“Bu Yasa Yerel Medya İçin Ölüm demektir”

CHP Rize il başkanı Saltuk Deniz,

Güncel Haberler 11.10.2022 08:40:00 0
“Bu Yasa Yerel Medya İçin Ölüm demektir”

    CHP Rize il baş­ka­nı Sal­tuk Deniz, AK Parti'nin TBMM’den çı­kart­mak is­te­di­ği yeni basın ya­sa­sı­nın bir san­sür uy­gu­la­ma­sı ol­du­ğu­nu ve bu ya­sa­nın yerel medya için ölüm demek ol­du­ğu­nu söy­le­di.

    CHP Rize İl Baş­ka­nı Sal­tuk Deniz, 2023 se­çim­le­ri ön­ce­sin­de ka­mu­oyu­nu sus­tur­mak, AK Parti’nin kirli ça­ma­şır­la­rı­nın or­ta­ya dö­kül­me­si­nin en­gel­len­me­si için bu ya­sa­nın AK Parti ta­ra­fın­dan ıs­rar­la çı­kar­tıl­mak is­ten­di­ği­ni be­lirt­ti. Baş­kan Deniz, “ Bu yasal dü­zen­le­mey­le, yeni bir ya­sak­la­ma ve en­gel­le­me fa­ali­ye­ti pe­şin­de ol­du­ğu­nu; in­ter­net med­ya­sı­na, di­ji­tal ya­yın­cı­lı­ğa, sos­yal medya pay­la­şım­la­rı­na ağır yap­tı­rım­lar, ya­sak­lar, hapis ce­za­sı­na varan ceza teh­dit­le­ri ge­ti­ri­yor” ifade etti.
    Baş­kan Deniz, AK Parti’nin 2 gün­dür mec­lis­ten ge­çir­mek için uğ­raş­tı­ğı basın ya­sa­sı­nın san­sür ya­sa­sı ol­du­ğu­nu ifade ede­rek, “Bu yasa ile hal­kın doğru haber alma öz­gür­lü­ğü en­gel­le­necek. Va­tan­daş­la­rın sos­yal med­ya­dan fi­kir­le­ri­ni söy­le­di­ği için bu ya­sa­ya da­yan­dı­rı­la­rak ce­za­lan­dı­ra­cak. Hal­kın gün­de­min­den ta­ma­men kopan, halk des­te­ği­ni yi­tir­miş ve her alan­da tü­ken­miş bir ik­ti­dar­la karşı kar­şı­ya­yız. Kendi yap­tır­dı­ğı an­ket­ler­de bile se­çim­de kay­be­de­ce­ği­ni gören, de­mok­ra­si­yi sa­de­ce kendi işine gel­di­ğin­de ha­tır­la­yan, özün­de des­pot ve ha­zım­sız bir yö­ne­tim an­la­yı­şı, kol­tu­ğu kay­bet­me­mek adına her yolu de­ne­me­yi ak­lın­dan ge­çi­re­bi­lir” şek­lin­de ko­nuş­tu. Baş­kan Deniz, “Tüm ka­mu­oyu­nun bil­me­si­ni is­te­riz ki; sa­de­ce basın ku­ru­mu­nu değil, top­lum­sal mu­ha­le­fe­tin ta­ma­mı­nı sin­dir­me­yi amaç­la­yan bu te­şeb­büs­ler asla ama­cı­na ula­şa­ma­ya­cak.
    Ba­ğım­sız­lık ve öz­gür­lük mü­ca­de­le­siy­le yedi dü­ve­le mey­dan oku­yan bu mil­let; bas­kı­nın do­zu­nu gi­de­rek art­tı­ran si­ya­sal ik­ti­da­ra karşı; di­ren­cin ne kadar kuv­vet­li, da­ya­nış­ma­nın ne kadar büyük ve umu­dun ne kadar diri ol­du­ğu­nu gös­te­re­cek­tir. Ken­di­si­ne ve hak­sız­lı­ğa uğ­ra­yan her­ke­se karşı ya­pı­lan zul­mün he­sa­bı­nı san­dık­ta so­ra­cak ve ilk se­çim­de pu­su­la­ya ba­sa­ca­ğı mü­hür­le ül­ke­nin bu ka­ran­lık dö­ne­mi­ne son nok­ta­yı ko­ya­cak­tır.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.


Anahtar Kelimeler: Yerel Medya demektir”
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °