Tarih: 05.04.2023 11:56

"ÇAMLICA KULESİ'Nİ ZİYARET EDENLERİN SAYISI 1 MİLYONU AŞTI"

Facebook Twitter Linked-in

 Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Adil Ka­ra­is­ma­iloğ­lu, İstan­bul’un gözde tu­ris­tik me­kan­la­rın­dan biri ha­li­ne gelen Çam­lı­ca Ku­le­si’ni zi­ya­ret eden­le­rin sa­yı­sı­nın 1 mil­yon 36 bini geç­ti­ği­ni bil­dir­di.
 Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Adil Ka­ra­is­ma­iloğ­lu, yap­tı­ğı ya­zı­lı açık­la­ma­da; Çam­lı­ca Ku­le­si’nin Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan ta­ra­fın­dan açıl­dı­ğı­nı anım­sat­tı. 1 Ha­zi­ran 2021’den iti­ba­ren de zi­ya­ret­çi kabul et­me­ye baş­la­dı­ğı­nı ifade eden Ka­ra­is­ma­iloğ­lu, Kule’nin hiz­me­te gir­di­ği gün­den bu yana yerli ve ya­ban­cı tüm tu­rist­le­rin ilgi odağı ha­li­ne gel­di­ği­ni be­lirt­ti.
Açıl­dı­ğı ta­rih­te sal­gı­nın et­ki­le­ri­ne rağ­men ku­le­nin zi­ya­ret­çi­le­rin il­gi­si­ni çek­ti­ği­ni ak­ta­ran Ka­ra­is­ma­iloğ­lu, “Açıl­dı­ğı gün­den iti­ba­ren ise ağır­la­dı­ğı­mız zi­ya­ret­çi sa­yı­sı 1 mil­yon 36 bin 586’ya ulaş­tı. Zi­ya­ret­çi­ler or­ta­la­ma 44 da­ki­ka ku­le­de vakit ge­çir­di. Dün­ya­nın en güzel şe­hir­le­rin­den biri olan İstan­bul’u zir­ve­den, 360 de­re­ce­lik bir açıy­la iz­le­mek, zi­ya­ret­çi­le­ri­mi­zin ha­fı­za­la­rın­da unu­tul­maz izler bı­ra­kı­yor. Zaman geç­tik­çe zi­ya­ret­çi sa­yı­mı­zın daha da ar­ta­cak­tır” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
CAZİBE MER­KEZİ HALİNE GELDİ
Ka­ra­is­ma­iloğ­lu, Çam­lı­ca Ku­le­si’nin şeh­rin eko­no­mi­si­ne ve tu­riz­mi­ne de katkı sağ­la­dı­ğı­nı ve ca­zi­be mer­ke­zi ha­li­ne gel­di­ği­ni vur­gu­la­ya­rak, şun­la­rı kay­det­ti:
“Uzun­lu­ğu 369 metre, deniz se­vi­ye­sin­den yük­sek­li­ği ise 587 metre olan ve bu özel­li­ği ile Av­ru­pa'nın en yük­sek ku­le­si ko­nu­mun­da bu­lu­nan Çam­lı­ca Ku­le­si'ne, dün­ya­nın çe­şit­li böl­ge­le­rin­den gelen ya­ban­cı tu­rist­ler de büyük ilgi gös­te­ri­yor. Ay­rı­ca, dün­ya­da ilk ve tek ola­rak 100 radyo ka­na­lı bir­bir­le­ri­nin güç­le­ri­ni kes­me­den ve fre­kans­la­rı bir­bi­ri­ne ka­rış­ma­dan yayın ger­çek­leş­ti­ri­yor­ken, 17 te­le­viz­yon ka­na­lı da tek ve­ri­ci­den yük­sek ka­li­te­li yayın ya­pa­bi­li­yor. Çam­lı­ca Ku­le­si hem gö­rün­tü kir­li­li­ği­ne hem de elekt­ro­man­ye­tik kir­li­li­ğe neden olan 33 eski an­te­nin kal­dı­rıl­ma­sıy­la da İstan­bul’un si­lu­eti­ne önem­li bir katkı sağ­la­dı.”


Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI
Kay­nak: UAB Basın Mü­şa­vir­li­ği




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —