BİK Görev Alanına Dahil Olan Gazetelerin Uyum Süresi Bir Kez Daha Uzatıldı

Genel Müdür Cavit Er­kı­lınç’ın ta­li­ma­tıy­la bir kez daha uza­tı­la­rak son gün 1 Nisan 2023 ola­rak be­lir­len­di.

Güncel Haberler 26.10.2022 09:47:00 0
BİK Görev Alanına Dahil Olan Gazetelerin Uyum Süresi Bir Kez Daha Uzatıldı

    Basın İlan Ku­ru­mu (BİK) görev ala­nı­na dahil olan va­li­lik­le­rin so­rum­lu­lu­ğun­da­ki ga­ze­te­le­re uy­gu­la­nan uyum sü­re­si, Genel Müdür Cavit Er­kı­lınç’ın ta­li­ma­tıy­la bir kez daha uza­tı­la­rak son gün 1 Nisan 2023 ola­rak be­lir­len­di.

    Basın İlan Ku­ru­mu Genel Ku­ru­lu’nun 25 – 27 Şubat 2020 ta­rih­li ka­ra­rı ve kurum Yö­net­me­li­ği­nin 47. mad­de­si­nin ikin­ci fık­ra­sı uya­rın­ca; va­li­lik­le­rin görev ala­nın­da bu­lu­nan Adı­ya­man, Ağrı, Ak­sa­ray, Amas­ya, Ar­da­han, Art­vin, Bar­tın, Bay­burt, Bi­le­cik, Bin­göl, Bit­lis, Bur­dur, Çan­kı­rı, Düzce, Er­zin­can, Gi­re­sun, Gü­müş­ha­ne, Hak­kâ­ri, Iğdır, Is­par­ta, Ka­ra­bük, Ka­ra­man, Kars, Kı­rık­ka­le, Kırk­la­re­li, Kır­şe­hir, Kilis, Kü­tah­ya, Muş, Nev­şe­hir, Niğde, Os­ma­ni­ye, Rize, Siirt, Sinop, Şır­nak, Tun­ce­li, Uşak, Ya­lo­va ve Yoz­gat il­le­rin­de 2020 yılı içe­ri­sin­de BİK şu­be­le­ri açı­la­rak, bahsi geçen il­ler­de ya­yın­la­nan ga­ze­te­ler Ku­ru­mun görev ala­nı­na dahil edil­miş­ti.
    Yu­ka­rı­da be­lir­ti­len 40 ilde, resmi ilan ve rek­lam ya­yı­nı ile ala­ka­lı yayın yeri mer­kez olan (il­çe­ler hariç) ga­ze­te­le­re mev­zu­at­ta be­lir­ti­len vasıf ve ödev­le­re iliş­kin de­ği­şik­lik­ler hak­kın­da ge­rek­li dü­zen­le­me­le­ri ya­pa­bil­me­le­ri için, Ku­ru­mun şu­be­si­nin açı­lış ta­rih­le­rin­den iti­ba­ren 2 yıl­lık uyum sü­re­si ve­ril­miş­ti.
    Ga­ze­te­le­rin, bu süre içe­ri­sin­de Resmi İlan ve Rek­lam­lar ile Bun­la­rı Ya­yın­la­ya­cak Sü­re­li Ya­yın­lar Yö­net­me­li­ği­nin, bi­rin­ci ve üçün­cü kı­sım­la­rın­da be­lir­ti­len va­sıf­la­rı ta­şı­ma­la­rı ve yük­le­ti­len ödev­le­ri ye­ri­ne ge­tir­me­le­ri ge­rek­mek­tey­di.
Müjde bölge top­lan­tı­la­rın­da ve­ril­miş­ti
    Basın İlan Ku­ru­mu ta­ra­fın­dan 11 ilde 800’den fazla ga­ze­te sa­hi­bi ve tem­sil­ci­si­nin ka­tı­lı­mı ile dü­zen­le­nen bölge top­lan­tı­la­rın­da en çok talep edi­len ko­nu­la­rın ba­şın­da, yeni şube açı­lan 40 il­de­ki ga­ze­te­le­rin mev­zu­ata uyum sü­re­si­nin uza­tıl­ma­sı ge­li­yor­du.
    Gelen ta­lep­ler­le il­gi­li ilk kez Konya’da dü­zen­le­nen bölge top­lan­tı­sın­da ko­nu­şan BİK Genel Mü­dü­rü Cavit Er­kı­lınç, “Ku­ru­mun ön­ce­li­ği her zaman ga­ze­te­le­ri­miz ol­muş­tur, böyle de ol­ma­ya devam ede­cek­tir.
    Görev ala­nı­mı­za yeni giren ga­ze­te­le­ri­mi­ze ta­nı­dı­ğı­mız sü­re­nin önem­li bir bö­lü­mü pan­de­mi­ye denk geldi. Ne kadar ko­lay­lık ta­nı­sak da ga­ze­te­le­ri­miz bu dö­nem­de eko­no­mik ola­rak ciddi yara aldı.
    Do­la­yı­sıy­la ya­ra­la­rın sa­rıl­ma­sı için ne ge­re­ki­yor­sa ya­pa­rız.
    Siz­ler sü­re­nin uza­tıl­ma­sı­nı is­ti­yor­su­nuz, ben de en kısa sü­re­de ta­le­bi­ni­zi il­gi­li ar­ka­daş­la­rım­la de­ğer­len­dir­me ve ye­ri­ne ge­tir­me sözü ve­ri­yo­rum” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­mış­tı.
    Genel Müdür Er­kı­lınç’ın baş­kan­lı­ğın­da ger­çek­leş­ti­ri­len de­ğer­len­dir­me top­lan­tı­sın­da, ga­ze­te­le­rin süre uza­tı­mı­na iliş­kin ta­le­bi ye­rin­de gö­rü­le­rek daha önce 1 Ocak 2023’e öte­le­nen uyum sü­re­si 1 Nisan 2023’e kadar uza­tıl­dı.
              

 Ha­ber-Fo­to: B.İ.K.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °