“BİZDE CAN GÜVENLİĞİ ÖNDE GELİR”

ÇAYELİ BAKIR İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRÜ MURAT GÜREŞÇİ,

Yerel Haberler 16.01.2023 11:04:00 0
“BİZDE CAN GÜVENLİĞİ ÖNDE GELİR”

 Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri Genel Mü­dü­rü Murat Gü­reş­çi 10 Ocak Ga­ze­te­ci­ler Günü do­la­yı­sıy­la Rize’deki Ga­ze­te­ci­ler­le kah­val­tı­da bir araya geldi. İşçi sağ­lı­ğın­da en ufak de­tay­la­rın dik­ka­te alın­dı­ğı­nı söy­le­di.
 Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri Genel Mü­dü­rü Murat Gü­reş­çi 1983 yı­lın­dan bu yana yani tam 40 yıl­dır yer al­tın­da ça­lış­tık­la­rı­nı be­lir­te­rek “ Bizde ma­den­den önce insan yani ça­lı­şa­nın sağ­lı­ğı gelir işçi sağ­lı­ğı bizim ku­ru­luş­ta çok önem­li, Ka­za­ya Ramak kaldı sözü bile bizde ge­çer­li ve Ramak ke­li­me­si­ni bile de­ğer­len­di­ri­riz. Risk gör­dü­ğü­müz alan­lar­da iş­çi­mi­zi ça­lış­tır­ma­yız” dedi.
10 Ocak Ga­ze­te­ci­ler günü ne­de­niy­le Rize ve il­çe­le­rin­de görev yapan Ga­ze­te­ci­ler ile bir araya gelen Ça­ye­li Bakır İşlet­me­le­ri Genel Mü­dü­rü ve üst düzey yö­ne­ti­ci­le­ri her yol ol­du­ğu gibi 2023 yılı 10 Ocak gü­nü­nü de unut­ma­dı. Kah­val­tı son­ra­sı ku­ru­muy­la il­gi­li bilgi veren ve ga­ze­te­ci­le­rin so­ru­la­rı­nı ce­vap­lan­dı­ran Genel Müdür Murat Gü­reş­çi işçi sağ­lı­ğı­nın ken­di­le­ri için önem­li ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek “ Ka­za­ya ramak kaldı ke­li­me­si bile bizim için ye­ter­li, risk ta­şı­yan hiç­bir alan­da iş­çi­le­ri­mi­zi ça­lış­tır­ma­yız. Ça­lış­mak is­te­me­yen­le­re de te­şek­kür ede­riz.1983 yı­lın­dan bu yana yani tam 40 yıl­dır Ma­den­li bel­de­sin­de maden çı­kart­mak­ta­yız. Yılda 5 mil­yon ton maden çı­kar­tı­yo­ruz. 8 yıl ili­miz­de ih­ra­cat bi­rin­ci­li­ği­miz ve vergi re­kort­men­li­ği­miz var. Ülke ge­ne­lin­de maden da­lın­da vergi bi­rin­ci­lik­le­ri­miz, ikin­ci­lik­le­ri­miz var. Ku­ru­mu­mu­za bu­gü­ne kadar 1700 kişi ça­lış­tı ve 360 emek­li­miz var.
2022 yı­lın­da ça­lı­şan­la­ra 10 bin saat eği­tim ver­dik
2022 yı­lın­da 10 bin saat eği­tim ver­dik, bu­ra­da ver­di­ği­miz eği­tim­ler sa­de­ce kendi per­so­ne­li­miz değil. Böl­ge­de­ki genç­le­ri­miz var ve bu­ra­da eği­tim alan­lar çe­şit­li ma­den­ler­de iş bul­du­lar. 40-50 ki­şi­lik kur­tar­ma eki­bi­miz var ve bun­lar Tür­ki­ye’nin çe­şit­li il­le­rin­de ma­den­ler­de kur­tar­ma ekibi ola­rak görev yap­tı­lar” dedi.
“60 TON BAL ÜRETTİK”
Maden böl­ge­sin­de arı­cı­lık yap­tık­la­rı­nı da be­lir­ten Genel Müdür Murat Gü­reş­çi “ Ma­den­li böl­ge­sin­de ka­mu­laş­tır­dı­ğı­mız ve satın al­dı­ğı­mız alan­lar üze­rin­de arı­cı­lık yap­mak­ta­yız, bu ko­nu­da çe­şit­li eği­tim­le­ri­miz ve des­tek­le­ri­miz de var. Ça­ye­li Maden İşlet­me­si ola­rak bu yıl 60 ton bal üre­ti­mi yap­tık” dedi.
“670 m. de­rin­lik­te­yiz, risk al­ma­yız”
Maden Oca­ğı­nın 670 metre de­rin­lik­te ol­du­ğu­nu bunun sıfır ile 300 metre ara­sın­da maden ça­lış­ma­la­rın devam et­ti­ği­ni söy­le­yen Genel Mü­dü­rü Murat Gü­reş­çi “ Ke­sin­lik­le hiç­bir iş­çi­mi­zi riske at­ma­yız. Her şey­den önce insan sağ­lı­ğı can gü­ven­li­ği gelir. Eği­tim­ler bizim için önem­li, eği­tim­siz hiç­bir iş­çi­mi­zi ça­lış­tır­ma­yız. Böl­ge­miz­de 607 öğ­ren­ci­ye burs ver­dik” dedi.
“HAK­KA­RI DE ÇA­LIŞ­MA­LA­RI­MIZ SÜ­RÜ­YOR”
Hak­kâ­ri Çu­kur­ca böl­ge­sin­de ça­lış­ma­mız var. Çu­kur­ca’da maden arama ça­lış­ma­la­rı­nın sür­dü­ğü­nü söy­le­yen Murat Gü­reş­çi “ Çu­kur­ca’da Son­daj ça­lış­ma­la­rı­mız olum­lu sonuç ve­ri­yor. Bu­ra­da 20 bin metre son­daj yap­tık. Po­tan­si­yel var. Ça­lış­ma­la­rı­mız sü­rü­yor ve maden ça­lış­ma­sın­da bu­ra­da­ki iş­çi­le­ri­miz ça­lış­mak­ta. Ça­ye­li maden oca­ğın­da gün­lük iş­le­me­nin 1 mil­yon 300 bin ton dan aylık ola­rak 8 bin ton se­vi­ye­si­ne düştü. Böl­ge­de yeni arama ça­lış­ma­la­rı­mız devam edi­yor. Sin­yal al­dı­ğı­mız nok­ta­lar var ancak ma­den­de ki kadar değil” dedi.      

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: “BİZDE GÜVENLİĞİ GELİR”
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °