BAŞKAN METİN, "RİZE'DE ÖNCELİĞİMİZ, KENTSEL DÖNÜŞÜM, ALTYAPI, ULAŞIM VE SU PROJELERİMİZ AĞIRLIKLI ÇALIŞIYORUZ."

Alt-yapı, kentsel dönüşümlerin devamı ve ulaşım güzergah çalışmalarının öncelikleri olduğunu söyledi.

Güncel Haberler 21.08.2024 09:46:00 0
BAŞKAN METİN,

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize'de görev yapan yazılı ve görsel medya mensuplarıyla Isırlık tabiat parkında düzenlediği toplantısında devam eden ve başlayacak olan yatırım ve proje çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rizenin dört bir yanında  devam eden ve planlanan yatırımlarla ilgili Rize'de görev yapan basın mesuplarını bilgilendirdikten sonra, gazetecilerin kendisine yönettiği soruları cevaplandırdı. 

Başta şehrin bir çok noktasında devam eden kentsel dönüşümden, altyapıya ve sosyal ve kültürel faaliyetlere değin bir çok konuda basın mensuplarına rakamlarla detaylı bilgi verdi. Çalışma önceliklerinin, Alt-yapı, kentsel dönüşümlerin devamı ve ulaşım güzergah çalışmalarının öncelikleri olduğunu söyledi.

Başkan METİN, “ Belediyemiz ve TOKİ eliyle yeni kentsel dönüşüm projelerimizi bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Yağlıtaş’ta, Merkez’de, Taşlıdere’de, Müftülük sitesinde olmak üzere 4 noktada kentsel dönüşümler yapıldı. Taşlıdere ve Müftülük sitesinde anahtarlar teslim edildi. Merkez kentsel dönüşüm ocak ayından bu yana esnaf tarafından kullanılıyor. Yağlıtaş’ın da bir kısmı bu yılın sonunda teslim edilecek. Yağlıtaş’ın üst kısmında 10 konutun daha ihalesi 22 temmuzda yapıldı. Bunlar da 4+1 bekleyen vatandaşlarımız içindi. Önümüzdeki zaman dilimi içinde de belirli bölgelerde Toki’yle ve sadece belediye eliyle de olmak üzere kentsel dönüşüm düşündüğümüz 2 dönümlük, 5 dönümlük alanlar var. Bunlar hem vatandaşın talepleri doğrultusunda hem de belediyenin girişimleriyle beraber yapılacak kentsel dönüşüm projeleridir.” dedi.

Başkan METİN, “iPA dediğimiz ileri biyolojik arıtma tesisimiz Türkiye’de 5-10 tane ilde yapılabilen böyle bir projede Çiftekavak’tan şu anki Kaçkar petrolün olduğu alana kadarki kısım bitmiş durumda. Yine Gündoğdu tarafından Rizespor tesislerinin olduğu yerin yakınında sanayi kavşağının oraya kadar kısmı da bitmiş durumda. Bir taraftan da İslampaşa mahallesinin ön tarafında sahilde 30 dönümlük bir alanda da İleri biyolojik arıtma tesisi ayrı bir firma tarafından yapılıyor. Artık Rizemiz geçmişteki gibi su kaynakları bol olan bir şehir değildir. İklim değişikliğininde suların azalmasında önemli etkisi vardır. O nedenle ilerki yıllarda şehrimizde su sıkıntısı yaşamamak için çalışmalarımızı bir kaç yıl önce başlattık. Çağrankaya bölgesinde devam eden su göleti projesinin tamamlanmasıyla şehrin su ihtiyacının karşılanmasında büyük bir katkı olacağını söyleyen Başkan METİN, Mevsimlerin değişmesiyle ve yaşanabilecek kuraklıklara karşı gölet projesinin tamamlanmasının büyük bir önem teşkil ettiğini belirtti. Şehrimizin batısında Varda suyu gibi, doğu yakası ilçelerimizde de su sorunu yaşamamak için, Çayeli ilçesinden yeni bir su projesini başlatmış olacağız. Geçenlerde ilimizde seçilmiş olan 15 Belediye Başkanı, başkanlığımda bir araya gelerek çalışmalarımızı değerlendirip, kollektif çalışma ve görüşme beraberliğimizi sürdüreceğiz.

Millet bahçesinde çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Metin, ilk etap çalışmalarının son üç yılda dolgusu tamamlanan alanda yapılacağını ve sonrasında 2. etap olarak eski dolgu alanında çalışmaların yapılacağını ifade etti. Rize Belediyesi Isırlık Tabiat Parkı ve Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında Başkan Metin’e Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Öksüz eşlik etti.

Basın toplantısı gazetecilerden gelen soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.

Haber-Foto: BAYRAM ALİ KAVALCI


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °