Çamlıhemşin'de Tahta arabalar "Laz Ralli"de yarıştı

Çam­lı­hem­şin'ne bağlı Dik­ka­ya Kö­yün­de tahta ara­ba­lar­la ger­çek­leş­ti­ri­len "Laz Ralli", renk­li gö­rün­tü­le­re sahne oldu.

Yerel Haberler 2.09.2022 09:04:00 0
Çamlıhemşin

    Me­ka­les­ki­rit Köy­le­ri Sos­yal Yar­dım­laş­ma, Eği­tim, Kül­tür ve Da­ya­nış­ma Der­ne­ği ön­cü­lü­ğün­de ge­le­nek­sel ola­rak dü­zen­le­nen et­kin­lik, Ko­vid-19 sal­gı­nı­nın ar­dın­dan iki yıl sonra ye­ni­den ya­pıl­dı.
    Ya­rış­la­ra, genç­ler, yaş­lı­lar ve ço­cuk­lar ka­te­go­ri­le­rin­de 37 ya­rış­ma­cı ka­tıl­dı. Yaş­lı­lar ve ço­cuk­lar 200 metre, genç­ler ise 1 ki­lo­met­re­lik par­kur­da ya­rış­tı­lar.
    Et­kin­lik­te, kaza ya­şan­ma­ma­sı için gü­ven­lik ön­lem­le­ri alın­dı. Yarış pis­ti­nin teh­li­ke­li bö­lüm­le­ri­ne saman bal­ya­la­rı ko­nu­la­rak gü­ven­lik sağ­lan­dı. Ya­rış­ma­cı­la­rın zor anlar ya­şa­dı­ğı et­kin­lik­te, ufak çaplı ka­za­lar mey­da­na ge­lir­ken bazı ya­rış­ma­cı­lar ise araç­la­rı­nı itek­le­ye­rek par­ku­ru ta­mam­la­ya­bil­di­ler. Öte yan­dan, yö­re­sel kı­ya­fet­ler giy­di­ri­len ço­cuk­lar ara­sın­da gü­zel­lik ya­rış­ma­sı da ya­pıl­dı. Mıh­la­ma ya­rış­ma­sın­da ise 9 ya­rış­ma­cı, 7 da­ki­ka­da en güzel mıh­la­ma­yı yap­mak için kı­ya­sı­ya ya­rış­tı. Ya­rış­ma­da Emine Çiçil, bi­rin­ci oldu. Çiçil, ilk defa mıh­la­ma ya­pı­yor­muş gibi çok he­ye­can­lan­dı­ğı­nı ifade ede­rek, "Biraz daha zaman ol­say­dı daha güzel ya­par­dım. Bi­rin­ci ol­du­ğum için mutlu oldum" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. Ya­rış­ma­lar­da de­re­ce­ye gi­ren­le­re çe­şit­li ödül­ler de ve­ril­di.
        

  Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °