“BELEDİYECİLİKTE DEVA MARKASI OLACAK”

“BELEDİYECİLİKTE DEVA MARKASI OLACAK”

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HASAN KARAL,

 DEVA Par­ti­si Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve İstan­bul Mil­let­ve­ki­li Hasan Karal, DEVA Par­ti­si ola­rak Tür­ki­ye’de bir ilki ger­çek­leş­ti­rip be­le­di­ye baş­kan aday­la­rı için Etik Ku­ral­lar Bil­dir­ge­si ha­zır­la­dık­la­rı­nı be­lir­te­rek, “Bu il­ke­ler çer­çe­ve­sin­de şef­faf, hiz­met odak­lı, ortak aklı ve is­ti­şa­re­yi ön plana çı­ka­ran bir DEVA Be­le­di­ye­ci­li­ği mar­ka­sı an­la­yı­şı or­ta­ya ko­ya­ca­ğız” dedi. İstan­bul Mil­let­ve­ki­li Hasan Karal, DEVA Par­ti­si İstan­bul 1. Bölge Aday Tes­pit Ko­mis­yo­nu ola­rak ko­mis­yon üye­le­ri İstan­bul Mil­let­ve­ki­li Elif Esen ve Genel Mer­kez Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üyesi Gülay Gök­türk'ün ka­tı­lım­la­rıy­la İstan­bul İl Baş­ka­nı Ali Hakan Ağa­oğ­lu ve Ana­do­lu ya­ka­sın­da yer alan 14 ilçe baş­ka­nıy­la bir araya geldi. Top­lan­tı­da ko­mis­yon üye­le­ri, il ve ilçe baş­kan­la­rıy­la 2024 Ma­hal­li İda­re­ler Se­çim­le­ri sü­re­ci­ne iliş­kin is­ti­şa­re­ler­de bu­lun­du.
“De­mok­ra­tik çe­şit­li­lik için DEVA Par­ti­si ola­rak eli­mi­zi taşın al­tı­na ko­yu­yo­ruz”
Top­lan­tı­da ko­nu­şan DEVA Par­ti­li Hasan Karal, İstan­bul'u DEVA Be­le­di­ye­ci­li­ği ile ta­nış­tır­mak için var güç­le­riy­le ça­lış­ma­ya devam et­tik­le­ri­ni söy­le­di. Yerel se­çim­ler­de va­tan­daş­la­rın önüne de­mok­ra­tik al­ter­na­tif­ler su­nul­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni be­lir­ten Mil­let­ve­ki­li Karal, seç­me­nin bir­kaç parti ara­sı­na sı­kış­tı­rıl­ma­sı­nın milli ira­de­nin te­cel­li­si­ne engel ola­ca­ğı­nı vur­gu­la­ya­rak, “DEVA Par­ti­si ola­rak biz va­tan­daş­la­rı­mı­zın önüne fark­lı se­çe­nek­ler su­nu­yo­ruz. Va­tan­daş­la­rı­mız san­dı­ğa git­ti­ği zaman, oy pu­su­la­sı­nı el­le­ri­ne al­dı­ğı zaman önün­de bir­çok de­mok­ra­tik al­ter­na­tif gö­re­bil­me­le­ri için DEVA Par­ti­si ola­rak eli­mi­zi taşın al­tı­na ko­yu­yo­ruz. Ve Tür­ki­ye’nin tüm seçim böl­ge­le­rin­de aday çı­kar­ma ba­şa­rı­sı­nı gös­te­re­bil­mek adına mü­ca­de­le edi­yo­ruz” diye ko­nuş­tu.
“Eşit­lik­çi, adil, şef­faf, hiz­met odak­lı, ortak aklı ve is­ti­şa­re­yi ön plana çı­ka­ran bir be­le­di­ye­ci­lik”
Mil­let­ve­ki­li Karal, DEVA Par­ti­si ola­rak “Biz ya­yın­la­dı­ğı­mız Etik Ku­ral­lar Bil­dir­ge­si ile be­le­di­ye­le­rin, DEVA Be­le­di­ye­ci­li­ği­ne geç­me­siy­le bir­lik­te bir fark­lı­lık ya­ra­ta­ca­ğı­mı­zı, eşit­lik­çi, adil, şef­faf, hiz­met odak­lı, ortak aklı ve is­ti­şa­re­yi ön plana çı­ka­ran bir be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şı­nı or­ta­ya ko­ya­ca­ğı­mı­zı dek­la­re ettik. Bu etik ku­ral­la­rın uy­gu­la­na­bi­lir­li­ği­ni, başta Genel Baş­ka­nı­mız Sayın Ali Ba­ba­can’ın geç­miş­te­ki uy­gu­la­ma­la­rı ve genel mer­kez yö­ne­ti­ci­le­ri­mi­zin or­ta­ya koy­duk­la­rı fa­ali­yet­le­re bak­tı­ğı­mız­da net bir şe­kil­de or­ta­ya ko­ya­bi­li­yo­ruz.
Bu il­ke­le­rin uy­gu­lan­ma­sı ve be­le­di­ye baş­kan­la­rı­mı­zın ba­şa­rı­lı ola­bil­me­le­ri için kı­la­vuz­luk ve reh­ber­lik ya­pa­ca­ğız. Çünkü biz be­le­di­ye­ci­lik­te bir marka an­la­yı­şı­nı hakim kıl­mak is­ti­yo­ruz. DEVA Be­le­di­ye­ci­li­ği ile bir marka an­la­yı­şı ge­ti­re­ce­ği­mi­ze söz ve­ri­yo­ruz” dedi.
        Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU