Tarih: 20.04.2022 11:20

BUDANAN ÇAYDA 20 CM KARARI TEPKİ ÇEKTİ

Facebook Twitter Linked-in

     Çay­lık­lar­da uy­gu­la­nan bu­da­ma ça­lış­ma­sın­da is­te­ni­len va­sı­fa uyul­ma­dı­ğı ge­rek­çe­siy­le ye­ni­den bu­da­ma yap­tı­rıl­ma­sı­na tepki gös­te­ren üre­ti­ci­ler “bu ya­pı­lan Ra­ma­zan günü bize zu­lüm­dür” di­ye­rek ka­ra­rın göz­den ge­çi­ril­me­si­ni is­te­di.
    Çay bah­çe­sin­de bu­da­ma ko­nu­sun­da sı­kın­tı­lı ol­duk­la­rı­nı söy­le­yen üre­ti­ci­ler bir açık­la­ma yaptı.
    Açık­la­ma şöyle’ ’Ba­ha­rın gel­me­siy­le bir­lik­te va­tan­daş­lar çay bu­da­ma iş­le­ri­ni büyük öl­çü­de bi­tir­di.
    Hatta geçen yıl 3. çay­dan sonra bu­da­yan­lar da var.
    Ancak ölçüm için gelen ÇAY­KUR yet­ki­li­le­ri, yeni be­lir­le­nen stan­dar­da uygun ol­ma­dı­ğı ge­rek­çe­siy­le bu­da­ma ya­pı­lan yer­le­rin ye­ni­den bu­dan­ma­sı­nı is­te­di. 
Yeni stan­dart ney­miş?
    20 cm. Far­kın­da­lık oluş­tur­mak ve se­si­mi­zi du­yur­mak için tep­ki­li ol­ma­lı­yız.
    Yet­ki­li­le­rin se­si­miz duy­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz.
Bu­da­nan Çay­lık ye­ni­den bu­dan­sın de­ni­li­yor
    Ke­sil­miş çayı ye­ni­den kes­tir­mek nedir? Çay müs­tah­sil­le­ri­ne bu ra­ma­zan günü ya­pı­lan zülüm nedir? Bu­da­ma yap­tık ama 20 cm ol­ma­ya­bi­lir. Bu­da­nan Çay­lı­ğı metre ile mi öl­çe­lim. Bu çay üre­ti­ci­le­ri sa­hip­siz mi? Yok mu se­si­mi­zi duyan? Zi­ra­at oda­la­rı nerde? Bizi tem­sil et­ti­ği­ni söy­le­yen ve­kil­ler nerde? İlgili ba­kan­lar ve Tarım sek­tö­rü tem­sil­ci­le­ri nerde? Sa­de­ce seçim za­ma­nı mı üre­ti­ci­ler din­le­ni­yor? Se­si­miz duyun ve bu ya­pı­lan keyfi uy­gu­la­ma­ya son verin. Tüm çay üre­ti­ci­le­ri­miz ses­siz kal­ma­yın ve zulüm kar­şı­sın­da tepki gös­te­re­lim. Biz­ler sa­hip­siz de­ği­liz. Yet­ki­li­ler se­si­mi­zi duy­sun’’ de­nil­di.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —