Tarih: 13.12.2023 09:33

BU ETKİNLİKTE RİZE'NİN MARKA DEĞERLERİ YOKTU SİYASET ÇOKTU

Facebook Twitter Linked-in

 Son ya­pı­lan Rize Gün­le­ri ön­ce­si daha iyiye ulaş­ma adına eleş­ti­ri­ler­de ve tav­si­ye­ler­de bu­lun­muş­tum. Son ya­pı­lan Rize Gün­le­ri di­ğer­le­ri­ne oran­la daha bir dü­zen­li ol­ma­sı­na Rize adına Ri­ze­li imiş gibi ürün­ler sa­tıl­ma­ma­sı­na kar­şın et­kin­lik ta­ri­hi­nin en az ka­tı­lım­cı olan Rize Gün­le­ri gün­le­ri­ni ya­şan­dı. Et­kin­lik si­ya­se­tin göl­ge­sin­de kaldı. Mal­te­pe Rize Gün­le­ri'nde yakın si­ya­si­le­rin fo­toğ­ra­fı en üstü ko­ca­man ası­lır­ken Mer­hum Ahmet Mesut Yıl­maz Bey’in fo­toğ­ra­fı min­na­cık kon­muş vefa adına büyük ayıba imza atıl­mış­tı. Bu yıl gi­riş­te Ri­ze­li si­ya­si­ler eşit boy­lar­da si­ya­si bir denge ha­lin­de asıl­sa da Rize si­ya­se­ti­nin büyük de­ğer­le­ri Ekrem Orhon’un, Sami Kum­ba­sar’ın, Nihat Mete’nin, Tah­sin Bekir Balta’nın, Tun­cay Ma­ta­ra­cı’nın ve Ahmet Mesut Yıl­maz’ın ve bir­çok ismin es ge­çil­me­si ek­sik­ti. Orada ol­ma­yan bu isim­ler orada olan ve “Rize’nin Kur­tu­lu­şu yok” diyen isim­den çok daha fazla Rize iline katkı sağ­la­mış isim­ler­di. Yakın za­man­da kay­bet­ti­ği­miz Ayhan Alp­te­kin, Ci­mil­li İbo gibi kül­tü­rü­mü­ze değer katan isim­ler vefa adına unu­tul­ma­ma­lıy­dı.
*Rize'den kamu ku­rum­la­rı dı­şın­da sa­de­ce üç firma ka­tıl­dı. ÜÇEL Helva, Bizim Köy Yö­re­sel Ürün­le­ri, Marka 53 gibi Rize'nin gözde mar­ka­la­rı ge­ti­ri­le­me­di. Geçen et­kin­lik­le­re göre tek Rize adına al­tın­da ya­ban­cı mar­ka­lar satış yap­ma­dı. Kül­tü­rel gös­te­rim­ler daha önce ya­yın­lan­mış ser­gi­len­miş eser­ler ağır­lık­tay­dı. Stand­la­rı gezen bakan vekil ve vali bey­le­rin et­ra­fın­da ken­di­le­ri­ni Rize"de ra­hat­lık­la ula­şa­bi­lecek in­san­lar adeta perde oldu fo­toğ­raf çek­tir­mek için sı­ra­ya girdi.
Bu et­kin­li­ğin ve ner­dey­se her et­kin­li­ğin kur­ta­rı­cı­sı Tahta Araba, Dev Ri­zes­por Bay­ra­ğı sal­la­yan Rambo kar­de­şim ve at­ma­ca­cı am­ca­mız ol­muş­tur. Bir de Rize Be­le­di­ye­si'nin Kal­kan­de­re Or­ga­ni­ze Sa­na­yi Böl­ge­sin­de ha­ya­ta ge­çir­di­ği Çay Çö­pün­den Man­gal Kö­mü­rü Üre­tim te­si­sin­de üre­ti­len ve Son yıl­lar­da Rize’de ya­pı­lan en güzel iş­ler­den biri olan Çay­da­lı Man­gal Kö­mü­rü­nün ser­gi­len­me­si ol­duk­ça önem­liy­di.
 Ha­ber-Fo­to: Fatih Sul­tan KAR




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —