Çay Sektörü Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Çay Sek­tö­rü De­ğer­len­dir­me Top­lan­tı­sı ya­pıl­dı.

Güncel Haberler 15.09.2022 10:13:00 0
Çay Sektörü Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

    Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Meh­met Er­do­ğan’ın ev sa­hip­li­ğin­de Rize Ak Parti Mil­let­ve­ki­li Mu­ham­met Avcı, Çay­kur Genel Mü­dü­rü Yusuf Ziya Alim, Çay­kur Genel Müdür Yar­dım­cı­la­rı ve özel sek­tör tem­sil­ci­le­rin ka­tı­lı­mıy­la Çay Sek­tö­rü De­ğer­len­dir­me Top­lan­tı­sı ya­pıl­dı.
    2022 yılı çay se­zo­nu­nun üre­ti­ci ve sa­na­yi­ci için çok iyi geç­ti­ği­ni vur­gu­la­yan Er­do­ğan, “Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın bu sene yaş çay fi­ya­tı­nı açık­la­dı­ğın­da kuru çay fi­ya­tı­nı da açık­la­dı. Bunun et­ki­siy­le özel sek­tör se­zo­na ha­zır­lık­lı girdi. Üre­ti­ci­den düşük fi­yat­tan çay alımı ger­çek­leş­me­di. So­nuç­ta hem üre­ti­ci­nin hem de sa­na­yi­ci­nin mem­nun kal­dı­ğı bir sezon ge­çir­dik. Çay sek­tö­rü­nün zora so­kul­ma­ma­sı için tek­rar­dan kuru çaya zam ge­ti­ril­me­si ge­rek­mek­te­dir. Ay­rı­ca Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın hi­ma­ye­le­rin­de sek­tö­re ka­zan­dı­rı­lan yaş çay özel kre­di­si sek­tö­rü çok ra­hat­lat­tı.
    Bunun dı­şın­da ha­va­la­rın sıcak geç­me­si se­be­biy­le yaş çay re­kol­te­si­nin düşük ol­ma­sı da bu sene ki çay se­zo­nu­nun rahat geç­me­sin­de katkı sağ­la­dı. Tüm bu olum­lu ge­liş­me­le­rin devam et­ti­ği, bütün sek­tör ta­raf­la­rı­nın or­tak­la­şa ça­lı­şa­rak olu­şan bu or­ta­mın de­va­mı­nı sağ­la­ma­sı­nı te­men­ni edi­yo­rum. Biz­ler eli­miz­den ge­le­ni ya­pa­ca­ğız. Tüm bu or­ta­mın oluş­ma­sı­nı sağ­la­yan başta Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­za, si­ya­si bü­yük­le­ri­mi­ze, sa­na­yi­ci­le­ri­mi­ze ve üre­ti­ci­le­ri­mi­ze te­şek­kür­le­ri­mi ile­ti­yo­rum” dedi.
    Çay sek­tö­rün­de si­ya­set ve özel sek­tö­rün ortak ha­re­ket et­me­si olum­lu so­nuç­lan­dı­ğı­nı ifade eden Avcı, “Bütün dün­ya­da or­ta­ya çıkan enf­las­yo­nist artış ve ener­ji so­ru­nu ne­de­niy­le sa­na­yi­ci­le­ri­miz zor du­rum­da ka­la­bi­li­yor. Çay sa­na­yi­ci­le­ri­mi­zi bir nebze olsun ra­hat­lat­mak için kuru çaya zam ka­ra­rı Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız ta­ra­fın­dan doğru za­man­da ve­ril­miş­tir. Bunun olum­lu yan­sı­ma­la­rı­nı top­lum­da ve bu­ra­da gö­rü­yo­rum. Tüm ta­raf­lar açı­sın­dan ka­li­te­li bir sezon ge­çi­ril­di­ği aşi­kar. Her­ke­se bunu sağ­la­dı­ğı için te­şek­kür edi­yo­rum. Tabi tek­rar­dan kuru çaya bir zam ya­pıl­ma­sı ge­rek­li­li­ği or­ta­da­dır. Yine or­tak­la­şa kar­şı­lık görüş alış ve­ri­şiy­le bunu da hal­le­de­ce­ğiz.” dedi.
         

Ha­ber-Fo­to: İlkay KA­VAL­CI YA­ZI­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °