BBP Rize 1 . Olağan Kongresi Yapıldı

BBP Rize 1 . Olağan Kongresi Yapıldı

Çe­şit­li prog­ram­lar için ili­mi­ze gelen Des­ti­ci, İyi­de­re ve De­re­pa­za­rı ilçe teş­ki­lat­la­rı­nın açı­lı­şı­nı da ger­çek­leş­tir­di.

    Prog­ra­ma saygı du­ru­şu ve İstik­lal mar­şı­nın okun­ma­sıy­la baş­lan­dı.
    Son­ra­sın­da İsmail Kah­ra­man Kül­tür Mer­ke­zi'nde, Büyük Bir­lik Par­ti­si­nin 1. ola­ğan İl Kong­re­si­ne ko­nuş­ma yapan Des­ti­ci, önem­li ko­nu­la­ra de­ğin­di.
    Des­ti­ci, Yıl­lar önce De­de­si­nin İkiz­de­re'den Es­ki­şe­hir'e yer­leş­ti­ği­ni, bu ne­den­le ken­di­si­nin­de Ri­ze­li ol­du­ğu­nu, bu­gü­ne kadar Rize'ye 4 kez gel­di­ği­ni, kısa bir süre sonra İkiz­de­re ye gi­de­ce­ği­ni söy­le­di.
    Des­ti­ci, her yaz orman yan­gın­la­rıy­la mü­ca­de­le edil­di­ği­ni be­lir­te­rek, son ola­rak Mar­ma­ris'teki yan­gı­nın fa­ili­nin, or­ma­nı yak­tı­ğı­nı iti­raf et­ti­ği­ni anım­sat­tı.
    Aile­si­ne kı­za­rak orman yak­ma­nın ken­di­si­ne inan­dı­rı­cı gel­me­di­ği­ni söy­le­yen Des­te­ci, "Bu işin ar­ka­sı iyice araş­tı­rıl­ma­lı çünkü Tür­ki­ye'de orman yan­gın­la­rı­nın pek çoğu ya PKK ta­ra­fın­dan ya­pıl­mış­tır ya Yu­na­nis­tan ta­ra­fın­dan ya­pıl­mış­tır ya da başka Tür­ki­ye düş­man­la­rı ta­ra­fın­dan ya­pıl­mış­tır. Onun için bu işin ar­ka­sı iyice araş­tı­rıl­ma­lı­dır. Bu işin ar­ka­sın­da hangi güç varsa or­ta­ya çı­ka­rıl­ma­lı ve ce­va­bı en ağır şe­kil­de ve­ril­me­li­dir." şek­lin­de ko­nuş­tu.
    Des­ti­ci, orman yan­gın­la­rıy­la il­gi­li ce­za­la­rın cay­dı­rı­cı ol­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni dile ge­ti­re­rek, sa­ha­da ça­lı­şan, des­tek veren her­ke­se te­şek­kür etti. Tür­ki­ye'de son dö­nem­de kadın ci­na­yet­le­ri­nin ye­ni­den gün­de­me gel­di­ği­ni kay­de­den Des­ti­ci, "Pınar Gül­te­kin'in geri dö­nü­şü var mı? Ay­bü­ke Yal­çın'ın geri dö­nü­şü var mı? Suç sabit, her şey orada. O zaman bunun ce­za­sı ne ol­ma­lı? İdam, bunun başka ce­za­sı olmaz." şek­lin­de ifade etti. Te­rö­rün ve te­rö­ris­tin par­ti­si ola­ma­ya­ca­ğı­nı söy­le­yen Des­ti­ci, "Al­man­ya'da, Fran­sa'da, ABD'de var mı? İspan­ya'da vardı, ka­pat­tı­lar. Av­ru­pa Ana­ya­sa Mah­ke­me­si­ne baş­vur­du­lar. Ka­pat­ma ka­ra­rı­nı onadı. Onlar sa­de­ce ey­lem­le­ri­ni kı­na­ma­dık­la­rı için ka­pat­tı. Bi­zim­ki­ler bı­ra­kın ey­lem­le­ri­ni kı­na­ma­yı, ey­lem­le­rin için­de­ler, gö­be­ğin­de­ler, te­rö­rist­ler." ifade etti. Daha sonra Mev­cut baş­kan Ensar Öz­çe­lik’in tek­rar baş­kan­lı­ğa se­çil­di­ği kong­re­de, De­re­pa­za­rı ba­ğım­sız Be­le­di­ye Baş­ka­nı Selim Metin Büyük Bir­lik Par­ti­si’ne geçti.            

 Haber Merkezi