BAŞKAN YELKENCİ, ÇAY ÇARŞISIYLA TURİZM SEKTÖRÜMÜZ İVME KAZANACAK

BAŞKAN YELKENCİ, ÇAY ÇARŞISIYLA TURİZM SEKTÖRÜMÜZ İVME KAZANACAK

Rize Şube Baş­ka­nı Taner Yel­ken­ci, be­ra­be­rin­de MÜSİAD üye­le­rin­den olu­şan iş adamı he­ye­ti ya­pı­mı ta­mam­lan­mak üzere olan, Çay Çar­şı­sı pro­je­si şan­ti­ye­si­ni in­ce­le­me­de bu­lun­du.

    Müs­ta­kil Sa­na­yi­ci ve İş Adam­la­rı Der­ne­ği (MÜSİAD) Rize Şube Baş­ka­nı Taner Yel­ken­ci, be­ra­be­rin­de MÜSİAD üye­le­rin­den olu­şan iş adamı he­ye­ti ya­pı­mı ta­mam­lan­mak üzere olan, Çay Çar­şı­sı pro­je­si şan­ti­ye­si­ni in­ce­le­me­de bu­lun­du.
    Çay Çar­şı­sı Genel Mü­dü­rü Hasan Önder zi­ya­ret­te, Rize MÜSİAD Baş­ka­nı Taner Yel­ken­ci, be­ra­be­rin­de MÜSİAD he­ye­ti­ne pro­je­yi gez­di­re­rek, ya­tı­rım hak­kın­da de­tay­lı bil­gi­ler verdi.
    Zi­ya­ret son­ra­sı de­ğer­len­dir­me­de bu­lu­nan Rize MÜSİAD Baş­ka­nı Taner YEL­KENCİ; “Rize Ti­ca­re­ti­ne ve Türk Çayı’na önem­li kat­kı­lar sağ­la­ya­cak, 29 met­re­lik çay bar­da­ğı ile Rize’nin viz­yon pro­je­si ola­rak hiz­met ve­recek, ’Çay Çar­şı­sı Pro­je­si’ çay bar­da­ğı­nın içe­ri­si­ne ku­ru­la­cak mü­ze­si, sos­yal alan­la­rı, yö­re­sel ürün­le­rin sa­tı­şı, çayın top­rak­tan bar­da­ğa tüm se­rü­ve­ni Rize’ye gelen tu­rist­le­re 13D si­ne­ma sa­lo­nuy­la an­la­tıl­ma­sı, Rize’yi zi­ya­ret eden yerli ve ya­ban­cı tu­rist sa­yı­sı­nı ar­tı­ra­rak, tu­rizm­den gelen ge­li­ri­mi­zi ar­tır­ma­sı, ili­mi­zin is­tih­da­mı­na sağ­la­ya­ca­ğı katkı ve bir çok alan­da ti­ca­re­ti­mi­ze sağ­la­ya­ca­ğı kat­kı­lar göz önüne alın­dı­ğın­da ili­miz için mu­az­zam bir ya­tı­rım oldu. Emeği ge­çen­le­re te­şek­kür ede­riz. Özel­lik­le Rize Art­vin Ha­va­li­ma­nı pro­je­si ve Rize Be­le­di­ye­miz yü­rüt­müş ol­du­ğu bir­çok fark­lı nok­ta­da ya­pı­mı devam eden kent­sel dö­nü­şüm pro­je­le­ri­nin ta­mam­lan­ma­sıy­la ili­mi­zin çeh­re­si de­ği­şe­cek­tir. Özel­lik­le böl­ge­miz­de Tu­rizm sek­tö­rü önem­li öl­çü­de ivme ka­zan­dı­ra­cak­tır. İlimiz ti­ca­re­ti ve ta­nı­tı­mı için bu gibi önem­li ya­tı­rım­la­ra ih­ti­ya­cı­mız vardı. Bu hafta sonu, MÜSİAD Genel Mer­ke­zi­mi­zin or­ga­ni­zas­yo­nuy­la Alan­ya Şu­be­mi­zin ev sa­hip­li­ğin­de ya­pı­la­cak ‘Ni­te­lik­li Tu­riz­min Ge­liş­ti­ril­me­si’ ko­nu­lu Genel İdare Ku­ru­lu (GİK) top­lan­tı­mı­za, T.C. Tu­rizm Ba­ka­nı Meh­met Nuri Ersoy ka­tı­lı­mıy­la ger­çek­leş­ti­ri­le­cek­tir. İli­mi­zin tu­rizm sek­tö­rün­de­ki ge­rek­li alt yapı ve ih­ti­yaç­la­rı­mı­zın gi­de­ril­me­si ko­nu­sun­da bizim için bir fır­sat oldu. Rize MÜSİAD ola­rak, 10 ki­şi­lik bir he­yet­le top­lan­tı­ya ka­tı­lım sağ­la­ya­rak, Tu­rizm Sek­tö­rü­müz­le il­gi­li sorun ve ih­ti­yaç­la­rı­mı­zı ba­ka­nı­mı­za ilet­mek için Alan­ya’ya gi­de­ce­ğiz.” dedi.

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI