BAYRAMOĞLU'NUN KIRIK TÜNELİ SEVİNÇİ

BAYRAMOĞLU

Tah­sin Bay­ra­moğ­lu’nun rü­ya­sı­nın ger­çek­leş­me­si­ne bir yıl kal­mış oldu.

 Er­zu­rum İli İspir İlçesi Çam­lı­ka­ya kö­yün­de doğan, Er­zu­rum’un ta­nın­mış eski sa­na­yi­ci ve si­ya­set­çi­si Tah­sin Bay­ra­moğ­lu (80) bütün bir öm­rü­nü, Ri­ze-Er­zu­rum Ovit tü­ne­li­nin ya­pıl­ma­sı ve de­va­mın­da ki, Kırık ve Dal­lı­ka­vak tü­nel­le­ri­nin ta­mam­lan­ma­sı­na adadı. Er­zu­rum ta­ra­fı, Şaban Köp­rü­sü ola­rak bi­li­nen nok­ta­dan baş­la­yıp, İspir Rize yol ay­rı­mı­na yakın bir nok­ta­dan çı­ka­cak olan, Kırık tü­ne­li­nin hiz­me­te açıl­ma­sıy­la, 30 yıla yakın İl Genel Mec­lis üye­li­ği yap­mış olan, Tah­sin Bay­ra­moğ­lu’nun rü­ya­sı­nın ger­çek­leş­me­si­ne bir yıl kal­mış oldu.
 Doğu Ana­do­lu’yu, D. Ka­ra­de­niz’e bağ­la­yan Ovit tü­ne­li­nin ya­pıl­ma­sın­da 30 yıla yakın İl Genel Mec­li­si üyesi ola­rak yıl­lar­ca ka­mu­oyu oluş­tu­ran, si­ya­set­çi­ler ve bü­rok­rat­lar­la oluş­tur­muş ol­du­ğu dost­luk­lar so­nu­cun­da Ovit tü­ne­li başta olmak üzere yıl­lar­ca yap­mış ol­du­ğu gö­nül­lü ça­lış­ma­la­rıy­la ta­nı­nan, Er­zu­rum’da, Ri­ze­li ga­ze­te­ci yazar Bay­ram Ali Ka­val­cı ta­ra­fın­dan zi­ya­ret edi­len gönül ve hiz­met in­sa­nı Tah­sin BAY­RA­MOĞ­LU, “İler­le­miş ya­şı­ma rağ­men es­ki­den rü­ya­la­rı­ma dahi giren Ovit tü­ne­li­nin hiz­me­te açıl­ma­sı­nı gör­me­nin şük­rü­nü yap­ma­ya devam et­mek­te­yim.
Bu­ra­dan hem­şe­ri­mi­zin Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız Er­do­ğan’a her daim şük­ran­la­rı­mı su­nu­yo­rum.
Ovit tü­ne­li­nin ar­dın­dan, Kırık ve ar­dın­dan Dal­li­ka­vak tü­nel­le­ri­nin ta­mam­lan­ma­sı nok­ta­sın­da gö­nül­lü ola­rak yü­rüt­tü­ğüm ka­mu­oyu ça­lış­ma­la­rı­mın ne­ti­ce­si­ni de gör­mek­ten büyük se­vinç duy­mak­ta­yım.
Hiz­me­te açıl­ma­sı­nı has­ret­le ve büyük bir he­ye­can­la bek­le­di­ğim, Kırık tü­ne­li­nin devam eden ça­lış­ma­la­rı­nın ta­mam­la­nıp 2024 yılı ba­şın­da hiz­me­te açı­la­ca­ğı müj­de­si­ni ba­sı­na açık­la­yan, Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı­mı­za, şah­sım Er­zu­rum­lu ve Ri­ze­li hem­şe­ri­le­rim adına da çok te­şek­kür edi­yo­rum.
Basın ara­cı­lı­ğıy­la söz ve­ri­yo­rum.
Allah in­şal­lah ömür ve­rir­se, ve­ri­ri in­şal­lah. 2024 ba­şın­da hiz­me­te açı­la­cak olan, 7.100 km. Kırık tü­ne­li­ne yaya ola­rak Er­zu­rum ta­ra­fın­dan giriş ya­pa­rak Rize ta­ra­fın­dan çık­mak is­ti­yo­rum. ” dedi.
Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı, Er­zu­rum-Ri­ze Ka­ra­yo­lu üze­rin­de inşa edi­len tünel 7100 ki­lo­met­re uzun­lu­ğun­da­ki iki ayrı tüp­ten olu­şan tünel in­şa­atı­nın yüzde 82’sinin ta­mam­lan­dı­ğı­nı açık­la­dı. Bu tünel hiz­me­te gir­di­ğin­de, Rize- Er­zu­rum yolu 33 ki­lo­met­re kı­sa­la­cak ve yol­cu­luk sü­re­si ise bir saat azal­mış ola­cak.
Kes­kin vi­raj­lar ve kışın zor aşı­lan ram­pa­lar or­ta­dan kalk­mış ola­cak.
Ula­şım hızlı ve daha gü­ven­li bir hale ge­lecek.
Ka­ra­de­niz Böl­ge­si­ni, Doğu Ana­do­lu’ya bağ­la­ya­cak olan Er­zu­rum-Ri­ze ara­sın­da­ki Kırık tü­ne­li Ovit tü­ne­li­nin de­va­mı ve ta­mam­la­yı­cı­sı ko­nu­mun­da­ki pro­je­de ça­lış­ma­lar hızla devam edi­yor.
Kazı ça­lış­ma­la­rı­nın yüzde 82’si ta­mam­la­nan tünel in­şa­atın­da mü­hen­dis ve tek­nik ele­man­lar başta olmak üzere yak­la­şık 500 kişi 24 saat çift var­di­ya şek­lin­de ça­lı­şı­yor.
Proje ta­mam­lan­dı­ğın­da, Er­zu­rum-Ri­ze yolu 33 ki­lo­met­re kı­sa­lır­ken sü­rü­cü­le­re gü­ven­li ve kon­for­lu bir ula­şım yolu su­nul­muş ola­cak.
Çift tüp ha­lin­de inşa edi­len Kırık tü­ne­li 7.100 ki­lo­met­re uzun­lu­ğun­da tü­ne­lin tra­fi­ğe açıl­ma­sıy­la, Er­zu­rum-Ri­ze arası me­sa­fe 1 saat daha kı­sal­mış ola­cak.
Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan 6 mil­yar lira be­del­le yap­tı­rı­lan Kırık tü­ne­li 2024 yı­lın­da tra­fi­ğe açıl­ma­sı he­def­le­ni­yor.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI