­le­rin tek­rar ba­rı­na­ğı­mı­za ge­ti­ri­lip belli süre te­da­vi­le­ri ya­pı­lıp doğal or­tam­la­rı­na sa­lı­na­cak ve ku­lak­la­rı­na “pembe” küpe ta­kı­la­cak yani artık İkiz­de­re sokak hay­van­la­rı­nı “pembe” kü­pe­le­rin­den ta­nı­ya­cak ya­ban­cı kü­pe­li sokak hay­van­la­rı­nı kont­rol edip seri nu­ma­ra­la­rı­na ba­kı­lıp ner­den bı­ra­kıl­dık­la­rı­nı bu­la­bi­le­ce­ğiz. Ge­rek­li tu­ta­nak­la­rı tutup yet­ki­li­le­re ve­re­ce­ğiz bu ko­nu­da ke­sin­lik­le taviz ver­me­ye­ce­ğiz.
Baş­lat­tı­ğı­mız kı­sır­laş­ma prog­ra­mın­da biz­le­re büyük des­tek veren Rize Be­le­di­ye­si­ne ve Dr. Birol Ha­ti­noğ­lu ho­ca­ma ilçem ve so­kak­ta­ki ses­siz can­la­rı­mız adına te­şek­kür ede­rim. De­ğer­li hay­van sever dost­la­rı­mı­zın ba­rı­na­ğı­mı­za mama des­te­ği­ni devam et­tir­me­si­ni ses­siz can­lar adına rica edi­yo­rum. So­kak­lar De­li­siz, Ço­cuk­suz ve kedi kö­pek­siz olmaz. ’’dedi.
         Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU