"BİZDEN SONRAKİ NESİLLERİN BEDDUA EDECEKLERİ BİR NESİL OLARAK TARİHE GEÇECEĞİZ"

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KARAL,

 DEVA Par­ti­si Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve İstan­bul Mil­let­ve­ki­li Hasan Karal, AK Parti’nin, geç­miş­te ya­şa­dık­la­rı zulüm ve hak­sız­lık­la­ra karşı ada­let­li ve hu­kuk­tan yana bir an­la­yış gös­ter­me şi­arıy­la ku­rul­du­ğu­nu be­lir­te­rek “AK Parti, daha çok ada­let, hak­ka­ni­yet, insan hak­la­rı, öz­gür­lük­ler ve eşit­lik­çi bir yak­la­şım or­ta­ya ko­ya­bil­me­yi amaç­la­yan AK Parti gel­di­ği­miz nok­ta­da ne yazık ki ‘Dün bize yap­tı­nız, bugün de güç bizim eli­mi­ze geçti, şimdi de biz de size ya­pa­ca­ğız’ an­la­yı­şıy­la ha­re­ket edi­yor. Bunun adı nö­bet­le­şe zor­ba­lık­tır. Bu ne­den­le top­ye­kûn, sil baş­tan bir yö­ne­tim re­for­mu­na, bir zih­ni­yet in­kı­la­bı­na ih­ti­ya­cı­mız var. Yoksa biz­den son­ra­ki ne­sil­le­rin bed­dua ede­cek­le­ri bir nesil ola­rak ta­ri­he ge­çe­ce­ğiz.” dedi. İstan­bul Mil­let­ve­ki­li Hasan Karal, gün­de­me iliş­kin de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lun­du. Yerel seçim ça­lış­ma­la­rı do­la­yı­sıy­la geçen hafta Ka­ra­de­niz Böl­ge­sin­de teş­ki­lat zi­ya­ret­le­ri yap­tı­ğı­nı be­lir­ten Mil­let­ve­ki­li Hasan Karal, va­tan­daş­la­rın en önem­li gün­de­mi­nin hayat pa­ha­lı­lı­ğı ve enf­las­yon ol­du­ğu­nu söy­le­di. “Cum­hu­ri­yet ta­ri­hi­nin en büyük faiz büt­çe­si­ne oy ver­me­yen bir mil­let­ve­ki­li ola­rak gurur du­yu­yo­rum”
Eko­no­mik sı­kın­tı­la­rın 2024 yı­lın­da da devam ede­ce­ği­nin gö­rül­dü­ğü­nü ifade eden Karal “1923’ten beri, 100 yılı aşan Cum­hu­ri­yet ta­ri­hi­nin en büyük faiz büt­çe­si ha­zır­la­nıp Mec­li­se su­nul­muş­tu. Allah’a şü­kür­ler olsun böyle bir faiz büt­çe­si­ne oy ver­me­yen bir mil­let­ve­ki­li ola­rak gurur du­yu­yo­rum. Ama bizim oy ver­me­me­miz ye­ter­li ol­ma­dı. Cum­hu­ri­yet ta­ri­hi­nin en büyük faiz büt­çe­si yü­rür­lü­ğe girdi. 1 tril­yon 254 mil­yar lira ile 2024 yı­lın­da büt­çe­den en büyük faiz öde­me­le­ri ya­pı­la­cak.” diye ko­nuş­tu.
“Ba­si­ret­siz, be­ce­rik­siz, sa­de­ce ve sa­de­ce bu­gü­nün he­sa­bı­nı yapan, viz­yon­suz bir hü­kü­me­tin ce­re­me­si­ni çe­ki­yo­ruz”
Mil­let­ve­ki­li Hasan Karal, Ka­ra­de­niz Böl­ge­si zi­ya­re­tin­de bir va­tan­da­şın ken­di­si­ne ‘Bu faizi nasıl öde­ye­ce­ğiz?’ diye sor­du­ğu­nu an­lat­tı. Va­tan­da­şa ver­di­ği ce­va­bı pay­la­şan Karal, şöyle ko­nuş­tu: Ben de ‘Ekmek alır­ken, ben­zin alır­ken, su alır­ken, adım at­tı­ğı­mız her yerde öde­ye­ce­ğiz’ dedim. Dev­le­tin, bu faizi başka bir ta­raf­tan alıp da fi­nan­se edecek hali yok. Yine va­tan­da­şın, ga­ri­ban mil­le­tin sır­tın­dan çı­ka­cak. Bu 1 tril­yon 254 mil­yar lira faiz öde­me­si­ni 85 mil­yon ola­rak hep be­ra­ber öde­ye­ce­ğiz. Ne yazık ki mil­let ola­rak ba­si­ret­siz, be­ce­rik­siz, sa­de­ce ve sa­de­ce bu­gü­nün he­sa­bı­nı yapan, viz­yon­suz bir hü­kü­me­tin ce­re­me­si­ni çe­ki­yo­ruz.”
Her­gün hu­kuk­suz­luk ada­let­siz­lik ör­ne­ği var
DEVA Parti Mil­let­ve­ki­li Karal, Tür­ki­ye’nin yö­ne­tim me­ka­niz­ma­sı iti­ba­riy­le şu anda ‘rö­van­şist’ bir an­la­yı­şın hüküm sür­dü­ğü­nü kay­det­ti. Ge­li­nen nok­ta­da her gün bir hu­kuk­suz­luk ve ada­let­siz­lik ör­ne­ğiy­le karşı kar­şı­ya kal­dık­la­rı­nın al­tı­nı çizen Karal “AK Parti, geç­miş­te ya­şa­dık­la­rı zulüm ve hak­sız­lık­la­ra karşı ada­let­li ve hu­kuk­tan yana bir an­la­yış gös­ter­me şi­arıy­la ku­rul­du. Daha çok ada­let, daha çok hak­ka­ni­yet, daha çok insan hak­la­rı, daha çok öz­gür­lük­ler ve eşit­lik­çi bir yak­la­şım or­ta­ya ko­ya­bil­mek amaç­lan­dı. Ama gel­di­ği­miz nok­ta­da her gün bir hu­kuk­suz­luk ve ada­let­siz­lik ör­ne­ğiy­le karşı kar­şı­ya ka­lı­yo­ruz. ‘Dün bize yap­tı­nız, bugün de güç bizim eli­mi­ze geçti, şimdi de biz de size ya­pa­ca­ğız’ an­la­yı­şıy­la ha­re­ket edi­li­yor. Bunun adı nö­bet­le­şe zor­ba­lık­tır. Biz her dö­nem­de, geç­miş­te zor­ba­lık­la hük­me­den­ler­le şimdi var­di­ya­yı de­ğiş­ti­re­rek bu gücü ele alan­la­rın zor­ba­lı­ğı devam et­ti­re­ce­ği bir ül­ke­de mi ha­ya­tı­mı­zı sür­dü­re­ce­ğiz? Bu ne­den­le top­ye­kun, sil baş­tan, ye­ni­den bir yö­ne­tim re­for­mu­na, bir zih­ni­yet in­kı­la­bı­na ih­ti­ya­cı­mız var. Yoksa ge­lecek ne­sil­le­re çok kötü bir ülke bı­ra­ka­ca­ğız. Biz­den son­ra­ki ne­sil­le­rin ge­ri­ye dönüp bak­tık­la­rın­da bed­dua ede­cek­le­ri bir nesil ola­rak ta­ri­he ge­çe­ce­ğiz gibi du­ru­yor.” ifa­de­le­ri­ne yer verdi.
        

 Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU