ÇAY SEKTÖRÜNÜN HEDEFİ ÇAY İHRACATINI ARTIRMAK

Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sın da Al­man­ya pa­za­rı, çay sek­tö­rü ih­ra­cat fır­sat­la­rı hak­kın­da bil­gi­len­dir­me top­lan­tı­sı ya­pıl­dı.

Yerel Haberler 13.10.2023 09:16:00 0
ÇAY SEKTÖRÜNÜN HEDEFİ ÇAY İHRACATINI ARTIRMAK

 Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı(RTB) Baş­ka­nı Meh­met Er­do­ğan, mec­lis üye­le­ri ve RTB üye­le­ri, Türk Alman Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası Genel Sek­re­te­ri Okan Özoğ­lu, Genel Sek­re­ter Yar­dım­cı­sı Sevgi Ka­lay­cı ve Uzman Ezgi Erdem'in ka­tı­lım­la­rıy­la Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sın da Al­man­ya pa­za­rı, çay sek­tö­rü ih­ra­cat fır­sat­la­rı hak­kın­da bil­gi­len­dir­me top­lan­tı­sı ya­pıl­dı.
 Top­lan­tı­da çay üre­ti­min ih­ra­ca­tı­nın art­tı­rıl­ma­sı, Türk Alman Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası üye­li­ği­nin fay­da­la­rı, Al­man­ya Ti­ca­ret Pa­za­rı hak­kın­da bil­gi­len­dir­me, Al­man­ya'da şir­ket ku­ru­lu­mu nasıl ya­pıl­ma­lı ve Al­man­ya'ya ih­ra­cat yap­mak is­te­yen fir­ma­la­ra tav­si­ye­ler ko­nu­şul­du.
Top­lan­tı­da ko­nuş­ma yapan RTB Baş­ka­nı Er­do­ğan, “ Özel­lik­le Türk çay sek­tö­rü ola­rak he­de­fi­miz ih­ra­ca­tı­mı­zın art­tı­rıl­ma­sı­dır. Bu min­val­de top­lan­tı­nın sek­tö­rü­mü­ze büyük katkı sağ­la­ya­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yo­rum. İhra­ca­tı­mı­zı art­tır­ma adım­la­rın­da Türk Alman Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası’nın bizi des­tek­le­me­si önem­li­dir.
Çay sek­tö­rün­de gerek nihai ürü­nün ih­ra­ca­tın­da, ge­rek­se nihai ürü­nün orada pa­ket­le­nip pa­zar­lan­ma­sın­da büyük katma değer sağ­la­na­cak­tır. Türk Alman Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası’na biz­le­ri des­tek­le­di­ği için te­şek­kür edi­yo­rum. İhra­cat he­def­le­ri­mi­ze ulaş­ma­da Al­man­ya öncü ola­bi­lir, İna­nı­yo­rum ki çay sek­tö­rü çok kısa za­man­da he­def­le­di­ği ih­ra­cat ra­kam­la­rı­na ula­şa­cak­tır” dedi. Top­lan­tı Baş­kan Er­do­ğan'ın Türk Alman Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası he­ye­ti­ne he­di­ye tak­di­miy­le sona erdi.
 Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °