BAŞKAN YELKENCİ'DEN RİZE-ARTVİN HAVALİMANI DEĞERLENDİRMESİ

Müs­ta­kil Sa­na­yi­ci ve İş Adam­la­rı Der­ne­ği (MÜSİAD) Rize Baş­ka­nı Taner Yel­ken­ci Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nın böl­ge­mi­ze ve ili­mi­ze kat­kı­la­rı ko­nu­sun­da de­ğer­len­dir­me­de bu­lun­du.

Güncel Haberler 2.06.2022 09:37:00 0
BAŞKAN YELKENCİ

    Müs­ta­kil Sa­na­yi­ci ve İş Adam­la­rı Der­ne­ği (MÜSİAD) Rize Baş­ka­nı Taner Yel­ken­ci, böl­ge­mi­zin ge­li­şi­mi­ne yeni ya­tı­rım alan­la­rı­nın oluş­ma­sı­na, ya­tı­rım ve teş­vik ola­nak­la­rı kul­la­nı­la­rak mev­cut sa­na­yi ve ti­ca­re­tin daha da ge­liş­me­si­ne katkı sağ­la­ya­cak, ya­pı­mı ta­mam­la­nan Ri­ze-Art­vin Ha­va­li­ma­nın böl­ge­mi­ze ve ili­mi­ze kat­kı­la­rı ko­nu­sun­da de­ğer­len­dir­me­de bu­lun­du.
Rize MÜSİAD Baş­ka­nı Taner Yel­ken­ci yap­mış ol­du­ğu ya­zı­lı açık­la­ma­sın­da;
    “Yakın ge­le­cek­te Tür­ki­ye’nin Kaf­kas­la­ra açı­lan ka­pı­sı ola­cak ili­mi­zin, tu­rizm ge­lir­le­ri­nin art­ma­sı, marka olma yo­lun­da hızla iler­le­yen Üni­ver­si­te­mi­zin öğ­ren­ci sa­yı­sı ve aka­de­mik kadro çe­şit­li­li­ği sa­yı­sı­nın yük­sel­me­si­ni sağ­la­ya­cak bu tür ya­tı­rım­lar sa­na­yi­ci­mi­zin, es­na­fı­mı­zın ve tüm Ri­ze­li va­tan­daş­la­rı­mı­zın ortak ar­zu­suy­du.
    Artan ti­ca­ret, sa­na­yi ve tu­rizm hac­miy­le bir­lik­te Rize artık ge­le­ce­ğe doğru daha da hızlı yol ala­rak ve ka­bu­ğu­nu kır­mak is­te­yen bir şehir ko­nu­mun­da­dır.
    Yük­sek po­tan­si­ye­liy­le öncü marka şehir ar­zu­sun­da­ki Rize’mizin bu yol­da­ki en önem­li adımı hiç şüp­he­siz büyük bir ih­ti­yaç ola­rak kabul edi­len bölge ha­va­li­ma­nı ile müm­kün­dü.
    Po­tan­si­yel ola­rak 3 mil­yo­na yakın ki­şi­ye hiz­met ver­me­si bek­le­nen, bölge ha­va­li­ma­nı sa­de­ce Rize iline değil aynı za­man­da Doğu Ka­ra­de­niz böl­ge­mi­ze önem­li katkı sağ­la­ya­cak­tır.
    Şeh­ri­miz, ül­ke­mi­zin Doğu ve Ba­tı­sı­nı bir­leş­ti­ren yol­lar­la bir­lik­te Kuzey ve Güney Kaf­kas­ya’ya eri­şim nok­ta­sın­da önem­li bir ti­ca­ret yolu üze­rin­de bu­lun­mak­ta­dır.
    Ula­şı­mın ne kadar önem­li ol­du­ğu­nu bi­li­yo­ruz.
    Son yıl­lar­da bu özel­li­ği­mi­zi biraz kay­bet­miş­tik ama bu ha­va­li­ma­nı­mı­zın açıl­ma­sıy­la tek­rar geç­miş­te­ki ti­ca­ret an­la­mın­da­ki güçlü mis­yo­nu­mu­za ula­şa­ca­ğız.
    Rize’nin özel­lik­le tu­rizm, tarım ve sa­na­yi alan­la­rın­da ge­li­şi­mi­ni büyük oran­da ar­tı­ra­ca­ğı­nı ve Rize’ye daha çok ya­tı­rım­cı­nın gel­me­si­ne sebep ola­cak­tır.
    İş dün­ya­sı aç­sın­dan zaman çok önem­li­dir.
    Bu an­lam­da yur­ti­çi ve yurt dı­şın­dan gö­rüş­müş ol­du­ğu­muz şir­ket­le­rin biz­le­re ilk sor­duk­la­rı so­ru­lar­dan bir ta­ne­si ha­va­li­ma­nı ve ula­şım ko­nu­su olur­du.
    Ha­va­li­ma­nı bizim için başka il­le­re göre çok daha önem­li ve çok daha kıy­met­li.
     Özel­lik­le ulus­la­ra­ra­sı ti­ca­ret ve tu­rizm ya­tı­rım­la­rı­nın yo­ğun­la­şa­ca­ğı bu dö­nem­de ya­tı­rım­cı­la­rın ve tu­rizm kay­nak­lı şeh­ri­mi­ze gel­mek is­te­yen in­san­lar için rahat ula­şım çok önem­li ve çok kıy­met­li.
    İler­le­yen yıl­lar­da ili­miz­de üre­ti­len ürün­le­ri ihraç edil­me­si ko­nu­sun­da gün geç­tik­çe zor­la­şan kara yolu ta­şı­ma­cı­lı­ğı­nın al­ter­na­ti­fi ola­rak kargo uçak­la­rı­nın kul­la­nı­mı ko­nu­su­nun gün­de­me gel­me­sin­de bu ha­va­li­ma­nı­nın öne­mi­ni bir kez daha öne çı­ka­ra­cak­tır. Bunu hep bir­lik­te ya­şa­ya­cak ve gö­re­ce­ğiz.
    Biz­le­ri bu denli önem­li bir hiz­met­le bu­luş­tur­duk­la­rı için başta Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan’a ve bu pro­je­nin ger­çek­leş­me­si­ne katkı sağ­la­yan her­ke­se te­şek­kür ede­riz.
    Bun­dan son­ra­ki sü­reç­te biz iş in­san­la­rı­na düşen en büyük görev ya­pı­lan bu tip alt yapı ve üst yapı ya­tı­rım­la­rı­nı en iyi şe­kil­de de­ğer­len­di­rip ül­ke­mi­zin ih­ra­ca­tı­na ve ili­mi­zin is­tih­da­mı­na kat­kı­da bu­lu­na­cak ya­tı­rım­lar yap­mak ola­cak­tır.
     Bu çok de­ğer­li ya­tı­rım şeh­ri­mi­ze ve tüm in­san­lı­ğa ha­yır­lı olsun” dedi.
     

 Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °