"Bizim için en büyük nimet gençliğimizdir"

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı,

Güncel Haberler 12.01.2023 09:03:00 0

 Rize İl Müf­tü­lü­ğün­ce dü­zen­le­nen "Mo­ti­vas­yon Bu­luş­ma­sı" prog­ra­mın­da imam ha­tip­li genç­ler­le bir araya gelen İl Müf­tü­sü Naci Çak­mak­çı, "Bizim için en büyük nimet genç­li­ği­miz­dir." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
 Rize İl Müf­tü­lü­ğü, imam hatip okul­la­rıy­la iş bir­li­ği içe­ri­sin­de çe­şit­li prog­ram­lar dü­zen­li­yor.
Bu kap­sam­da Rize Ana­do­lu İmam Hatip Li­se­si'nde "Mo­ti­vas­yon Bu­luş­ma­sı" ger­çek­leş­ti­ril­di.
Kur’an-ı Kerim ti­la­ve­tiy­le baş­la­yan prog­ram­da İl Müf­tü­lü­ğü ilahi grubu, öğ­ren­ci­le­rin moral ve mo­ti­vas­yon sağ­la­mak ama­cıy­la dini mu­si­ki din­le­ti­si ger­çek­leş­tir­di.
Prog­ram­da imam ha­tip­li genç­le­re hitap eden İl Müf­tü­sü Naci Çak­mak­çı, aynı okul­dan mezun ol­ma­nın gurur ve mut­lu­lu­ğu­nu ya­şa­dı­ğı­nı be­lir­te­rek öğ­ren­ci­le­re bazı tav­si­ye­ler­de bu­lun­du.
Müftü Çak­mak­çı, "Bu okul­dan mezun ol­duk­tan sonra çe­şit­li ka­de­me­ler­de görev ala­cak­sı­nız.
Hangi mes­le­ği ya­par­sa­nız yapın bu okul­dan mezun ol­ma­nın de­ğe­ri­ni an­la­ya­cak, ma­ne­vi ni­met­le­rin­den is­ti­fa­de ede­cek­si­niz.
Siz­ler­le zaman zaman sabah na­ma­zı bu­luş­ma­la­rı, iftar prog­ram­la­rı, kon­fe­rans­lar gibi bazı prog­ram­lar­da bir araya ge­li­yo­ruz.
Bugün de mezun ol­du­ğum okul­da siz­ler­le bir araya gel­me­nin, din gö­rev­li­le­ri­miz­den olu­şan ilahi gru­bu­mu­zu siz­ler­le bu­luş­tur­ma­nın mut­lu­lu­ğu­nu ya­şı­yo­rum." ifade etti.
Çak­mak­çı, "Bu­gü­nü­mü­zün ve ya­rı­nı­mı­zın, dün­ya­mı­zın ve ahi­re­ti­mi­zin inşa edici gücü, reh­be­ri Kur’an-ı Kerim'dir.
Kur’an’ın ha­yat­la bu­luş­tu­ğu, an­la­şı­lır ve ya­şa­nı­lır hale gel­di­ği yer Pey­gam­be­ri­mi­zin sün­ne­ti­dir.
Bu yüz­den biz, on dört asır­dır Din-i Mü­bin-i İslam’ı bu iki ana kay­nak­tan öğ­re­ni­riz. Siz­ler bu okul­la­rı­mız­da bu iki kay­na­ğı en iyi şe­kil­de öğ­ren­mek için daha fazla ders alma im­ka­nı­na sa­hip­si­niz. Biz­ler örnek dav­ra­nış­lar ser­gi­le­me­li, dinde sa­mi­mi ve tu­tar­lı ol­ma­lı, iba­det­le­ri­mi­zi ek­sik­siz bir şe­kil­de yap­ma­lı­yız. Di­sip­lin­li, plan­lı, prog­ram­lı olup, çok oku­ma­lı­yız. Bir he­de­fi­miz ol­ma­lı. Çok ça­lış­ma­lı­yız. Ba­şa­rı­nın ön şartı ça­lış­mak­tır. Sevgi, say­gı­yı elden bı­rak­ma­ma­lı­yız. Boş iş­ler­le uğ­raş­ma­ma­lı­yız. Bütün dav­ra­nış­la­rı­mız­da Rab­bi­mi­zin rı­za­sı­nı gö­zet­me­li­yiz. Bizim için en büyük nimet genç­li­ği­miz­dir. Genç­li­ği­mi­zin kıy­me­ti­ni bi­le­lim. Her alan­da ken­di­mi­zi en iyi şe­kil­de ye­tiş­tir­me gay­re­ti içe­ri­sin­de ola­lım. Ha­ya­tı­mı­zın ro­ta­sı­nı çi­zer­ken Kur’an-ı Ke­ri­mi ve Pey­gam­be­ri­mi­zin ha­ya­tı­nı ken­di­mi­ze reh­ber edi­ne­lim." şek­lin­de ko­nuş­tu.
Prog­ram­da okul öğ­ren­ci­le­rin­den ül­ke­mi­zi yurt dı­şın­da tem­sil ede­rek ka­tıl­dı­ğı ha­fız­lık ya­rış­ma­sın­da de­re­ce­ye giren Ab­dul­lah Ka­ra­li'ye, İl Müf­tü­sü Naci Çak­mak­çı ta­ra­fın­dan Di­ya­net İşleri Baş­kan­lı­ğı ya­yın­la­rın­dan "Kur’an Yolu Meal ve Tef­si­ri" he­di­ye edil­di.


Anahtar Kelimeler: "Bizim büyük nimet gençliğimizdir"
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °