BM DESTEKLEDİĞİ BİZDE VARIZ PROJESİ 30 HAZİRAN 2022 TARİHİNDE TAMAMLANACAK

Kır­sal Böl­ge­ler­de­ki Kadın Ha­re­ke­ti Der­ne­ği Baş­kan Ber­rin Yeğen, “Bizde Varız pro­je­miz 5 yıl­lık bir ça­lış­ma­dır”

Güncel Haberler 19.03.2022 10:10:00 0
BM DESTEKLEDİĞİ BİZDE VARIZ PROJESİ 30 HAZİRAN 2022 TARİHİNDE TAMAMLANACAK

Kır­sal Böl­ge­ler­de­ki Kadın Ha­re­ke­ti Der­ne­ği Baş­ka­nı Ber­rin Yeğen Bizde varız pro­je­si hak­kın­da bir açık­la­ma­da bu­lun­du.
    Baş­kan Ber­rin Ye­ğe­nin açık­la­ma­sı şu şe­kil­de’’ Bir­leş­miş Mil­let­ler Kadın Bi­ri­mi (UN WOMEN) ve Av­ru­pa Bir­li­ği’nin Des­tek­le­di­ği ‘’Biz De Varız Pro­je­si St­ra­te­ji Arama Top­lan­tı­sı’’ ba­şa­rı­lı bir şe­kil­de ta­mam­lan­mış; Kır­sal Böl­ge­ler­de­ki Kadın Ha­re­ke­ti Der­ne­ği’nin beş yıl­lık ku­rum­sal st­ra­te­ji­si, İle­ti­şim st­ra­te­ji­si ve gö­nül­lü­lük st­ra­te­ji­si­ni ha­zır­la­mış­tır. Bir­leş­miş Mil­let­ler Kadın Bi­ri­mi (UN WOMEN) ve Av­ru­pa Bir­li­ği’nin Des­tek­le­di­ği “Tür­ki­ye’de Kadın Hak­la­rı ve Top­lum­sal Cin­si­yet Eşit­li­ği­nin Ge­liş­me­si için Sivil Top­lum Ku­ru­luş­la­rı­nın ve Çok Pay­daş­lı Or­tak­lık­la­rın Güç­len­me­si” Pro­je­si Hibe Prog­ra­mı’na sun­du­ğu­muz ‘’Biz De Varız’’ Pro­je­si 1 Ara­lık 2021 ta­ri­hin­de baş­la­mış ve 30 Ha­zi­ran 2022 ta­ri­hin­de ta­mam­la­na­cak­tır.
    Pro­je­mi­zin genel amacı, kısa adı BİZ DE VARIZ olan Kır­sal Böl­ge­ler­de­ki Kadın Ha­re­ke­ti Der­ne­ği’mizin ku­rum­sa ka­pa­si­te­si­ni ar­tır­mak­tır. Pro­je­nin bi­rin­ci aşa­ma­sın­da 64 üye­nin ka­tı­lı­mı ile ‘’Biz De Varız Pro­je­si St­ra­te­ji Arama Top­lan­tı­sı’’ or­ga­ni­ze edil­miş­tir. Top­lan­tı 32 ki­şi­lik gu­rup­lar ha­lin­de iki kez tek­rar­lan­mış­tır. St­ra­te­ji arama top­lan­tı­sı­nın amacı der­ne­ği­mi­zin st­ra­te­jik ve ana­li­tik ka­pa­si­te­si­ni ge­liş­tir­mek, BİZ DE VARIZ mar­ka­sı­nı oluş­tur­mak ve ku­rum­sal sür­dü­rü­le­bi­lir­li­ği sağ­la­mak­tır. Top­lan­tı son­ra­sın­da 10 ki­şi­lik de­ğer­len­dir­me ko­mi­te­si oluş­tu­rul­muş ve bu ko­mi­te Kır­sal Böl­ge­ler­de­ki Kadın Ha­re­ke­ti Der­ne­ği’nin beş yıl­lık ku­rum­sal st­ra­te­ji­si, İle­ti­şim st­ra­te­ji­si ve gö­nül­lü­lük st­ra­te­ji­si­ni ha­zır­la­mış­tır’’ dedi.


        Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °