Çay Çarşısı Açılış İçin Gün Sayıyor

İli­mi­zin 29 met­re­lik çay bar­da­ğı ile viz­yon pro­je­si olan Çay Çar­şı­sı Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın ka­tı­lı­mı ile açı­la­ca­ğı gün için geri sayım baş­la­dı.

Yerel Haberler 9.04.2022 13:57:00 0
Çay Çarşısı Açılış İçin Gün Sayıyor

    İli­mi­zin sem­bo­lü çay­dan yola çı­kı­la­rak ta­sar­la­nan ve içe­ri­sin­de de­va­sa bir çay bar­da­ğı şek­lin­de bina bu­lun­du­ran Çay Çar­şı­sı pro­je­sin­de sona yak­la­şıl­dı. 23 mil­yo­na TL'ye iha­le­si ya­pı­lan Çay Çar­şı­sı pro­je­si­nin şu anki ma­li­ye­ti iki ka­tı­nı da ge­çe­rek 47 mil­yon TL'ye kadar ulaş­tı. Bölge hal­kı­nın da dört gözle bek­le­di­ği ve Doğu Ka­ra­de­niz'in sem­bo­lü ol­ma­ya aday olan pro­je­de 7 katlı 29 met­re­lik çay bar­da­ğı şek­lin­de­ki bi­na­sı ve bu bi­na­nın içe­ri­sin­de ise ko­ku­la­rı­nın daha şim­di­den hap­se­dil­di­ği 13 du­yu­su ile hiz­met ve­recek olan 3D bir si­ne­ma da bu­lu­nu­yor.
    Ay­rı­ca bina içe­ri­sin­de çay mü­ze­si, nikah sa­lo­nu ve res­to­ran da bu­lun­du­ran çay bar­da­ğı şek­lin­de­ki bi­na­nın dış ay­dın­lat­ma­la­rı da ta­mam­lan­dı. Bi­na­nın içe­ri­sin­de ki ince iş­çi­li­ğin devam et­ti­ği pro­je­de aynı za­man­da çay bar­da­ğı­nın et­ra­fın­da da yö­re­sel ürün­le­rin sa­tı­şa su­nu­la­bi­le­ce­ği küçük iş­let­me­ler ve çay satış re­yon­la­rı da bu­lu­nu­yor. 25 dük­kan ile çay se­ver­le­rin fark­lı çay­la­rı tada bi­le­ce­ği pro­je­nin açı­lı­şı­nı ise Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan ya­pa­cak.
Pro­je­ye ön­cü­lük yapan Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı'nın Genel Ko­or­di­na­tö­rü Hasan Önder, yö­re­sel ürün­le­rin yanı sıra Çay­kur Ri­zes­por'un ürün sa­tı­şı ya­pa­bi­le­ce­ği bir dük­ka­nın da Çay Çar­şı­sı içe­ri­sin­de yer ala­ca­ğı­nı ifade ede­rek "Proje ha­ya­ta ge­çi­ri­lir­ken 23 mil­yon TL'ye ihale edil­di. 20 mil­yo­nu­nu DOKAP'tan hibe şek­lin­de al­mış­tık. Şu anki pro­je­nin ma­li­ye­ti 47 mil­yon TL'ye ulaş­tı­ğı­nı ancak yeni marka yü­zü­müz, sim­ge­miz bar­da­ğı­mız için 10-15 mil­yon TL gibi bir eko­no­mik des­te­ğe ih­ti­yaç du­ya­bi­le­ce­ği­mi­zi ön gör­mek­te­yiz dedi.
    Önder, Ka­ra­de­niz'de bir ca­zi­be mer­ke­zi gös­te­rin der­ler, siz dü­şü­nür­sü­nüz ve o dos­tu­muz der ki Ordu'da te­le­fe­rik şehre tu­rist çe­ki­yor der­ler. Ger­çek­ten de doğru. Başka de­di­ği­miz de o dos­tu­muz diyor ki Sam­sun Ata­kum'da böl­ge­ye tu­rist çe­ki­yor der. Biz Rize Çay Çar­şı­mı­zın Ri­ze­mi­ze çok daha fark­lı kat­kı­lar ya­pa­ca­ğı­na ina­nı­yo­ruz. Anzer Balı, Rize Ka­vur­ma­sı, Fe­re­ti­ko gibi ürün­le­ri­mi­zi ser­gi­le­ye­bi­le­ce­ği­miz 6 adet dük­ka­nı­mız ola­cak. Çay­kur Ri­zes­por'umuza ürün­le­ri­ni sa­ta­bi­le­ce­ği bir dük­kan ayır­dık. İşti­rak­çi­miz olan Rize Be­le­di­ye­si için, kadın ko­ope­ra­tif­le­ri­nin ürün­le­ri­ni sa­ta­bi­le­ce­ği bir alan tah­sis ettik. Mi­ma­ri­si ile fo­toğ­raf ka­re­le­rin­de yer ala­cak de­ğir­me­ni­miz var" dedi.        

 Haber Mer­ke­zi


Anahtar Kelimeler: Çarşısı Açılış Sayıyor
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °