BAŞKAN METİN, ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİMİZİN SERGİSİNE KATILDI

BAŞKAN METİN, ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİMİZİN SERGİSİNE KATILDI

En­gel­siz Yaşam Mer­ke­zi’nde, Özel ge­rek­si­nim­li bi­rey­le­ri­mi­zin yap­tık­la­rı ürün­le­rin sergi ve satış prog­ra­mı­na ka­tıl­dı.

 Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, Şeh­ri­miz­de ha­ya­tı­mı­zın bir par­ça­sı olan özel ge­rek­si­nim­li va­tan­daş­la­rı­mı­zın ha­ya­tı­nı ko­lay­laş­tı­ra­cak ‘En­gel­siz Yaşam Mer­ke­zi’nde, Özel ge­rek­si­nim­li bi­rey­le­ri­mi­zin yap­tık­la­rı ürün­le­rin sergi ve satış prog­ra­mı­na ka­tıl­dı.
 Rize Be­le­di­ye­si En­gel­siz Yaşam Mer­ke­zi öğ­ren­ci­le­ri dokuz ay bo­yun­ca çe­şit­li atöl­ye­ler­de ça­lı­şa­rak or­ta­ya çı­kar­dık­la­rı ürün­le­ri ser­gi­le­di­ler. Ürün­ler içe­ri­sin­de sepet, tepsi, mum, bi­lek­lik, tes­bih, tablo, geri dö­nü­şüm ürün­le­riy­le ya­pıl­mış süs eş­ya­la­rı öne çıktı. Öğ­ren­ci­ler yaz prog­ra­mı kap­sa­mın­da atöl­ye ça­lış­ma­la­rı­na yeni ürün­ler­le devam ede­cek­ler.
En­gel­siz Yaşam Mer­ke­zi ile Özel Ge­rek­si­nim­li Bi­rey­le­ri­mi­zin ha­ya­ta adap­te ol­du­ğu prog­ra­ma; Halk Eği­tim Mer­ke­zi Mü­dü­rü Yavuz Yıl­dı­rım­ka­ya, Milli Eği­tim Şube Mü­dür­le­ri, Fik­ret Solak ve Berk Eren, Be­le­di­ye Mec­lis Üye­le­ri Burak Ça­kı­roğ­lu ve Dur­sun Bil­gi­li, En­gel­siz Yaşam Mer­ke­zi per­so­ne­li ve Özel Ge­rek­si­nim­li Bi­rey­le­ri­mi­zin Aile­le­ri ka­tıl­dı. “En­gel­siz Yaşam Mer­ke­zi” bün­ye­sin­de, fiz­yo­te­ra­pist, uzman psi­ko­lo­jik da­nış­man, uzman eğit­men ve sos­yal hiz­met uz­ma­nı ba­rın­dı­ran 8 atöl­ye­de 8 ayrı eğit­men yer alı­yor. Ha­re­ket atöl­ye­si, el be­ce­ri­le­ri atöl­ye­si, 3-10 yaş ço­cuk­lar için oyun atöl­ye­si, gün­lük yaşam ve be­ce­ri atöl­ye­si, müzik atöl­ye­si, tek­no­lo­ji atöl­ye­si ve mut­fak atöl­ye­sin­de bi­rey­ler sos­yal ve fi­zik­sel be­ce­ri­le­ri­ni ge­liş­ti­re­bi­li­yor­lar.
Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI