"CANİ ÖRGÜTLERLE MÜCADELE KIRMIZIÇİZGİMİZDİR"

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HASAN KARAL,

Güncel Haberler 20.01.2024 14:28:00 0

 DEVA Par­ti­si Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve İstan­bul Mil­let­ve­ki­li Hasan Karal, DEVA Par­ti­si ola­rak hiç­bir ayrım ve mü­sa­ma­ha gö­zet­mek­si­zin tüm terör ör­güt­le­riy­le azim ve ka­rar­lı­lık­la mü­ca­de­le­de dev­le­tin her daim ya­nın­da ol­duk­la­rı­nı be­lir­te­rek “Cani ör­güt­ler­le mü­ca­de­le­nin kır­mı­zı çiz­gi­miz ol­du­ğu­nu gür bir sesle vur­gu­lu­yo­ruz. Bu mü­ca­de­le hukuk içe­ri­sin­de, ras­yo­nel yön­tem­ler­le, top­lum­sal di­na­mik­le­ri dik­ka­te ala­rak, te­rö­rün kay­nak­la­rı­nı ku­rut­ma­yı esas alan bir an­la­yış­la il­gi­li tüm ku­rum­lar ve ta­raf­lar­la iş bir­li­ği için­de yü­rü­tül­me­li­dir.” dedi. İstan­bul Mil­let­ve­ki­li Hasan Karal, TBMM Genel Ku­ru­lun­da gö­rü­şü­len "te­rö­re karşı bil­di­ri" ko­nu­lu Mec­lis Baş­kan­lı­ğı tez­ke­re­si ile il­gi­li DEVA Par­ti­si adına söz aldı. Karal ko­nuş­ma­sın­da “Sı­va­sız ev­le­re, çadır kent­le­re, ker­piç be­ton­lu ha­ne­le­re düşen ateş he­pi­mi­zi yaktı. Vatan sa­vun­ma­sın­da met­re­ler­ce yük­sek­lik­te­ki karlı dağ­lar­da millî bir­li­ği­miz ve bö­lün­mez bü­tün­lü­ğü­müz için ca­nı­nı veren kah­ra­man şe­hit­le­ri­mi­ze Yüce Allah'tan rah­met, kıy­met­li aile­le­ri­ne ve aziz mil­le­ti­mi­ze baş­sağ­lı­ğı, sabır ve me­ta­net di­li­yo­rum. Bu ve­si­ley­le, as­rı­mı­zın en büyük terör ve soy­kı­rım ey­lem­le­rin­den biri ola­rak gör­dü­ğüm Gazze soy­kı­rı­mı­nı ve cel­lat­la­rı­nı da la­net­li­yo­rum. İnan­cı­mız­da mü­ca­de­le­si Allah yo­lun­da olup öl­dü­rü­len­le­re "ölü" de­nil­mez, bi­la­kis onlar dip­di­ri­dir ancak biz an­la­mak­tan aci­ziz. Te­rö­rün her tür­lü­sü­nü, tüm terör ör­güt­le­ri­ni, iş bir­lik­çi­le­ri­ni ve her ne­re­de bu­lu­nur­sa bu­lun­sun tüm des­tek­çi­le­ri­ni de la­net­li­yo­ruz.”
“Dün­ya­nın en pa­ha­lı vatan top­ra­ğı­na sahip olan bu güzel ül­ke­miz...”
DEVA Par­ti­li Hasan Karal, te­rör­le ve terör ör­güt­le­riy­le mü­ca­de­le­nin in­san­lık ta­ri­hi­nin ev­ve­li­ya­tıy­la baş­la­yan, gü­nü­mü­ze kadar var­lı­ğı­nı devam et­ti­ren bir in­san­lık so­ru­nu ol­du­ğu­nu be­lirt­ti. Terör ör­güt­le­ri­nin hem milli bir­lik ve kar­deş­lik hem de inanç de­ğer­le­ri için bir teh­dit un­su­ru ol­du­ğu­nu söy­le­yen Karal, şöyle devam etti “Dün­ya­nın en pa­ha­lı vatan top­ra­ğı­na sahip olan bu güzel ül­ke­miz terör be­la­sı kar­şı­sın­da büyük bir mü­ca­de­le ver­mek­te­dir. Terör ör­güt­le­ri­nin sal­dı­rı­la­rı do­la­yı­sıy­la ül­ke­miz yıl­lar­dır te­rör­le mü­ca­de­le eden ve bu uğur­da ne yazık ki bin­ler­ce gü­ven­lik gü­cü­nü, va­tan­da­şı­nı, gen­ci­ni, yaş­lı­sı­nı, kun­dak­ta­ki be­be­ği­ni kay­bet­miş, şehit ver­miş­tir. Kırk yıl­dan beri sür­dür­dü­ğü­müz mü­ca­de­le bize gös­ter­di ki te­rör­le mü­ca­de­le sa­de­ce as­ke­rî araç­lar­la ve yön­tem­ler­le ol­ma­mak­ta­dır. Te­rö­re karşı çok güçlü bir as­ke­rî gü­cü­mü­zün ol­ma­sı­nın yanı sıra te­rö­rü oluş­tu­ran, bes­le­yen, des­tek­le­yen her türlü un­sur­la mü­ca­de­le et­me­miz aynı za­man­da ko­nu­nun sos­yo­lo­jik ana­liz­le­ri­ni de iyi yap­ma­mız­la doğ­ru­dan ilin­ti­li­dir. Te­rör­le mü­ca­de­le­de yurt dı­şın­da­ki ya­pı­lan­ma­la­ra yö­ne­lik ola­rak kamu dip­lo­ma­si­si fa­ali­yet­le­ri yü­rü­tül­me­li­dir. Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri­mi­zin iti­bar­lı, cay­dı­rı­cı ve etkin bir as­ke­rî güç ol­ma­sı he­de­fiy­le kah­ra­man Meh­met­çik'imiz yeni tek­no­lo­ji­ler­le des­tek­le­ne­rek is­tih­ba­rat, keşif ve vuruş gücü ba­kı­mın­dan daha da güç­len­di­ril­me­li­dir.”
“Biz güven için­de ya­şa­ma­nın her­kes ama her­kes için bir temel insan hak­kı­dır"
Biz güven için­de ya­şa­ma­nın her­kes ama her­kes için bir temel insan hakkı ol­du­ğu­nu sa­vu­nu­yo­ruz. Gü­ven­lik ala­nın­da de­mok­ra­tik hukuk dev­le­ti­ne bağlı, insan hak­la­rı­na say­gı­lı, öz­gür­lük ve gü­ven­lik ara­sın­da­ki bir­lik­te­li­ği ve has­sa­si­ye­ti gö­ze­ten bir temel il­ke­ye sa­hi­biz. DEVA Par­ti­si ola­rak hiç­bir ayrım ve mü­sa­ma­ha gö­zet­mek­si­zin tüm terör ör­güt­le­riy­le azim ve ka­rar­lı­lık­la mü­ca­de­le­de dev­le­ti­mi­zin her daim ya­nın­da­yız. Cani ör­güt­ler­le mü­ca­de­le­nin kır­mı­zı çiz­gi­miz ol­du­ğu­nu gür bir sesle vur­gu­lu­yo­ruz. Bu mü­ca­de­le hukuk içe­ri­sin­de, ras­yo­nel yön­tem­ler­le, top­lum­sal di­na­mik­le­ri dik­ka­te ala­rak, te­rö­rün kay­nak­la­rı­nı ku­rut­ma­yı esas alan bir an­la­yış­la il­gi­li tüm ku­rum­lar ve ta­raf­lar­la iş bir­li­ği için­de yü­rü­tül­me­li­dir. Bu da dip­lo­ma­si­den, sos­yo­eko­no­mik yön­tem­le­rin uy­gu­lan­ma­sın­dan ve terör ağa­cı­nı bes­le­yen­le­ri kay­na­ğın­da ku­rut­mak­ta geç­mek­tir.”
“Aziz şe­hit­le­ri­mi­zin ma­ne­vi ha­tı­ra­tı önün­de say­gıy­la eği­li­yo­rum”
Sınır böl­ge­miz­de art arda ya­şa­nan hain sal­dı­rı­lar­da her­han­gi bir gü­ven­lik ve is­tih­ba­rat za­fi­ye­ti bu­lu­nup bu­lun­ma­dı­ğı gibi top­lum­sal ha­fı­za­la­rı meş­gul eden is­tif­ham­la­ra ger­çek­çi, inan­dı­rı­cı ve de­lil­len­di­ril­miş iza­hat­lar­la cevap ve­ril­me­si ge­rek­ti­ği­ne ina­nı­yo­ruz. Bu ve­si­ley­le, kut­sal vatan top­rak­la­rı­mı­zı mü­ba­rek, ter­te­miz kan­la­rıy­la su­la­yan aziz şe­hit­le­ri­mi­zin ma­ne­vi ha­tı­ra­tı önün­de say­gıy­la eği­li­yo­rum” şek­lin­de ko­nuş­tu.
         Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °