BOL POZİSYONLU MAÇI ÇAYKUR RİZESPOR 1-0 KAZANDI

Tür­ki­ye Trend­yol Süper lig se­zo­nu 4. Haf­ta­nın açı­lış ma­çın­da eki­bi­miz Çay­kur Ri­zes­por’un ra­ki­bi ligin dişli ta­kım­la­rın­dan Va­va­Cars Fatih Ka­ra­güm­rük’tü.

Spor Haberleri 6.09.2023 09:31:00 0
BOL POZİSYONLU MAÇI ÇAYKUR RİZESPOR 1-0 KAZANDI

 Günün aşırı sı­ca­ğı ve ne­mi­nin önem­li oran­da et­ki­si­ni azalt­ma­sı do­la­yı­sıy­la mü­kem­me­le yakın bir hava şart­la­rın­da ve ha­tı­rı sa­yı­lı bir se­yir­ci gu­ru­bu­nun takip et­ti­ği maçta eki­bi­miz Ri­zes­por, bir ön­ce­ki hafta şam­pi­yon­luk aday­la­rın­dan Trab­zons­por’u kendi saha ve se­yir­ci­si önün­de 3-2 mağ­lup et­me­nin mo­ra­liy­le sa­ha­ya çı­kar­ken, rakip Fatih Ka­ra­güm­rük ise ilk 3 haf­ta­da top­la­dı­ğı 4 pu­anın ver­di­ği mo­ral­le sa­ha­da­ki ye­ri­ni alı­yor­du.
Maça konuk ekip Ka­ra­güm­rük daha çok sahip ola­rak baş­la­dı. 4. Da­ki­ka­da maçın iyi isim­le­rin­den Can Keleş bu da­ki­ka­da sağ­dan di­rip­ling­le ceza ya­yı­nın üs­tün­den çek­ti­ği sert şut Emir­han Topçu’dan se­ke­rek kor­ne­re çıktı. Eki­bi­miz Ri­zes­por ise ilk ciddi ata­ğı­nı 9. da­ki­ka­da ge­liş­tir­di. Bu da­ki­ka­da sağ­dan ge­li­şip or­ta­la­nan topa hiç­bir Ri­ze­li oyun­cu do­ku­na­ma­yın­ca meşin yu­var­lak yan­dan dı­şa­rı çıktı. Bu da­ki­ka­dan sonra ev sa­hi­bi Ri­zes­por maç­ta­ki üs­tün­lü­ğü ele ge­çi­rir­ken po­zis­yon üs­tü­ne po­zis­yon bu­lu­yor­du. 14’de Ze­Qı­rı’nin sol ka­nat­tan ge­ti­rip ce­za­ala­nı­na gir­dik­ten sonra sert vu­ru­şu yan­dan dı­şa­rı çı­kı­yor. 16’da ise Ri­zes­por mut­lak bir gol­den daha olu­yor­du. Bu da­ki­ka­da sağ ka­nat­tan Ola­wo­yin’in mü­kem­mel ta­şı­yıp ce­za­ala­nı için­de­ki takım ar­ka­da­şı Ben­hur Keser’in ka­le­ci Dı­tu­ro ile kar­şı­kar­şı­ya kal­dı­ğı po­zis­yon­da ina­nıl­maz kötü vu­ru­şu so­nu­cu top auta gi­di­yor­du. Hemen aka­bin­de 21’de ise bu kez sağ­dan ya­pı­lan or­ta­ya uygun po­zis­yon­da­ki Ola­wo­yın’in kafa vu­ru­şu­da autla sonuç­lan­dı. Konuk ekip ilk net şu­tu­nu 24. Da­ki­ka­da La­sag­na’nın aya­ğın­dan çekti. Maçın ilk sarı kar­tı­nı ise konuk ekip­ten 33’de topa elle mü­da­ha­le­de bu­lu­nan İbra­him Dre­se­vic gördü. Ri­zes­por 40 da­ki­ka­da bole bir­kez daha yak­laş­ma­sı­na rağ­men po­zis­yon­la­rı ho­var­da­ca har­ca­ma­ya devam edi­yor­du.​bu da­ki­ka için­de önce Ben­hur ar­dın­dan Va­re­sa­no­vic mut­lak po­zis­yon­la­rı golle so­nuç­lan­dı­ra­mı­yor­du. 45’de konuk ekip Adnan Uğur’un yak­la­şık 35 mt çek­ti­ği şut ka­le­ci Gök­han Akkan’da güç­lük­le kor­ne­re çe­li­yor­du. Kor­ner­den donen topla ani kont­ra­tak şansı ya­ka­la­yan Ri­zes­por ara­dı­ğı gole ka­vu­şu­yor­du. Bu da­ki­ka­da maçın Mit­hat Pala sağ ka­nat­tan sü­rat­lı şe­kil­de ta­şı­yıp mü­sa­it po­zis­yon­da­ki Va­re­sa­no­viç’i ceza yayı üs­tün­de topla bu­luş­tur­ma­sı so­nu­cun­da meşin yu­var­la­ğı ka­le­ci­ni sa­ğın­dan fi­le­le­re gön­der­di­ğin­de ta­kı­mı Ri­zes­por’u 1-0 öne ge­çi­ri­yor­du. Uzat­ma da­ki­ka­la­rın­da gelen bu gol ilk ya­rı­nın ve ma­çın­da tek golü olu­yor­du. Bu skor­la bir­lik­te Çay­kur Ri­zes­por pu­anı­nı 7’ye çı­ka­rır­ken konuk ekip Fatih Ka­ra­güm­rük ise 4 pu­an­da kaldı.
İkinci ya­rı­da ilk yarı gibi bir­çok po­zis­yo­na gi­ri­lip de gole dö­nüş­tür­me­de­ki be­ce­rik­siz­lik­ler­le geçti. Özel­lik­le bu du­ru­ma en büyük engel ise saha ze­mi­ni­nin büyük oran­da bozuk ol­ma­sın­dan kay­nak­lan­dı­ğıy­dı. Fut­bol­cu­la­rın topu kont­rol et­me­de­ki, topu sürüp vur­ma­da­ki güç­lük­le­ri göz­le­re bariz bir şe­kil­de çar­pı­yor, Sko­run art­ma­sı­na engel olu­yor­du. Yet­ki­li­ler­den başta spor­cu sağ­lı­ğı olmak üzere, seyir zev­ki­nin art­ma­sı açı­sın­dan ön­ce­lik­li ola­rak zemin şart­la­rı­nın fut­bol oy­na­ma­ya el­ve­riş­li hale ge­ti­ril­me­si ge­rek­mek­te­dir.
            Haber: Halil İbra­him SAKLI


Anahtar Kelimeler: POZİSYONLU ÇAYKUR RİZESPOR - KAZANDI
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °